Címkék: Hankook Racer Cup | Red Bull ring | verseny

2018. május 21. hétfő, 14:07

 

A Hankook Racer Cup mezőnye egy teljesen új pályán folytatta bajnoki küzdelmeit. A Red Bull Ringen zajló futamokon azonban a mezőny tagjait végül szétválasztották, míg a Swiftek a „kistúrával” versenyeztek, a BMW E30-asok a „nagytúrás” mezőnyben vívták meg küzdelmeiket. 

A csütörtöki szabadedzések után, izgatottan várták a versenyzők a pénteki időmérő edzést, hogy pontosan lássák az erőviszonyokat egymáshoz képest. Az időmérést követően indult a Swiftek éles küzdelme, ahol kérdéses volt, hogy fog e esni az eső vagy sem. Szerencsére minden autó Hankook semi-slick abronccsal indult, csak azt kellett eldönteni, hogy esős vagy száraz beállításokkal menjenek fel a rajtrácsra. Végül az utóbbi mellett döntöttek, ami jó választásnak bizonyult, mert csak a leintést követően kezdett esni az eső.

A Hankook Racer Cup első futama érdekesen alakult, hiszen a Swiftek a „kistúrásokat” képviselő mezőnnyel versenyeztek együtt, ahol erős Cliók, Chevrolet Cruzok képviseltették magukat. Így nemcsak egymást, hanem a többi versenyzőt is figyelniük kellett. Komoly csata alakult ki, ami külön élvezetessé tette a viadalt, amiből végül Kismarty-Lechner Gábor került ki győztesen, míg a szenzációsan versenyző Király Richárdé lett a második hely.

A szombat reggeli második futamon a versenyzők a mezőny végéről rajtoltak, a fordított rajtrács miatt. Az előző napi forgatókönyv megvalósulni látszott, hiszen hasonló csaták alakultak ki az értékes pozíciókért. A pénteki megmérettetés eredménye ismétlődött meg, ahol a Kismarty-Lechner Gábor zárt az élen, a nyomában Király Richárddal, aki élete legjobb eredményét szerezte meg. a BMW-sek a „nagytúrások” között mérettették meg magukat, vagyis nem volt könnyű dolguk, hiszen olykor kétszer vagy háromszor erősebb autók között álltak helyt. Az óriási sebességkülönbség miatt, nagyon sokat kellett a tükröket nézniük, miközben a saját versenytársaikat is figyelték.

A pénteki első futamon kérdéses volt, hogy Laczkó Lehel el tud indulni, hiszen előtte való nap tette érettségi vizsgáját. A sikeres vizsga után azonban autóba pattant és az első futam rajtjára oda is ért. A bokszból indulva pedig, egy fantasztikus versenyzéssel megnyerte a viadalt, Makai Györggyel a második helyen, míg a Laczkó család másik tagja, Laczkó Levente a harmadik helyen ért célba.

A szombati futamon a BMW-sek között is megismétlődött a forgatókönyv, noha a fordított rajtrács miatt Laczkó Lehel az utolsó helyről indult, mégis a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Makai Györggyé lett a második és Laczkó Leventéé a harmadik hely.

A küzdelmek augusztusban a Slovakia Ringen folytatódnak!

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER