2012. szeptember 22. szombat, 14:48

 

Szerdán adták át az E.ON szlovákiai leányvállalata, a Západoslovenská energetika és az osztrák EVN együttműködésében Szlovákia első elektromos töltőállomását Pozsonyban. Budapestről Győr és Mosonmagyaróvár érintésével immár északi szomszédjainkhoz is utazhatunk elektromos autóval.

„Az első lépés a nemzetközi kapcsolatteremtésben már megtörtént, a Budapest- Bécs összeköttetés megteremtésével. Most adjuk át a Budapest-Balaton e-sztrádát, ezután pedig a Pozsony- Budapest - Bécs háromszögben teremtjük meg az elektromos mozgás lehetőségét.” – hangzott el Eric Depluet vezérigazgató ígérete nyáron az E-Balaton töltőállomás hálózat siófoki átadóján. Az E.ON csoport előremutatása példaértékű, hiszen alig 5 hónap leforgása alatt valósította és építette ki a három főváros közötti elektromos töltőállomás hálózatot.



Az E.ON célja nem más, minthogy a következő évtizedekre előre jelzett e-autózás infrastruktúráját megteremtse és a járművek töltéséhez komplex szolgáltatást nyújtson. Az utóbbi év eseményeiből azonban jól kirajzolódik, hogy a vállalat egy országokon átívelő programot alkotott, melyben az e-mobilitás terén végrehajtott innovatív ötleteivel megszüntette a Magyarország, Ausztria és Szlovákia közötti technológiai határokat. A környezettudatosság mellett a turisztikai szempontok is fontosak, hiszen az autók töltési ideje alatt a Pozsonyi útvonalon található töltőállomások városai, mint Győr, Mosonmagyaróvár és Tata sok érdekes látnivalót kínál.

A VIBRAT-e projektről
A VIBRAT-e projekt a szlovákiai E.ON, vagyis Západoslovenská energetika és Alsó-Ausztria energiaszolgáltatója az EVN között jött létre azzal a céllal, hogy Bécs és Pozsony között e-töltőállomás hálózatot létesítsen. Az első lépést a júniusban átadott bécsi gyorstöltő jelentette, a szerdán átadott pozsonyi kúttal pedig immár a teljes régióban lehetővé teszi az elektromos járművek használatát.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER