2012. szeptember 22. szombat, 14:25

 

Kilenc  rali, kilenc kategória győzelem: eredményesen folytatta a következő szezonra felkészítő tesztprogramját a Volkswagen Motorsport a Rali-világbajnokságban (World Rally Championship).

volkswagen-polo-r-wrc

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia (F/F) győzött az igencsak népes mezőnnyel felvonuló Super 2000 kategóriában az FIA WRC sorozatban a Brit Ralin, ráadásul összetettben a 12. helyen végeztek Walesben, így rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a gyors és néhol csúszós murvás szakaszokon.
Csapattársaik, Kevin Abbring és Frédéric Miclotte (NL/B) a 25. helyen értek célba egy futómű sérülés után, ők is fontos információkkal bővítették a csapat tapasztalatait. A Volkswagen Motorsport a Csoport Škoda márkájának két Fabia S2000 versenyautóját veti be idén, így verseny-körülmények között készülhetnek a 2013-as szezonra, amelyen a Volkswagen már az új Polo R WRC-vel indul majd.

volkswagen-polo-wrc

„Most kezdődik a jövő évi rali-világbajnokságra való felkészülésünk utolsó fázisa. Egyrészt keményen dolgozunk a Polo R WRC versenyautón, másrészt a csapatot is felkészítjük az új feladatra. Walesben a helyi verseny éles körülmények közötti megismerése volt a célunk, illetve az, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsük. Az egész csapatnak nagyon fontos volt, hogy mindkét autót elvigyük Cardiffba. A kilencedik kategória győzelem pedig azt bizonyítja, hogy a csapat már most nagyon rutinos és valóban versenyképes” – magyarázta Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER