Címkék: BMW | DTM | Hungaroring | teszt

2014. április 04. péntek, 12:53

 

Kiváló időjárási körülmények között, négy napon át teszteltek a BMW DTM csapatai a Hungaroringen március 31. és április 3. között, az idei DTM versenyszezon első hivatalos tesztjén, amit a bajor autógyártó versenycsapatai egytől egyig eredményesen teljesítettek.

A négy nap során a BMW mind a nyolc DTM pilótája tesztelt a magyar versenypályán, ahol a 2014-es DTM versenynaptár harmadik futamát rendezik meg június 1-jén. Egy hónappal a május 4-i, hockenheimi szezonnyitó verseny előtt a csapatok az átfogó teszt alatt elsősorban a vadonatúj BMW M4 DTM versenyautók beállításaira koncentráltak, különös tekintettel azok aerodinamikai- és karosszériaelemeire. A BMW DTM csapatai a versenyautók beállításain, a magyar pálya sajátosságainak kielemzésén, valamint a pilóták és az autók összehangolásán túl az időmérők és a futamok speciális szituációit és a bokszkiállásokat is gyakorolták. A csapat nagyon elégedett volt a kellemes és teszthez tökéletes magyarországi időjárással.


„Nagyon változatos teszten vagyunk túl, rengeteg sikeres kört teljesítettünk a versenyautókkal” – fogalmazott Bruno Spengler a hivatalos magyarországi teszt utolsó napján. „ Nagyszerű érzés volt újra pályára gurulni és versenymódba kapcsolni. Elsősorban nem az volt a célunk, hogy minél gyorsabb köridőket menjünk, mégis minden tökéletesen összejött ahhoz, hogy azt mondhassam, nagyon jó irányba haladunk” – tette hozzá a kanadai versenyző.

„Ezelőtt soha nem jártam Magyarországon, így most voltam először a Hungaroringen is. Egy csapásra megszerettem ezt a pályát, annyira gyönyörű a fekvése. Az egyesült államokbeli Road America és Road Atlanta ikonikus versenypályáira emlékeztet. Eddig csupán videojátékokból ismertem a mogyoródi pálya vonalvezetését, ezért különösen fontos volt számomra, hogy minél több kört menjek rajta a teszt alatt” – nyilatkozta az amerikai Joey Hand.

A DTM-ben idén újoncként bemutatkozó António Félix da Costa a teszten versenykörülmények között is megismerkedhetett a BMW M4 DTM versenyautóval. „Az elmúlt néhány napban rengeteg mindent kipróbáltunk annak érdekében, hogy minél több, szezon közben felmerülő szituációra felkészüljünk. A versenyautó nagyon jó tempóra képes, de az esélyeinket illetően még korai lenne spekulációkba bocsátkoznom. Mindenki az előre eltervezettek szerint haladt a teszt során” – mondta a 22 éves portugál versenyző, akihez hasonlóan a belga Maxime Martin is újoncként debütál a versenysorozatban. „Minden jól működött és rendben ment az első DTM tesztünkön, az összegyűjtött adatokat kielemezve pedig tovább javítunk az autó beállításain. Otthon érzem magam a csapatban és a BMW M4 DTM volánja mögött” – nyilatkozta a belga pilóta.

A BMW Motorsport az április 14-én kezdődő második hivatalos teszten, Hockenheimben folytatja felkészülését a 2014-es DTM versenyszezonra, amely során nyolc pilóta áll majd rajthoz a futamokon a BMW M4 DTM versenyautókkal: a német Martin Tomczyk, az egyesült államokbeli Joey Hand, a kanadai Bruno Spengler, a német Timo Glock, a brazil Augusto Farfus, a német Marco Wittmann, a belga Maxime Martin és a portugál António Félix da Costa. A Német Túraautó Bajnokság, avagy DTM a világ legnépszerűbb túraautó-bajnoksága, amelyben a prémium autógyártók versenyautói mérik össze erejüket, a volán mögött a világ talán legjobb pilótáival. A 2014-es DTM szezon május 4-én indul és október 19-ig tart, az első és később az utolsó futamot a németországi Hockenheimringen rendezik, a szezon harmadik futamának pedig június 1-jén a Hungaroring ad otthont: a mogyoródi versenypályára huszonhat esztendő után tér vissza a legendás széria.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER