Címkék: adókedvezmény | elektromos autó | gyorstöltő állomás

2014. március 14. péntek, 07:14

 

Adókedvezményekkel és támogatással erősítené a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az elektromos autók elterjedését Magyarországon. A Jedlik Ányosról elnevezett intézkedéscsomagon már dolgoznak a minisztériumban - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A tárcavezető ismertetése szerint uniós forrásokból támogatnak majd  minden olyan tevékenységet, amely a Jedlik-program megvalósítását célozza, legyen szó akár beruházásról, fejlesztésről vagy kutatásról. A meglévő regisztrációs adókedvezmények mellett gépjárműadó-engedményeket is szorgalmaznak majd. Erről tárgyalni kell a helyi önkormányzatokkal, hiszen ezen típusú adó nagy része a települések büdzséjét növeli - tette hozzá.

A tervek között ismertette, hogy környezetkímélő gépkocsikkal a buszsávokban is lehessen közlekedni, esetleg ingyen lehessen azokkal parkolni. A Jedlik-program része lenne ismertetése szerint az is, hogy aki 15 évnél idősebb autóját cseréli le elektromosra, az bónuszt kapna, amellyel más környezetbarát termékeket is vásárolhatna kedvezményesen. Ez Nyugat-Európában bevett szokás - tette hozzá. MTI

Szerkesztői megjegyzés: Valóban időszerű már ezen intézkedések meghozatala. Azonban kérdés, tervben van-e györstöltő állomások kiépítése? Bár az adó-, és egyéb kedvezmények hasznosak, és már nagyon időszerűek voltak, de a gyorstöltő állomások hiányában az elektromos autózás fuvarozó cégeknek és taxisoknak is csak nehézkesen megoldható, ha csak nem építenek ki saját telephelyen. Azonban ez is macerás logisztikát kívánna, mint ahogy a taxisoknak is az egyetlen Istenhegyi gyorstöltő állomás elérése.
Ezért kíváncsian várjuk a további híreket; végre megmozdul valami vagy csak megint úgy csinálunk, mintha érdekelne a környezetbarátabb autózás elterjesztése.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER