Címkék: 24 órás | GT-R | Nismo | Nissan | Nürburgring | verseny

2014. május 09. péntek, 18:34

 

A Nissan bejelentette, hogy a Nissan GT-R visszatér a Nordschleife versenypályára, és rajthoz áll a 2014-es a Nürburgringi 24 órás futamon. A június 21-22-én megrendezésre kerülő esemény a legkeményebb állóképességi versenyek egyike, amely a Nürburgring félelmetes Nordschleife pályáján versenyző autókat és pilótákat egyaránt komoly kihívás elé állítja.

 

Az évek során a Nissan országúti autóival több alkalommal is megkísérelte megdönteni a Nordschleife legjobb köridejét. Legutóbb az új GT-R NISMO országúti autó* mindössze 7 perc 8,679 másodperc alatt teljesítette a kört. A szériaautó által elért rekord újra bebizonyította, hogy a Nissan GT-R legújabb változata képes felvenni a versenyt a legnagyobbakkal, valamint megmutatta, hogy a Nissan hosszabb távra is elkötelezte magát nagyteljesítményű modelljeinek nürburgringi tesztelése mellett. A rekordot jelentő köridőt Michael Krumm érte el, aki természetesen a Nürburgringi 24 órás versenyen résztvevő Nissan-csapatnak is tagja lesz.



Az idei verseny lesz az utóbbi években az első alkalom, hogy a Nissan és a NISMO részt vesznek a futamon, amelyre egy kiváló pilótákból álló, nemzetközi csapatot állítottak össze. Az RJN Nissan GT Academy csapata két autóval fog szerepelni a versenyen, amelyeket a NISMO Japánban található gyárának mérnökeivel párhuzamosan fognak felügyelni, emellett pedig a Schulze Motorsport által benevezett GT-R-rel is jelen lesz a Nissan.

A GT Academy németországi bírája, Nick Heidfeld a 80-as számú Nissan GT-R NISMO GT3-mal fog versenyezni, amely a Nissan 80. születésnapjának tiszteletére kapta rajtszámát.




Csapattársa Florian Strauss lesz, a németországi GT Academy verseny győztese, akit Nick személyesen választott ki nyolc hónappal ezelőtt azzal a céllal, hogy a virtuális pályák után egy valódi versenyen is kipróbálhassa magát. Florian bizonyára nagy lelkesedéssel áll majd rajthoz mentora oldalán a nürburgringi futamon, amely karrierjének mindössze negyedik nemzetközi versenye lesz. Nickhez és Florianhoz két olyan pilóta csatlakozik, akik kiválóan ismerik a GT3 GT-R-t: Lucas Ordonez, a GT Academy másik növendéke és Alex Buncombe.

„Nagy örömömre szolgál, hogy miután bíróként részt vehettem a GT Academy németországi showjában, lehetőséget kaptam arra, hogy a Nürburgringi 24 órás versenyen vezethessem a Nissan GT-R NISMO GT3-at" - nyilatkozta Heidfeld.  „Elképesztő, hogy az a Florian lesz a csapattársam, akinek a 2013-as GT Academyn aratott győzelmét a verseny bírájaként személyesen is nyomon követhettem. Ez a futam kiváló lehetőség arra, hogy a Nordschleifén folytassam mentorálását. Alexszel és Lucasszal közösen fogunk nekivágni a világ egyik legszebb és legnehezebb versenyének."


A NISMO 30. születésnapjának tiszteletére a 30-as számú Nissan GT-R NISMO GT3 is rajtkockához áll a futamon. Ezen az autón főként a NISMO egyik mérnökcsapata fog dolgozni, amely egyenesen Japánból érkezik a rendezvényre. Az autót a Nissannak a Super GT bajnokságon résztvevő pilótái, Michael Krumm és Kazuki Hoshino, valamint a Nismo globális cserepilótája, Katsumasa Chiyo és a Nürburgringen rendszeresen versenyző Tetsuya Tanaka fogják vezetni.
 
„Színtiszta élvezet egy Nissan GT-R-rel a Nürburgringen autózni" - mondja Krumm. „Nagyon különlegessé teszi számomra az idei futamot az, hogy lehetőségem nyílik a legjobb helyezésekért versenyezni. Évek óta vártam erre az alkalomra, és úgy tűnik, most valódi esélyem van egy szép helyezésre.

„De a Nordschleifén bármi megtörténhet" - teszi hozzá.  „Természetesen szerencsére is szükségünk lesz. A futam nagy kihívást jelent majd a csapatunk fiatalabb pilótái számára. A Nordschleife a világ leginkább embert próbáló pályája; eső és köd esetén pedig még nehezebbé válhatnak a körülmények. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyszerűen fog teljesíteni, mivel a Nissan és a NISMO is remekül felkészült."

A harmadik Schulze GT-R-t a virtuális versenyzés világának másik sztárja és a Gran Turismo sorozat atyja, Kazanori Yamauchi, valamint a GT Academy 2009-es győztese, Jordan Tresson fogja vezetni.


„A Nürburgringi 24 órás futam különleges esemény a Nissan számára" - állítja Darren Cox, a NISMO globális márkáért, marketingért és értékesítésért felelős vezetője. „Mivel a Nürburgring már hosszabb ideje a Nissan és a Nismo tesztjeinek színhelye, a Nordschleifén való versenyzés minden résztvevő számára különleges pillanat lesz. Fontos, hogy a Nissan rajongóinak és ügyfeleinek is megmutassuk, hogy nálunk a közúti autók és a versenyautók fejlesztése szervesen összetartozik. Nincs erre tökéletesebb bizonyíték, mint az az elkötelezett munka, amellyel a NISMO Japánban található gyárának mérnökei hozzájárulnak a nemzetközi erőfeszítés sikeréhez.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER