2012. június 22. péntek, 14:04

 

Harmadik éve, hogy a Fehér Szalaggal együtt rendezik a Classic Round-ot, amelyen 1945 előtt készített, vagy tervezett hajók indulhatnak. A Mitsubishi támogatásával megrendezett nagydíjon pedig a legújabb többtestű versenyhajók is részt vehettek, azonban a szélviszonyok nem kedveztek a katamaránoknak és a trimaránoknak, és végül egy egytestű konstrukció győzött.

A Fehér Szalag vitorlás verseny a Kék Szalag előtt megrendezett legnagyobb távú viadal, így igazán jó felkészülés a „tókerülőre”.

A Magyar Vitorlás Szövetség a Mitsubishi Kupával egyidejűleg a Classic Round-ot is megrendezte. Ez a kategória-verseny az utóbbi három évben került megrendezésre, Európában egyedülálló módon csak a „magyar tengeren” szerveznek a klasszikus felépítésű hajóknak viadalt, mely a szponzoroknak és a résztvevőknek, sőt a nézőknek is hatalmas élmény, hiszen egyetlen versenyen sem vett részt eddig ilyen szép számban klasszikus hajó. Az 1945 előtt épített, vagy ezelőtt megszületett tervek alapján készült sporteszközök indulhattak a kategóriában, és egyedülálló eredmény, hogy összetettben egy fahajó, a Sirocco abszolút ötödik helyen ért a füredi célba, sok más új hajót megelőzve.



A hétvégi verseny a Mitsubishinek is lehetőség volt arra, hogy célközönségét megtalálja a sport rajongói között is. A japán márka filozófiája és a hajósport igencsak közel állnak egymáshoz, így ez az együttműködés ismét eredményesen zárult.

„A Magyar Vitorlás Szövetség és a Mitsubishi között az évek alatt szoros és gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, amely számunkra és a Mitsubishi számára is egyre nagyobb jelentőséggel bír. A vitorlás társadalom az egyik célközönsége a szigetországi márkának, így természetesen üzleti szempontból is fontos a hazai importőrnek, hogy a versenyeken résztvevők közvetlenül találkozhatnak modelljeikkel.” – nyilatkozta a MVSZ főtitkára.
A „fehér” hétvégéről Mátrai Gábor a Mitsubishi Vezérképviseletének ügyvezetője is elégedetten nyilatkozott, és azt is elárulta, hogy az együttműködés tekintetében mindkét félnek jövőbe mutató tervei vannak.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER