Címkék: 2018 | eredmények | Hungaroring | összefoglaló | WTCR

2018. április 30. hétfő, 23:14

 

Michelisz Norbi harmadikként ér célba a szombati futamon. Nagy Dáni a második helyet szerezt meg a vasárnapi első futamon. Michelisz Norbi második, Tarquini nyert a Hungaroringen a vasárnapi harmadik futamon.

 

 

Michelisz Norbert a harmadik helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első, szombaton rendezett futamán, amelyet a Hondával versenyző francia Yann Ehrlacher nyert meg. A győztes mögött csapattársa, az argentin Esteban Guerrieri lett a második.
Norbi a kora délutáni időmérő edzésen magabiztos előnnyel szerezte meg az első rajtkockát, ám a startot nem kapta el igazán jól. A pilóta az első kanyarban már csak harmadikként fordult be, majd a következő kanyarig még két pozíciót veszített. A magyar versenyző egy helyet azonnal javítani tudott az első körben, ezután viszont "beragadt" a harmadikként száguldó francia Yvan Muller (Hyundai) mögé.
Michelisz a 12 körös verseny szinte egész ideje alatt Mullert üldözte és támadta, aztán két körrel a leintés előtt a célegyenesben sikerült megelőznie riválisát, így végül dobogóra állhatott a magyarországi hétvége első futamán.
A szabadkártyával induló Nagy Dániel hetedik, Tassi Attila 19., Szabó Zsolt Dávid pedig 22. lett, míg utóbbi csapattársa, Nagy Norbert nem tudta befejezni a versenyt.



Nagy Dániel második a Hungaroringen a vasárnapi első futamon
A szabadkártyával rajthoz álló Nagy Dániel második lett a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán, amelyet a brit Rob Huff nyert meg a Hungaroringen.
A Michelisz Norbert csapata, a MIRA által üzemeltetett Hyundai-jal versenyző magyar pilóta az időmérőn elért tizedik helyezése miatt - a fordított rajtrács szabálya szerint - a második pozícióból kezdte meg a futamot, és bár nem sikerült a rajt után az első kanyarban megelőznie az első kockából startoló Huffot, a 12 körös viadal leintéséig tapadni tudott az élen álló riválisára, és másodikként zárt.
A szombaton harmadikként végzett Michelisz Norbert a vasárnapi időmérőn sem talált legyőzőre, így viszont az első futamot a tizedik pozícióból kellett kezdenie, de a leintésig négy helyet sikerült javítania, és végül hatodikként ért célba.
Ami a többi magyar versenyzőt illeti: Szabó Zsolt Dávid kilencedik lett, csapattársa, Nagy Norbert a 11., Tassi Attila pedig a 18. helyen végzett.



Michelisz második, Tarquini nyert a Hungaroringen
Michelisz Norbert másodikként ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének utolsó, vasárnapi második futamán a Hungaroringen, ahol csapattársa, az összetettben vezető Gabriele Tarquini nyerte a kétnapos esemény főversenyét.
Norbi a szombati naphoz hasonlóan vasárnap is utolérhetetlen volt az időmérő edzésen, így a hétvége harmadik futamát szintén az első helyről kezdte meg, a rajtnál azonban Tarquini jobban reagált, Michelisz pedig az első kanyarig elveszítette a vezető pozíciót.
A hazai közönség előtt szereplő versenyző hiába volt gyorsabb márkatársánál, a csapatmegbeszélés szerint a 2. kör után már nem előzik egymást, így Norbi csapattásához csak közel autózva remélte, hogy az hátha hibázik.
A versenyt a hatodik körben csaknem 15 percre leállították, mert a Hungaroringen eleredt az eső, amely aztán szinte azonnal el is állt, így a szünet után folytatódhatott a körözés.
Tarquini és Michelisz az újraindítást követően elszáguldott a mezőnytől, és ebben a sorrendben értek a célba. A harmadik pozícióban a szintén Hyundai-jal versenyző, négyszeres túraautós világbajnok, francia Yvan Muller végzett.
A hétvége második, vasárnapi első futamán másodikként célba érő, szabadkártyával rajthoz álló Nagy Dániel ezúttal hatodik lett, Nagy Norbert 11., Tassi Attila pedig a 17. helyen zárt. Szabó Zsolt Dávid ezt a versenyt nem tudta befejezni.




A WTRC összetett pontversenyét két forduló, vagyis hat futam után Tarquini vezeti, Michelisz a mogyoródi második, harmadik és hatodik helyének köszönhetően a negyedik pozícióba jött fel.
A sorozat következő állomása a Nürburgring lesz két hét múlva. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER