2012. szeptember 15. szombat, 15:39

 

Az egytonnás Ford haszonjárművek vadonatúj generációját képviselő Transit Custom a stílus, a vezetési kényelem és az osztályelső kihasználhatóság páratlan kombinációját kínálja a vásárlók számára: stílusos és modern külső megjelenésével, személyautós belső terével és kiemelkedő menetdinamikájával a Transit jóval szélesebb vásárlóközönséget vonz majd, mindemellett ugyanakkor rendkívüli funkcionalitás, osztályelső teherbírás, legendás tartósság, alacsony fenntartási költségek és a kategória legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása jellemzi.

Októberben érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe a vadonatúj Ford Transit Custom, amely a stílus, a vezetési élmény és a funkcionalitás új szintjét honosítja meg az egytonnás haszonjárművek piacán.

uj-ford-transit

Az egytonnás Ford haszonjárművek vadonatúj generációját képviselő Transit Custom bemutatása azt bizonyítja, hogy a Ford komolyan veszi ígéretét, amely szerint 2013 végéig teljes haszonjármű-kínálatát megújítja. A látványos, új formatervvel megalkotott, személyautós belső teret és kiváló menetdinamikát kínáló Ford Transit Custom szélesebb vásárlóközönséget céloz meg, amelyben ugyanúgy megtalálhatók a nagy flottákat üzemeltető felhasználók, mint a kisvállalatok. Az új modell továbbra is megőrizte a Transit hagyományos értékeit – az erőteljes kialakítást, az értéktartást és az alacsony fenntartási költséget –, sőt ezeket kategóriaelső teherbírással és fogyasztással egészíti ki.

“A Transit Custom teljesen újfajta egytonnás haszonjármű.” – jellemzi a modellt Stephen Odell, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. “Ez a stílusos, modern áruszállító büszkeséggel tölti majd el tulajdonosait, ugyanakkor semmit sem veszít használhatóságából és megbízhatóságából, amit vásárlóink el is várnak egy Transittól.”

ford-transit-uj

Látványos megjelenés
A vadonatúj Transit Custom ugyanazzal a dinamikus karakterrel mutatkozik be, ami a Kinetikus Dizájn elvei alapján megformált Ford személyautókat is jellemzi.

“A vásárlók azt szeretnék, hogy autójuk modern és professzionális képet mutasson, s az új Transit Custom nem okoz nekik csalódást.” – avat be Paul Campbell, a Ford Európa vezető dizájnere. Stílusos, modern megjelenésű járművet alkottunk, amit minden üzletágban sokra tartanak majd. Mivel az autó vérbeli Transit, a hihetetlenül praktikus raktér eleve adott; ugyanakkor sportos kiállása és meredeken emelkedő vállvonala erőteljes, friss benyomást tesz a külső szemlélőre.”

A különleges karakter kialakításában jelentős szerepet játszanak a Kinetikus Dizájn jellegzetes formai elemei, például az erőteljes, trapéz formájú légbeömlő, az izmos vállvonal és az erősen domborodó sárvédők. Bemutatásakor a Transit Custom rövid (SWB – teljes hosszúság 4,97 m) és hosszú tengelytávval (LWB - teljes hosszúság 5,34 m) is kapható lesz, így a vásárlók még könnyebben kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő változatot.

Kategóriaelső teherszállító képesség
Az új modell stílusos karosszériája rendkívül tágas teret rejt, ami mindig is jellemző volt a Transit-sorozatra, s amely innovatív, új raktéri megoldásaival kategóriaelső teherszállító képességekkel ruházza fel a járművet. Amellett, hogy az autó maximálisan kihasználható raktere túlszárnyalja a legerősebb vetélytársak térkínálatát (a teljes válaszfallal épített modellváltozatok esetében 6, hosszú tengelytávolsággal 6,8 köbméter), a Transit Custom modellt úgy alakítottuk ki, hogy a kategória bármely más haszonjárműjénél tágasabb és kényelmesebb legyen. A legfontosabb innovációk:
•    A tökéletesített válaszfal- és raktér-kialakítás révén az SWB modellekbe három Euro-raklap is elfér, egy méter magas rakománnyal
•    A válaszfalon kiképzett nyílásnak köszönhetően az autóban akár 3 méter (a hosszú tengelytávú változatokban 3,4 méter) hosszú tárgyak, például csövek vagy létrák is biztonságosan szállíthatók
•    Az integrált tetőcsomagtartó rendszer a tető szerves részét képezi, így szükség esetén egyszerűen használatba vehető, utána pedig egyszerűen leszerelhető
•    Az új helyekre telepített lekötő kampók és rögzítő pontok az oldalfalon találhatók, így a jármű könnyebben rakodható és tisztítható
•    A könnyen tisztítható padlóborítás révén a raktér ellenállóbb a sérülésekkel szemben, és könnyebben tisztán tartható
•    A kerékjárati ívek közti távolság a legnagyobb a kategóriában
•    A kategória legmagasabb és legszélesebb oldalsó tolóajtói

A számos különféle felépítménnyel megrendelhető Transit hasznos terhelhetősége 600-1.400 kg.

“Ez minden idők legstílusosabb Transitja, s egyben a legpraktikusabb is.” – fogalmaz lelkesen Barry Gale, a Ford Európa haszonjármű-főmérnöke. “A raktérbe épített hasznos kiegészítők révén minden feladat kényelmesebben végezhető el – vagyis vásárlóink munkája még egyszerűbbé válik.”

Páratlan vezetési élmény

Vadonatúj utasterével, modern technológiáival és kiemelkedő menetdinamikájával a Transit Custom újfajta, személyautós vezetési élményt honosít meg kategóriájában. A modern, vezetőközpontú műszerfal nemcsak mutatós, hanem átgondolt rakodóhelyeket is kínál a palackok, telefonok és iratok elhelyezésére. A vezető üléspozíciója tág határok közt állítható (a vezetőülés 30 mm-rel hátrébb csúsztatható, így a magasabb sofőrök is jól elférnek), a kormányoszlop pedig magasságában és mélységében egyaránt mozgatható, így az autós jóval kényelmesebben ülhet.

ford-transit-kabin

A volán mögött ülve a vezető munkáját számos, a Ford legújabb személyautóiból ismert technológia könnyíti meg. Ilyen a Ford SYNC hangvezérléses fedélzeti csatlakozási rendszere a díjnyertes Vészhelyzeti Asszisztenssel, a Sávelhagyásra Figyelmeztető rendszer és a Vezetőfigyelmeztető rendszer, az Automatikus Távfény, valamint a tolatókamera-rendszer, amelynek kijelzője a belső visszapillantó tükörben található. A Transit Custom kiemelkedő vezetési élményét tovább fokozza az autó menetdinamikája és teljesítménye, amit úgy alakítottunk ki, hogy garantálja a Fordoktól elvárt természetes és ösztönös vezethetőséget. Ennek érdekében a Ford mérnökei megalkották a Ford új, egytonnás globális padlólemezét, így a Transit Custom még merevebb lett (a csavarodási szilárdság 37 százalékkal nőtt), ami mind az irányíthatóság, mind pedig a zajszint csökkentése terén előrelépést jelent.

A felfüggesztés és a kormánymű aprólékos tökéletesítésének eredményeképpen jelentősen javult a gördülési kényelem és a kormányzás pontossága. Akárcsak az új Ford Focusban, a Transit Custom modellben is megtalálható a tapadást és a menetstabilitást magasabb szintre emelő, legújabb Menetstabilizáló Rendszer a Nyomatékvektor Szabályozással. A merevebb karosszériának és az egész járműre kiterjedő zaj- és vibrációcsökkentési megoldásoknak köszönhetően a kabin jóval csendesebbé vált – az utastérben kilenc százalékkal javult a beszéd érthetősége. Az autóban ülők maximális védelme érdekében a Transit Custom áttervezett felépítménye – a Transit története során először – ultranagy szilárdságú bóracélt is tartalmaz. A kocsitest több mint 40 százalékban tartalmaz nagy szilárdságú és ultranagy szilárdságú acélelemeket, így a könnyű és erős karosszéria kiváló ütközésvédelmet biztosít.

Az új modell továbbfejlesztett utasvédelmi rendszere arra is lehetőséget nyújt, hogy a vásárló első függönylégzsákkal egészítse ki a vezető- és utasoldali légzsákokat és az ülésekbe épített oldallégzsákokat. A Ford legmodernebb személyautóihoz hasonlóan ebben a járműben is megtalálható a vízszintesen összecsukló kormányoszlop; ez a megoldás nagy sebességű frontális ütközés esetén csökkenti a fej és a mellkas terhelését.

ford-transit-tolatokamera

A Transitra hagyományosan jellemző megbízhatóság és alacsony üzemben tartási költség
Mint minden Ford haszonjármű, amit a ‘Transit’ embléma díszít, a vadonatúj Transit Custom is a megbízhatóság és az alacsony üzemben tartási költségek szem előtt tartásával készült. Az alacsony üzemben tartási költség a csekély fogyasztásnál kezdődik, amiről a Ford 2,2 literes Duratorq TDCi dízelmotorjának továbbfejlesztett változata gondoskodik. A 100, 125 és 155 lóerős változatban megrendelhető, nyomatékos erőforráshoz immár alapáron jár az Auto-Start-Stop rendszer az Euro V emissziós szintű modellekben, amelyeknek kombinált fogyasztása 6,6 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 174 g/km; ez 8 százalékos javulást jelent a jelenlegi modell értékeihez képest. A teljes fenntartási költség átfogó csökkentése elsőrendű szempont volt az autó fejlesztése során; a kitűzött célok közt szerepelt a kötelező átvizsgálások és javítások időtartamának minimalizálása, a 12 éves átrozsdásodás elleni garancia és a kategória leghosszabb, 2 év/50.000 kilométeres szerviz-intervalluma. A Transit legendás keménységének megőrzése érdekében a vadonatúj Transit Custom átesett a Ford ultra-szigorú haszonjármű-tesztjén és tartóssági vizsgálatain. Kereskedelmi fogalmazása előtt jármű egy 5 millió kilométernek megfelelő tesztutat is teljesít, amelyből 400 ezer kilométeren át Transit-tulajdonosok vizsgáztatják az autót. A főbb szerkezeti elemeket és járműrendszereket egészen a tűréshatárukig tesszük próbára: az ajtókat például 250 ezer alkalommal csapjuk be nagy erővel, ami háromszoros terhelést jelent a Ford személyautó-tesztjei során szokásos eljáráshoz képest.

ford-transit-custom

A Ford haszonjárművek új generációja
A Transit Custom bemutatása újabb jelentős lépés abban az átfogó átalakítási folyamatban, amelynek keretében 2013 végéig a Ford teljes haszonjármű-kínálata megújul. Ugyancsak 2012-ben mutatja be a Ford a nagyobb méretű és nagyobb teherbírású Tranzit-változatokat is. Ezek a modellek a globális piacra készülnek – Észak-Amerikát is beleértve –, és hátsókerékhajtásúak.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER