2012. szeptember 28. péntek, 15:27

 

Míg az olyan élenjáró technológiák, mint a tölthető hibrid elektromos járművek széles körű meghonosítása távolinak tűnhet, addig a kategória minden jellemzőjét magában hordozó kisautók új generációjának kifejlesztése egyáltalán nem az. Kivéve, ha az említett járműnek a világ összes piacán meg kell felelnie, legyen szó fejlődő vagy hagyományos piacokról.

mitsubishi-mirage

Itt jön képbe a Mitsubishi Mirage, az MMC új modellje, amely a kisautó-szegmens – méghozzá a GLOBÁLIS kisautó-szegmens meghódítására készül. Célközönsége a bővülő középosztály számára a fejlődő országokban, s a fenntartási költségekre egyre érzékenyebb vevőknek a hagyományos piacokon.

A Mirage, amely az első autó az MMC saját fejlesztésű, vadonatúj és innovatív Global Small padlólemezén, röviden így mutatható be:
•    Egy padlólemez, egy gyár és egy autó az egész világ számára.
•    Nem egy olcsó, diszkont árú termék, hanem egy racionális, kompromisszumok nélküli modell a folyamatosan átalakuló és gyorsan növekvő globális kisautó-kategóriában:
•    Globális összhang a mérnöki megközelítésnek köszönhetően

A Mirage gyártása 2012 márciusában indult az MMC vadonatúj üzemében a „Laem Chabang” ipari parkban, Chonburi tartományban, Thaiföldön – amely az MMC harmadik gyáregysége ebben a stratégiailag fontos országban –, s innen látjuk el a világ összes piacát az előzetes tervek szerint évi 120 ezer autóval (2012-es pénzügyi évre vonatkozó adat).
Thaiföld, az ázsiai közösség országai és Japán után a Mirage Európában is piacra kerül (2013 első negyedévétől kezdve), majd Ausztráliában és a világ más országaiban is bevezetik.

A környezetvédelmi (CO2 kibocsátás) és pénzügyi (üzemanyag- és fenntartási költségek) szempontokat is figyelembe véve, amelyekkel a világ összes vásárlója is szembesül, az MMC kutató-fejlesztő részlege számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kisautók eddigi koncepcióját teljesen át kell gondolni.
Még inkább igaz ez az európai piacon, ahol a különösen népszerű B-szegmens típusai olyan fejlődésen mentek keresztül az elmúlt húsz évben, hogy a túlméretezett modellek a korábbi C-szegmens képviselőihez váltak hasonlóvá.
Az MMC célja ugyanakkor nem az volt, hogy egy olcsó, lecsupaszított típust dobjon a piacra, hanem az, hogy egy racionális, kompromisszumok nélküli modellel álljon elő, a Mitsubishi Motors elismert minőségével és megbízhatóságával.

A Mirage rövid (3710 mm), könnyű (akár 845 kg), áramvonalas (Cw: 0.27), hatékony (4.0 l /100km**), tiszta (92 g/km**) és fürge (0-100 km/h-ra 13”6**) autó, amely mindezek mellett tágas (1651 mm-es lábtér), kényelmes (akár 5 személynek) és mozgékony (1665 mm-es szélessége ellenére fordulókörének sugara mindössze 4,6 m), miközben a manapság elvárható komfortot, felszereltséget és biztonságot nyújtja.
**1.0 literes benzinmotor AS&G-vel és 5 sebességes manuális váltóval, a kombinált EU fogyasztási ciklus szerint

mitsubishi-mirage-muszerfal

A B-szegmens újjászületése

Az új Outlander fejlesztési filozófiáját követve a Mirage esetében is mérnöki megközelítést alkalmazták az üzemanyag-takarékosságot növelő megoldások terén:
-    Karosszéria:
o   A karosszériaszerkezet optimalizálása és a nagyszilárdságú acélelemek kiterjedtebb használata jelentős tömegcsökkentést eredményezett; a B-szegmens átlaga alatti 845 kg-os saját tömeg az üzemanyag-takarékosságra és CO2-kibocsátás csökkentésére is jó hatással volt.
o    Az MMC által szabadalmaztatott RISE* karosszériaszerkezet az energiaelnyelő frontrész és a nagyszilárdságú karosszériaváz kombinációja. A vállalat saját tesztjei szerint a Mirage kategóriája legjobb ütközésbiztonsági mutatóival rendelkezik a japán piacon.
* Megerősített Ütközési Biztonságú Karosszériaszerkezet
o    A CFD (Computational Fluid Dynamics – számítógépes áramlástan) analízise és szélcsatornás tesztek segítségével az MMC formatervezői csapata arra törekedett, hogy csökkentse a Mirage egyébként is áramvonalas karosszériájának légellenállását (a kagyló formájú motorházfedéltől egészen az ívelt tetővonalig). Az eredmény 0,27-es légellenállási együttható lett, ami a kategória legjobbjának számít.
o    A Mirage hatékony kialakítása lehetővé tette, hogy a motortér a lehető legkisebb legyen, több helyet hagyva így az utastérnek. Miközben kisebb, mint a hagyományos kompakt autók, és karosszériájának méretei könnyű manőverezhetőséget tesznek lehetővé, addig az utastér elegendő helyet biztosít öt felnőtt és megfelelő mennyiségű csomag számára a mindennapi használat során.
o    A frontrész kialakítása lehetővé teszi, hogy a vezető a motorházfedél mindkét szélét lássa, így könnyebb manőverezni az autót. Az első utasokhoz közelebb helyezett A-oszlopok és az alacsonyan kezdődő övvonal kiváló kilátást tesz lehetővé, mind előre, mind oldalirányban. A 4,6 méteres sugarú fordulókörrel együtt – amely a kategória legkisebbjei közé tartozik – ez a kialakítás magabiztosabbá teszi a vezetőt a kereszteződésekben kanyarodáskor, szűk utcában közlekedéskor és parkoláskor.

-    Hajtáslánc:
o    Európában a Mirage az új generációs, kompakt és könnyű háromhengeres benzinmotorokkal lesz elérhető, 1.0 és 1.2 literes hengerűrtartalommal. Mindkét motor élénk és takarékos, köszönhetően a Mitsubishi Motors MIVEC (Mitsubishi Innovatív Szelepmozgatás és Elektromos Vezérlési Rendszer) változó szelepvezérlésének.
o    A motor belső súrlódásának fáradságos csökkentésével, a tömeg mérséklésével, a légellenállás csökkentésével és az erőátvitel hatékonyságának fokozásával, továbbá az MMC CO2-csökkentő technológiáival (lásd alább) a Mirage a kategória legjobbjai közé tartozó üzemanyag-takarékossági és károsanyag-kibocsátási mutatókkal rendelkezik:

motor-adatok


o    Ahogyan ma már a Mitsubishi európai termékeinél megszokott, a Mirage (modellváltozattól és piactól függően) CO2 csökkentő technológiák egész sorát kínálja:
-    Auto Stop & Go,
-    Regeneratív fékrendszer,
-   Nagy hatékonyságú generátor,
-    Intelligens akkumulátor-szenzor,
-    165/65R14 méretű, kis gördülési ellenállású abroncsok.

A Mirage esetében ez a csomag egy „Eco Drive Assist” kijelzővel egészül ki a műszerfalon (modellváltozattól és piactól függően), amely vizuális visszajelzést ad a vezetőnek arról, mennyire takarékos az autó a pillanatnyi üzemanyag-fogyasztás és sebesség fényében.
o    Végül, de nem utolsósorban, az ötsebességes manuális váltómű helyett a Mirage a Mitsubishi INVECS-III CVT fokozatmentes erőátvitelének legújabb generációjával is megrendelhető (modellváltozattól és piactól függően), amely az új fogaskerék-sorozatnak köszönhetően jobb gyorsulást és nagyobb üzemanyag-takarékosságot biztosít. Az áthidaló tengelykapcsoló működési tartományának növelésével és a vezérlés optimalizálásával további eredményeket sikerült elérni az üzemanyag-takarékosság növelése terén anélkül, hogy az a gyorsulás rovására ment volna.

-    Futómű:
o    A Mirage elöl MacPherson, hátul torziós rudas futóművel készül, amit a könnyű kezelhetőség, a stabil útfekvés és a kényelmes rugózás szempontjai alapján optimalizáltunk. A felfüggesztés továbbfejlesztése is hozzájárult a tömeg csökkentéséhez, ezzel pedig az üzemanyag-fogyasztás mérsékléséhez.
o    Az üzemanyag-takarékosság jegyében a Mirage elektromos rásegítésű fogasléces kormányművel készül, amely 3,48-at fordul a végállások között.
o    Az európai modell fékrendszerének összetevői (modellváltozattól és piactól függően):
-    Elöl hűtött tárcsafékek, hátul dobfékek, szervorásegítéssel,
-    ABS, elektronikus fékerő-elosztó, aktív menetstabilizáló rendszer (menetstabilizáló rendszer + kipörgésgátló rendszer),
-    Vészfékjelző rendszer, Vészfékasszisztens és Hegymeneti Elindulássegítő rendszer


A Mitsubishi Motors immár régóta olyan folyamatokat és rendszereket honosított meg, amelyek a világ bármely táján lévő egységében ugyanazt a minőségi színvonalat garantálják mind a fejlesztés, mind a gyártás során.
Az utóbbi esetében a „Mitsubishi Motors Production Way” (MMPW) rendszer garantálja a szigorú minőségi követelményeket az üzemegységekben: ezen metódus alapján csak hibamentes termék kerülhet a gyártósor következő munkaállomására.
A Mirage esetén a Mitsubishi Motors még nagyobb figyelmet fordított a gyártási minőség fejlesztésére. Mivel a Mirage egy vadonatúj modell, amely vadonatúj gyárunkban készül Thaiföldön, a gyártósor végi hagyományos átvizsgálás után minden egyes autót Japánból érkező minőségellenőrök néznek át a szállítás előtt. Ezek a japán ellenőrök végzik a helyi munkaerő felkészítését is.

mitsubishi-mirage-kisauto


Előzetes műszaki adatok
(Minden adata végső homologizációra vár)


Karosszéria:
-    Hosszúság:        3710 mm
-    Szélesség:        1665 mm
-    Magasság:        1490 mm
-    Tengelytáv:        2450 mm
-    Nyomtáv elöl/hátul:    1430 mm / 1415 mm
-    Saját tömeg:        845 kg-tól
-    Ülések száma:        5
-    Cw:            0,27
-    Gumiabroncsok:    165/65R14 vagy 175/55R15
-    Csomagtartó:        235 l-től (VDA mérés szerint)


Hajtáslánc:
hajtaslanc


Sebességváltó:
-    1,0 literes MIVEC:         5 fokozatú manuális
-    1,2 literes MIVEC:         5 fokozatú manuális vagy CVT


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER