2012. november 06. kedd, 12:01

 

A Ford Transit Custom által megszerzett ‘2013-as Év Haszonjárműve’ díj, majd az 1,0 literes EcoBoost motornak ítélt ‘2012-es Év Motorja” cím után a vadonatúj Ford Ranger elnyerte a ‘2013-as Év Pickupja’ címet: a zsűri szerint a modell a közúti és off-road menettulajdonságok tökéletes kombinációját kínálja.

A zsűri, amelynek minden tagja egyöntetűen az új Ranger-t javasolta győztesnek emellett külön kiemelte az autó erőteljes motorjait, teherbírását és vontatási képességeit, valamint biztonságát.

ford-ranger

Az új Ford Ranger nyerte el a ’2013-as Év Pickupja’ címet. A zsűri minden tagja egyöntetűen az új Rangernek ítélte az első helyezést, külön kiemelve az autó közúti és off-road menettulajdonságait, erőteljes motorjait, teherbírását és vontatási képességeit, valamint biztonságát. A “2013-as Év Pickupja” megmérettetés során az új Rangert az angliai Bedfordshire-ben található Millbrook tesztpályán tették próbára, s az átfogó vizsgálatok során a jármű 47 pontot szerzett – többet, mint a második és harmadik helyen végzett Isuzu D-Max és Volkswagen Amarok együttvéve. A díjat a zsűri elnöke, Pieter Wieman adta át a Fordnak Dublinban, a Fleet Transport EXPO 12 című rendezvényen.

“A Ford Ranger kiváló többcélú jármű, ami közúton kényelmes és stabil, és terepen is hibátlanul teljesít.” - fogalmazott Jarlath Sweeney haszonjármű-szakújságíró, az “Év Pickupja” zsűri ír tagja.
Az új Ranger háromféle (Dupla, Super és Szimpla) fülkével kapható, s mindegyik változat a kategória egyik legtágasabb utasterét kínálja, a vásárlók két erős és takarékos Duratorq TDCi dízelmotor, valamint 4x2-es és 4x4-es hajtásláncok közül választhatnak.

“A Ranger ugyanolyan remekül használható munkára, mint szabadidős célokra, s a vásárlók pillanatokon belül megérzik az autó kiválóságát, amint beülnek a volán mögé.” – fejtette ki Paul Randle, a Ford Európa globális haszonjárművekért felelős termékigazgatója. “Ez a tekintélyes cím méltó elismerése a globális mérnökcsoportjaink által elvégzett munkának, s hasonlóan nagy sikereket várunk a vadonatúj Transit és Transit Connect 2013-as bemutatásától is.”

Az alapoktól kezdve teljesen új Ranger minden eddiginél nagyobb teherbírást és vonatási kapacitást, valamint innovatív kényelmi és vezetősegítő technológiákat kínál; kategóriájában ez az első jármű, egyben az egyetlen pickup, amely 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP töréstesztjén.

A Ford a “2013-as Év Pickupja” cím megszerzése előtt a Transit Custom révén már begyűjtötte a ‘2013-as Év Haszonjárműve” díjat, az 1,0 literes EcoBoost benzinmotor pedig megkapta a ‘2012-es Év Motorja” címet.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER