Címkék: Michelisz Norbert | Sanghaj | WTCC | Zengő Motorsport

2014. október 12. vasárnap, 11:52

 


Michelisz Norbert – ötös rajtszámmal - két ötödik helyet szerzett a FIA Túraautó-világbajnokság pekingi futamán ezzel összetettben feljött az ötödik helyre. A marokkói Bennani megszerezte a Hondának rég vágyott pódium legfelső fokát, a Citroen pedig megnyerte a gyártók versenyét.

 

Első futam:
A tegnapi időmérőn elért eredménye miatt, Michelisz Norbert a Zengő Motorsport versenyzője a második sorból, a negyedik rajthelyről vághatott neki a sanghaji első futamnak. A rajtrácsa az ladás Thompson technikai okok miatt nem tudott felállni.

A rajt csupán annyi izgalmat hozott, hogy az ötödik helyről induló, francia Sébastian Loeb lerajtolta ugyan Micheliszt, aki a következő kanyarban bebujt mellé és innentől kezdve egészen a hetedik körig tudta tartani ezt a pozíciót.

A harmadik körben, a pekingi futamgyőztes Chilton elvesztette a jobb hátsó kerekét, így kénytelen volt feladni a versenyt, ahogy a Huff sem, aki az utolsó körben volt kénytelen kiállni.

A verseny második felében Michelisz kiváló vezetéssel és profi taktikával tartotta maga mögött a nála gyorsabb hondás Tarquinit és hozta be a fekete-piros Hondát az ötödik helyre, ezzel növelve pontjainak számát, 130-ra, így már csak négy ponttal van lemaradva az olasz mögött.

Michelisz Norbert:



Második futam:
A fordított rajtsorrendnek köszönhetően a marokkói, szintén Hondával versenyző, Bennani indulhatott a pole pozícióból, míg Michelisz Norbert a negyedik sorból, a hetedik helyről. Chilton, akinek az előző futamon kitört a kereke csak a bokszutcából rajtolhatott el.

A rajtot nagyon jól kapta el az élen Bennani, valamint, a szintén Honda Civickel versenyző, portugál Tiago Monteiro, aki feljött a második helyre. Michelisz nem vesztett a pozíciójából.

A Citroenek a 60 kg plusz ellenére most is nagyon gyorsaknak bizonyultak, hiszen a második kör végén Lopez már a negedik helyen volt, a kína Ma, aki a rajtnál hibázott, folyamatosan darálta föl a mezőnyt.

Az olasz Tarquininek most sem volt szerencséje, a technika közbeszólt és ismét dobogós helyről volt kénytelen kiállni.

A citroenesek házi csatájában a francia Yvan Muller húzta most a rövidebbet, aki versenybalesetben ütközött csapat és honfitársával, Loebbel és ennek következtében kitört a jobb hátsó kereke és kénytelen volt kiállni.



Michelisz igazi harcot vívott Maval, hiszen a kínai folyamatos nyomás alatt tartotta a magyar versenyzőt, de nem bírta idegekkel, mert bár többször leelőzte Micheliszt, utána mindig hibázott így Norbi vissza tudta venni a pozícióját.

A rajt-cél győzelmet arató Bennani a dobogó legfelső fokára állhatott, de a Honda csapat öröme még nagyobb lett, hiszen a második helyre Tiago Monteiro hozta be a Civicjét.

Michelisz Norbert ezzel az eredménnyel feljött az ötödik helyre, 140 ponttal, megelőzve márkatársát, Tarquinit.

A pontversenyben továbbra is az élen áll az argentin López, aki tovább növelte előnyét Mullerrel szemben.



A világbajnoki sorozat két hét múlva a japán versenypályán, Szuzukában folytatódik.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER