Címkék: BMW | DTM | Nürburgring

2014. augusztus 18. hétfő, 12:42

 

Marco Wittmann mindent vitt a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hetedik, nürburgringi futamán: miután az időmérőn megszerezte a pole pozíciót, az augusztus 17-i versenyen kihozta a BMW M4 DTM versenyautóból a 49 körös futam leggyorsabb körét és rajt-cél győzelmet aratott a hazai közönség előtt. A BMW RMG csapat fiatal pilótája ezzel megszerezte idei negyedik futamgyőzelmét.

 

Wittmann már a rajtnál megtartotta vezető pozícióját, majd fokozatosan növelte előnyét a mezőny élén a hátralévő körökben, így még a kötelező bokszkiállás után is az élre gurulhatott vissza a BMW M4 DTM versenyautóval, majd megszerezte a BMW Motorsport hatvanharmadik DTM-győzelmét, ami egyúttal a gyártó tizenötödik diadala azóta, hogy 2012-ben visszatért a szériába. A huszonnégy esztendős pilóta mindent vitt a Nürburgringen, hiszen ő autózta a futam legjobb köridejét is, 1:23.175-ös idővel.



Összesen 120 pontjával a pilóták közti egyéni pontversenyben Wittmann 64 ponttal vezet második és harmadik helyen holtversenyben álló vetélytársai előtt. Győzelmének és csapattársa, Maxime Martin hetedik helyezésének köszönhetően a BMW RMG csapat eddig összesen 159 pontot szerzett a 2014-es szezonban, amivel 67 pontos előnnyel vezeti a csapatok közti pontversenyt. Hét futam után a BMW 302 ponttal szintén az élen áll a gyártók közti pontversenyben.

Miként a BMW RMG csapat két pilótája, úgy Martin Tomczyk, a BMW Schnitzer csapat német versenyzője is pontszerző helyre hozta be a 49 körös futamon a BMW M4 DTM versenyautót, hiszen a nyolcadik helyen végzett. Csapattársa, Bruno Spengler a tizenkettedik, António Félix da Costa a tizenharmadik, míg Joey Hand a tizennegyedik lett. Timo Glock-nak egy futam eleji ütközés miatt esélye sem volt pontszerző helyre a Nürburgringen, végül a tizenhetedik helyen intették le a célegyenesben. A BMW RBM csapat brazil pilótája, Augusto Farfus egy ütközés miatt kénytelen volt feladni a versenyt a futam harminchatodik körében. A 2014-es DTM-szezon szeptember 14-én folytatódik a németországi Lausitzringen.



„Ez egy újabb szenzációs verseny volt Marco Wittmann-tól, aki újfent hibátlan teljesítményt nyújtott a mezőny legnehezebb versenyautójának volánja mögött” – nyilatkozta a nürburgringi futam után Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Marco és a BMW M4 DTM tökéletes párost alkot, nagyon büszke vagyok rá. A szombati elkeserítő időmérő-végeredmények után további két versenyzőnk is pontszerző helyen végzett: tanúi lehettünk Maxime Martin és Martin Tomczyk fantasztikus és izgalmas versenyeinek. És noha Marco jelenleg nagyon jól áll a pilóták közti egyéni pontversenyben, mi továbbra is maximálisan koncentrálunk. Hátra van még három verseny a szezonból, 75 pont tehát még gazdára vár. A BMW Motorsport teljes csapata nevében ezúton szeretném a napokban elhunyt Dieter Lamm-nak ajánlani eme különleges hétvége győzelmét” – fogalmazott az igazgató.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER