2013. február 20. szerda, 18:55

 

A Volvo S80, V70 és XC70 modellek új, elegáns kialakítása és aprólékosan kidolgozott részletei az egyedülálló kifinomultság következő szintjét jelentik. A továbbfejlesztett intelligens biztonsági megoldások és a vadonatúj V40-ben bemutatott automatikus fényszóró mellett a megújult modellekben megtalálható az intuitív Sensus Connected Touch Volvo Világháló rendszer is. A Volvo S80 üzemanyag-fogyasztása 4,1 l/100 km, ezzel első a kategóriájában.

volvo-s-80

„A Volvo S80, V70 és XC70 új funkciói azon emberközpontú megközelítésen alapulnak, amely immár több mint 85 éve a Volvo egyik fő ismertetőjegye. Ezek a funkciók egy teljesen új szintre emelik a legnagyobb modelljeinkre jellemző elegáns kifinomultságot” – mondta Lex Kerssemakers, a Volvo Car Group termékstratégiáért és járműcsaládokért felelős részlegének alelnöke. „A három modell megjelenését egységesebbé formáltuk, ezzel elkezdtük egyengetni a jövő járműkínálata felé vezető utat. Ez az egyik legjelentősebb mértékű megújulás a vállalat történetében, melynek során a legnagyobb hangsúlyt a minőség javítására, valamint a részletek kidolgozására fektettük” – tette hozzá az alelnök.

volvo-s80

Az új Volvo S80 – még kifinomultabb megoldások
A külső kialakításon új elemek sora erősíti az új Volvo S80 kifinomult megjelenését. Az új első és hátsó lökhárítóktól a jármű „megnyúlik”, szélesebbnek és alacsonyabbnak tűnik. Az elöl található, téglalap alakú új nappali menetfényektől az S80 orr-része modernebbé válik, míg a klasszikus, lekerekített hátsó lámpák azt a hatást keltik, mintha az autó jobban tapadna az úthoz. Az S80 19 collos kerekekkel is rendelhető, amelyek nem csökkentik a kényelmet.

„Ez csak tovább növeli az autó kifinomult eleganciáját. Az első rácsot szélesebbre formáltuk, és további részletekkel, például krómozott külső felülettel láttuk el, hogy a jármű kialakítása minden tekintetben elegáns és felső kategóriás legyen” – mondta Fedde Talsma, a külső formatervért felelős igazgató.

Az S80 még kifinomultabb megjelenése a részletekre fordított figyelemnek köszönhető. A belső térhez választható Executive csomag a teljes körű luxus legmagasabb szintjét biztosítja, és a mestermunkát a vezető technológiával ötvözi. Az Inscription csomag pedig az egyéni lehetőségek olyan tárházát nyújtja, amellyel a vásárló a járművet valóban a saját ízléséhez igazíthatja.

volvo-s80-hatso-ulesek


„Büszkék vagyunk arra, hogy a skóciai Bridge of Weir szállítja nekünk a minőségi bőrüléseket. A vállalat által forgalmazott marhabőrök sokkal kevesebb felületkezelésen estek át, mint az egyéb prémium autókban használt bőrök, így puhábbak és természetesebbek maradnak. Az ülések és a járműben használt egyéb anyagok minősége igazi skandináv élményt nyújt a vásárlóknak.” – tette hozzá Lena Jiseborn, a színekért és a borításért felelős formatervezési igazgató.

A legjobb vezetési élményt a felszín alatt rejtőző nagyszerű futómű biztosítja. Az S80 vásárlói háromféle futómű típusból választhatnak: a komfort, a sport és a Four-C (Continuously Controlled Chassis Concept – folyamatosan felügyelt futómű koncepció) aktív futómű közül.

Az új Volvo V70 – elegáns megjelenés
„1953 óta gyártunk kombikat, ekkor mutattuk be a „kettő az egyben” Volvo Duett modellt. Hat évtizeddel később az új Volvo V70-es továbbviszi a forma és funkció tökéletes ötvözésének hagyományát” – mondta Fedde Talsma.

volvo-v70

Ez a tágas családi autó első osztályú kényelmet, kifinomult kialakítást, valamint tekintélyes, 575 liternyi csomagteret biztosít. A hátsó ülések három részletben, 40/20/40 arányban lehajthatók, így a belső tér többféleképpen alakítható. Ha mindegyik hátsó ülés teljesen le van hajtva, a csomagtér 1600 literre nő. A csomagtartó elektromos ajtaja, amely távolról is működtethető a központi zár távirányítójáról vagy a műszerfalról, egy újabb emberközpontú részlettel gazdagítja a járművet. A szélső hátsó ülésekben kétállású gyerekülések találhatók. Az emelőpárnák egyetlen mozdulattal felhajthatók az ülésekből, és kényelmes, biztonságos utazási magasságot biztosítanak a hároméves vagy annál idősebb gyerekek számára.

A formaterv kihangsúlyozza a V70 elegáns és modern megjelenését.
„Szélesebbé formáltuk és részletgazdagabbá tettük az első hűtőrácsot és a nappali menetfényeket, valamint krómozott elemekkel hangsúlyoztuk ki a részleteket, hogy az autó megjelenése illeszkedjen a felső kategóriás luxusjárművek követelményeihez. Az új autó elegánsabb lett, ugyanakkor olyan hatást kelt, mintha az úthoz is jobban tapadna.” – magyarázta Fedde Talsma.

volvo-v70-csomagter

Az V70-es hátulján új lökhárító, új kipufogók és krómozott részletek találhatók, emellett a hátsó lámpákat is átalakították. A jármű akár 19 collos kerekekkel is megrendelhető. A kifinomultság a személyre szabható belső csomagokban is tükröződik. A beltér hagyományt és technológiát ötvöző Executive csomagja a teljes luxus legmagasabb szintjét biztosítja, míg az Inscription csomag személyre szabható lehetőségek tárházát nyújtja, ahol a vásárlónak lehetősége van egyéni kombinációk kiválasztására.


Az új Volvo XC70
A Volvo Cars 1997-ben egy teljesen új kategória felé nyitotta meg az utat, amikor bemutatta a V70 Cross Country változatot.

volvo-xc70

„Az XC modellek folyamatos fejlesztése során fő szempont volt, hogy egy kifejezetten kényelmes közúti járművet alkossunk, amely a terepen is jól teljesít. Az XC70 markáns, kifinomult és modern vonalai tükrözik a jármű erejét és képességeit. Úgy kell elképzelni ezt a modellt, mint egy kalandos, ugyanakkor kifinomult életmódot kedvelőknek tervezett exkluzív télikabátot” – magyarázta Lex Kerssemakers.

Új külső formai elemek egész sora teszi még meggyőzőbbé az XC70 modern megjelenését. Ezek közé tartozik a merész, szélesebb első hűtőrács, az új, nagyobb fém márkajelzés, és olyan részletek, mint a nappali menetfények vagy a további matt ezüst színű felületek. Az XC70 akár 19 collos kerekekkel is megrendelhető.

„Célunk az, hogy ezekkel az elemekkel kihangsúlyozzuk a luxus érzetét. Az XC70-nek valamennyi környezetbe illeszkednie kell, legyen az egy úttalan vadon közepe vagy egy golfklub parkolója” – jelentette ki Fedde Talsma.

Az XC70 olyan továbbfejlesztett, terephasználatra szánt elemekkel is rendelkezik, mint például a kartervédő lemezek, amelyek az egyenetlen terepen védik az autót. Az övvonal alatti fekete védőfelület már az első ködlámpákig nyúlik, így a megjelenés céltudatosabb és funkcionálisabb lett. A hátsó lámpák is módosultak.

volvo-xc70-muszerfal

A V70-hez hasonlóan a hátsó ülések három, 40/20/40 arányú részben dönthetők le. Ha valamennyi hátsó ülés teljesen le van hajtva, a csomagtér 575-ről 1600 literre nő. Egy másik emberközpontú részlet a csomagtér elektromosan működtethető ajtaja. A szélső hátsó ülésekbe kétállású gyereküléseket építettek be, amelynek emelőpárnái kényelmes és biztonságos utazási magasságot biztosítanak hároméves vagy annál idősebb gyerekek számára.

Az új V70, XC70 és S80 közös fejlesztései
Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás

A Volvo Car Group valamennyi termék- és motorcsoportja továbbra is iparágvezető az üzemanyag-hatékonyság és a széndioxid-kibocsátás terén. A kézi sebességváltóval ellátott új Volvo S80 115 lóerős, négyhengeres D2 dízelmotorjának fogyasztása a kategóriára jellemző legalacsonyabb, 4,1 l/100 km-es értéket mutat (kombinált európai ciklus, előzetes adatok), amely 108 g/km-es – egy ilyen méretű autónál pár éve még elképzelhetetlenül alacsony – széndioxid-kibocsátást jelent. Az automata sebességváltóval rendelkező modelleknél ezek az értékek 4,1 l/100 km, és 109 g/km (előzetes adatok). Az eredmények még meggyőzőbbek annak a fényében, hogy ezek a Volvo legnagyobb négyajtós modelljének széndioxid-kibocsátási adatai. Mindössze három évvel ezelőtt még a vállalat legkisebb modellje, a C30 DRIVe rendelkezett hasonló mutatókkal.

Az új Volvo V70 D2 motorjának üzemanyag-fogyasztása kézi sebességváltóval 4,2 l/100 km (111 g/km), automata sebességváltóval pedig 4,3 l/100 km (112 g/km, előzetes adatok). A Volvo S80 D3 (136 lóerő) és D4 (163 lóerő) motorral szerelt változatának széndioxid-kibocsátása 129 g/km (4,9 l/100 km). A V70 D3 és D4 motorral szerelt változatának kibocsátása 130 g/km (4,9 l/100 km). A kézi sebességváltóval és összkerékhajtással ellátott új Volvo XC70 D5 (215 lóerő) és D4 (163 lóerő) motorral szerelt változatának üzemanyag-fogyasztása egyaránt 5,3 l/100 km (139 g/km).

Az 1,6 literes GTDi (közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltéses benzinmotor) T4 motorral (180 lóerő) és automata sebességváltóval felszerelt S80 üzemanyag-fogyasztása 7,1 l/100 km (165 g/km). A V70 modell fogyasztása a T4 motorral 7,2 l/100 km (168 g/km).

volvo-xc70-uj

Sensus Connected Touch Volvo Világháló – a kapcsolódás új lehetőségei
Az ember és gép közötti kommunikációs felületek (Human Machine Interface, HMI) funkcióit biztosító Sensus rendszer egy vadonatúj technológiával bővült, amely lehetővé teszi a csatlakozást és az internet használatát az autóban. A májustól utólag tartozékként megrendelhető, novembertől pedig opcióként is elérhető rendszer a 7 collos kijelzőt egy korszerű infravörös, fényletapogatású érintőképernyővé változtatja, amely még kesztyűben is használható. Ez a megoldás most először jelenik meg egy autóban.

A vezető az autóba szerelt 3G/4G periférián vagy a saját mobiltelefonján keresztül csatlakozhat az internetre, a következő funkciók eléréséhez:
•    Zene lejátszása az internetről
•    Bármilyen internetes rádió kiválasztása a TuneIn és Orange Live Radio oldalakon keresztül
•    Teljes körű internetböngészés (vezetés közben nem érhető el)
•    Online Google térképek Google keresővel
•    Beágyazott internetes 3D navigáció online forgalmi adatokkal és a veszélyzónákra vonatkozó figyelmeztetésekkel
•    Ingyenes parkolóhely-kereső
•    Helyi és webes alkalmazások, valamint alkalmazásbolt az új funkciók és frissítések beszerzéséhez
•    Időjárási adatok és előrejelzések
•    Volvo szervizkereső

Digitális műszerfal
A vadonatúj V40 modellekben bemutatott digitális műszerfal mostantól az S80, V70 és XC70 modellekhez is elérhető. Az aktív TFT kijelző mindig az adott helyzetben legfontosabb információkat jeleníti meg.

Három kijelző-téma választható: Elegance, Eco és Performance.
•    Az alapértelmezett Elegance mód kinézete és elrendezése hagyományos.
•    Az Eco mód zöld színárnyalatokra épül, és az üzemanyag-hatékony vezetési stílust segíti elő. A kijelző bal oldalán található, a vezetés gazdaságosságát mérő műszer megjeleníti az aktuális és az összesített üzemanyag-fogyasztást, és zöld „E” fényjellel „jutalmazza” a gazdaságos vezetést.
•    A Performance változat vörös megvilágítású, és az Elegance és Eco témák sebességmérőjének helyét a fordulatszámmérő veszi át, a jármű sebessége pedig digitálisan jelenik meg. Jobb oldalon egy teljesítménymérő mutatja, hogy az adott pillanatban mekkora motorteljesítmény érhető el. Ez igen hasznos adat az előzésekhez.

Sötétben is nyugodtan vezethet
Az automatikus fényszóró a hatékonyabb világítás használatában segíti a sofőrt. Lehetővé teszi a távolsági és a tompított fényszóró közötti automatikus váltást a megfelelő pillanatban. A beltérben a vadonatúj irányított fények segítik az éjjeli vezetést: megvilágítják a legfontosabb elemeket, például a pohártartókat, ajtónyitókat, ülésvezérlőket, a csomagteret és a tárolóhelyeket. Az automata sebességváltóval rendelkező autókban zongorafekete berakással ellátott váltógomb is található.

Fűtött első szélvédő
Az esőérzékelővel ellátott járművek mostantól elektromosan fűtött első szélvédővel is rendelhetők, amely felgyorsítja a jégmentesítést a hideg téli napokon.

Fűtött kormánykerék és sebességváltó fülek
A hideg körülmények között vezető sofőrök kényelmének biztosítása érdekében a háromküllős kormánykerekek elektromos fűtéssel is elérhetők. Az automata sebességváltóval rendelkező járművekhez sebességváltó fülek is rendelhetők, amelyekkel a vezető úgy kapcsolhat manuálisan sebességet, hogy közben mindkét keze a kormányon van.

A vezetőt támogató intelligens biztonsági rendszerek
Az intelligens, aktív biztonsági megoldások fontos részét képezik az S80, V70 és XC70 vezetőközpontú megközelítésének. Az alapfelszereltségként elérhető, világelső City Safety koccanásgátló rendszer akár már 50 km/órás sebességig működik. Mindhárom modellhez rendelhető az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel opció, amely figyeli az autó elé kerülő gyalogosokat. A Road Sign Information táblafelismerő rendszer a műszerfal kijelzőjén megjelenített táblákkal nyújt támogatást a sofőrnek.

volvo-koccanasgatlo-rendszer

„Az automatizált biztonsági rendszerek vezető fejlesztőiként a legújabb modelljeinkben mintegy 50 százalékkal csökkentettük a balesetek vagy sérülések előfordulásának esélyét 2000 óta. Új megelőző és védelmi rendszerek folyamatos beépítésével haladunk tovább azon jövőképünk megvalósítása felé, hogy 2020-ra senki ne veszítse életét vagy szerezzen súlyos sérüléseket új Volvo gépkocsikban ülve” – nyilatkozta Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER