2012. szeptember 21. péntek, 09:52

 

A lehetséges 133 pontól 117-et szerezve a vadonatúj Ford Transit Custom nyerte el a Hannoveri IAA Haszonjármű Kiállításon az ’Év Nemzetközi Haszonjárműve’ díjat.

2013-ford-transit-ev-haszongepjarmuve

A Transit Custom a negyedik Transit modell, amely elnyeri ezt a megtisztelő címet, amelynek birtokosa még a 2001-es és 2007-es Transit valamint a 2003-as Transit Connect. A 24 szakújságíróból álló zsűri magasra értékelte a vadonatúj Transit Custom stílusát, vezethetőségét, teherbírását, biztonságát és alacsony fenntartási költségét

A vadonatúj Ford Transit Custom nyerte el a ’2013-as Év Nemzetközi Haszongépjárműve’ címet – negyedikként a Transit-család tagjai közül – a Hannoveri IAA Haszonjármű Kiállításon. A 24 szakújságíróból álló zsűri a lehetséges 133-ból 117 pontot ítélt oda a Transit Customnak; a második helyen a Dacia Dokker végzett, a Mercedes-Benz Citan pedig harmadik lett. Az autó a Transit (2001), a Transit Connect (2003) és a Transit (2007) modellek győzelmével együtt rekordot döntve, immár negyedik alkalommal szerezte meg a győzelmet a Ford Transit család számára a neves díj 22 éves története során.

ford-transit-custom-2013

„A Transit Custom egy újfajta modell az egytonnás haszonjárművek világában: nagy munkabírású és praktikus, ugyanakkor remekül mutat és kiválóan vezethető.” - magyarázza Barb Samardzich, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. „Nem volt könnyű a Transit legendás keménységét és takarékosságát személyautós dizájnnal és felszereltséggel ötvözni, de mérnökeink sikeresen oldották meg a feladatot.” – teszi hozzá. „Büszkék vagyunk teljesítményükre, aminek méltó jutalma ez a fontos díj.”

A 2013-as díj átadására a hannoveri kiállítás sajtónapját követően került sor. A kiállításon a Ford bemutatta az egytonnás haszonjárművek új generációját képviselő Transit Custom modellt, amely mellett a vadonatúj Transit és Transit Connect is látható volt a vállalat standján. A Ford nemrégiben bejelentette, hogy globális padlólemez-stratégiájának kihasználásával a következő két év során teljes egészében átalakítja európai haszonjármű-kínálatát. A Transit Custom kategóriaelső teherbírást és számos innovatív raktéri megoldást kínál, köztük a rakodónyílással kiegészített rekeszfalat a hosszabb tárgyak szállításához, valamint az integrált tetőcsomagtartót, amely használaton kívül összecsukható. A vezető munkáját a Ford legmodernebb technológiái – például a Sávtartó Asszisztens vagy a Ford SYNC – teszik egyszerűbbé. Az autó fogyasztása és emissziója kategóriaelső; a CO2-kibocsátás alsó határa 174 g/km az Auto-Start-Stop rendszerrel felszerelt 2.2 Duratorq TDCi esetében. A kategória leghosszabb szervizintervallumának (két év/50.000 km) köszönhetően az új modell fenntartási költsége még alacsonyabb lett.*

„Az Transit új mércét állít a stílus, a vezethetőség és teherbírás tekintetében.” - fogalmazott Pieter Wieman, az Év Nemzetközi Haszonjárműve zsűrijének elnöke. „Globális C padlólemeze, valamint bevált hajtásláncai és futóművei felhasználásával a Ford vadonatúj áruszállítót épített. A kívül-belül személyautós megjelenésű, élvezetes menetdinamikájú modell rendkívül praktikus és funkcionális. A Ford igen komolyan vette az aktív és passzív biztonság szempontjait, nem beszélve az alacsony fenntartási költségről.” - tette hozzá Wieman.

uj-ford-transit-custom-2013

A vadonatúj Transit Custom a jövő hónapban érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER