Címkék: Nissan | Nissan Qashqai | számok | történet

2017. február 11. szombat, 07:24

 

A Qashqai egy évtizednyi sikert ünnepelhet a crossover szegmensben, így januárban és februárban a Nissan a 10-es számra koncentrált. A márka most egy új videóval emlékezik meg az évfordulóról, amelyben más, a Qashqai európai piacvezető szerepéhez hozzájáruló számokat is felfed.

 

Kétségtelen, hogy a 2,3 millió – a modell 2007 februári bevezetése óta ennyi Qashqai-t értékesítettek Európában – az egyik legfontosabb szám.

Érdemes megemlíteni a 21-et is. Ennyi versenytárs modell érkezett a piacra, mióta a Qashqai úttörő módon életre hívta a crossover szegmenst, mely mára az iparág fontos részévé vált. Ez a szám egy teljesen más okból is fontos, később erre is kitérünk.



Akkor lássuk a számokat, melyek a Nissan igazi sikertörténetévé tették a Qashqai-t:

3,3 millió – 2007 februárja, a Qashqai piacra dobása óta ennyi Qashqai-t értékesítettek globális szinten.

2,3 millió – Ez idő alatt ennyi Qashqai fogyott Európában.

75 000 – 2007 óta a Nissan mérnökei ennyi úgynevezett folyamatos minőségbiztosítási ellenőrzést végeztek a Qashqai modelleken.

45 000 – megközelítőleg ennyi munkahely jött létre a Qashqai miatt a Nissan létesítményeiben és a beszállítóknál.

2708 – ennyi alkatrészből áll a Nissan Qashqai második generációja.

2015 – ebben az évben indult el a Qashqai gyártása Oroszországban, a Nissan szentpétervári gyárában, a megnövekedett kereslet kielégítése érdekében.

600 – a fejlesztők ennyi napig működtették teljes hangerőn a Qashqai hangrendszerét, így érhették el, hogy az autó egész élete során kristálytiszta hangélményt nyújt.

226 – ennyi cég szállít alkatrészeket a Nissan Qashqai második generációjához.

99 – jelenleg ennyi országban vásárolható meg a Nissan Qashqai.

81 – ennyi fontosabb díjat nyert el Nissan Qashqai 10 évvel ezelőtti bevezetése óta.

62 – ennyi másodpercenként gurul le egy új Nissan Qashqai a Nissan sunderlandi csúcstechnológiás gyárának futószalagjáról.

21 – ennyi hónap alatt érte el a Qashqai második generációja az 500 000 darab értékesítést. Egyetlen Nagy Britanniában gyártott autó sem érte el korábban ilyen rövid idő alatt ezt a számot.

19 – ennyi országban szavazták meg a Nissan Qashqai-t az év autójának.

10 – tíz év telt el az eredeti Qashqai bevezetés óta.

5 – eddig ennyi féle modellváltozatot vezettünk be: A Qashqai első generációját (2007); a Qashqai+2-t (2008); frissített Qashqai-t (2010); frissített Qashqai+2-t (2010); teljesen új 2. generációs Qashqai-t (2014).

1,5 – a Qashqai legnépszerűbb motorváltozatának mérete literben. Kétkerékhajtással, hatsebességes kézi sebességváltóval, gyöngyházfekete fényezéssel, és N-Connecta felszereltséggel kombinálva a legnépszerűbb modellt kapjuk.

1 – a Qashqai volt az első crossover. A Nissan hívta életre a szegmenst, és azóta is mi gyártjuk Európa legnépszerűbb crossoverét.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER