Címkék: Kia Stinger

2020. szeptember 24. csütörtök, 14:24

 

A Kia ma bemutatta a felfrissített Kia Stinger európai változatát. 

 

 

 A Kia nagy teljesítményű sportszedánjának megjelenése is megújult, egy sor technológiai és biztonsági fejlesztés mellett, amelyek még jobban kiemelik a Stinger gran turismo karakterét.
”A Stinger Európában a Kia minőségi zászlóshajója, a márka leginkább vezető-fókuszú autója, amely kifejezetten nagy távolságok kényelmes és stílusos megtételére született.” - mondta Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője. A továbbfejlesztett modell a Stinger jól ismert gran turismo hagyományaira építkezik, de a megújult dizájn, az új technológiák és a még jobb használhatóság is vonzóbbá teszi az európai vásárlók számára.”
2017-es európai bemutatása óta közel 10 000 Stinger talált gazdára az öreg kontinensen. A felfrissített modell Magyarországon 2021 elejétől lesz elérhető. Minden Stingerhez természetesen jár a Kia egyedülálló, 7 éves, 150 000 km-es garanciája.

 

 

 

Megújult külső, új anyagok az utastérben, friss technológiák

A Stinger megjelenése frissült, de emellett az utastér és a beltéri anyagok minősége is szintet lépett. A tulajdonosok immár több szín és anyag-összeállításból választhatnak. A megújult utastér tovább erősíti a Stinger gran turismo karakterét, és értékeit.
Elől a jellegzetes ‘tigris-orr’ hűtőmaszk új, többlencsés LED-es fényszórók között ül. A friss dizájn valamint a LED-es nappali menetfények és a fényszórók világítási képe egyedi high tech jelleget kölcsönöz az autónak. Az új, jellegzetes világítási képű hátsó lámpák átívelnek a far teljes szélességén, így mintegy légterelőként is hatnak. Az új irányjelzők mindegyike 10 LED-elemből áll, mintázatuk a kockás zászlót idézi.

Új a 19 colos alufelni-készlet is, speciális geometrikus formákkal, amelyek kiemelik a Stinger sportos utazóautó karakterét. A modellpalettán mostantól elérhető az ‘Ascot Green’ fényezés is.
Az utastér felépítése és alapelrendezése nem változott, de a finom vizuális és anyaghasználati frissítések erősítik a magas minőségérzetet. Ezek közé tartozik a kormány alsó részének a műszeregység krómkeretével harmonizáló fémes része. A középső visszapillantó tükör keret nélküli, így nem csak modern megjelenésű, de látótere is szélesebb a korábbinál.

 Felszereltségtől függően a műszerfal és az ajtók burkolatai kontrasztos varrással készülnek, a középkonzol felülete alumínium. A megújult 10.25 colos érintőképernyős infotainment- és navigációs rendszer (részletek lejjebb) kerete fényes fekete. Az az új hangulatvilágítás 64 féle színt használhat, így fénye mindig finoman az utastér hangulatához igazítható.
Az európai specifikációjú Stingerekben a Nappa bőr kárpit Saturnfekete vagy extraként vörös színű lehet. Most először elérhető a “szarvasbőr-csomag” Saturnfekete szarvasbőrrel és a kontrasztos vörös varrással, piros biztonsági övekkel.

Nagyteljesítményű 3,3 literes T-GDi motor – a legjobban gyorsuló Kia Európában

A három évvel ezelőtti bevezetés óta a Stingerek többsége a Kia nagyteljesítményű 3,3 l-es T-GDi (turbós, közvetlen befecskendezéses) V6-os benzinesével talált gazdára.

A továbbfejlesztettStinger kizárólag ezzel a motorral lesz elérhető, kiváló gyorsulással, rövid reakcióidőkkel, és élvezetes grand turismo jellemzőkkel a hosszú utakon. 

A 3,3 literes T-GDi V6-os csúcsteljesítménye 370 LE (6000/percnél). A két turbó támogatásával a motor 510 Nm-es nyomatéka különösen széles tartományban elérhető (1300-tól egészen 4500/percig), így a rugalmasság minden helyzetben kiváló. A Stinger 4,9 s alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, s ezzel a valaha Európában árusított legjobb gyorsulású Kia modell is egyben. A motorhoz finom működésű, nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik, ez remekül passzol az autó gran turismo karakteréhez. Az összerékhajtás alapáras (hátsókerékhajtás csak a jobbkormányos piacokon elérhető).

 

 

Új, nagyképernyős infotainment rendszer, digitális műszerfali kijelzők és technológia

A Stinger továbbfejlesztett utasterének középpontjában a megújult, érintőképernyős infotainment rendszer áll, amely a felhasználók egyre magasabb elvárásaihoz igazodva, különösen magas színvonalú szolgáltatást nyújt.
A továbbfejlesztett Stingerben alapfelszerelés a 10,25 colos érintőképernyős középkonzoli kijelző. A Bluetooth multi-rendszer két mobileszköz egyidejű kapcsolódását is lehetővé teszi - egyet telefon és multimédia, egy pedig csak média üzemmódban. A fejlett, osztott képernyős kijelzőn egyszerre követhető nyomon az autó több jellemzője is, a különböző beállításokkal a rendszer egyszerűen személyre szabható. Az infotainment tartozéka az Apple CarPlay és az Android Auto is, miközben több funkció - mint a fűtés, a szellőzés, vagy a navigáció - hangvezérléssel is kezelhető.
A továbbfejlesztett modell újdonsága a műszercsoport nagyfelbontású 7,0 colos kijelzője. A színes monitor a különböző vezetési módokhoz igazodva élénk grafikákkal, kristálytiszta információt kínál a vezetőnek a sebességmérő és a fordulatszámmérő közötti felületen.

A továbbfejlesztett Stinger ‘hálózatba kapcsolt autó’ technológiáinak egyike a távindító rendszer. Ennek segítségével az autó a távirányítóval távolról is elindítható.

Új ADAS vezetéstámogató technológiák segítik a vezetőt és védik az utasokat

A továbbfejlesztett Kia Stingerhez is elérhető a Kia fejlett vezetőtámogató rendszere - Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) – amelynek funkciói az utasok és a többi közlekedő lehető legnagyobb biztonsága érdekében kibővültek.

Piactól és felszereltségtől függően, az új Stingerhez az ADAS minden eleme elérhető, sok ezek közül megújult:
∙ A Ráfutásos ütközéselkerülő támogatás (FCA) - a keresztből érkező autókra is figyelmeztet forduláskor. A korábbinál nagyobb hatókörben ismeri fel a járműveket, kerékpárokat vagy akár a gyalogosokat.
∙ A Sávtartó asszisztens (LKA) - az út szélét ugyanúgy figyeli mint az útburkolati jeleket, és kormányzási beavatkozásokkal megakadályozza, hogy a vezető irányjelzés nélkül elhagyja a sávját.
∙ A Holttérfigyelő rendszer aktív fékezés funkcióva (BCA) -, a korábbi, Holttéri ütközésveszélyre figyelmeztetés (BCW) – továbbfejlesztésével született. Nem csak figyelmezeti a vezetőt autópályán, a fékek működtetésével segít elkerülni az ütközést is.

∙ Európában a továbbfejlesztett Stingerben elérhető az Intelligens sebességkorlátozás asszisztens (ISLA) - rendszer.
∙ A Vezetőéberség-figyelmeztetés (DAW) - már 210 km/h-ig működik, és akkor is riasztja a vezetőt, ha az nem veszi észre időben az előtte haladó járművet. ∙ A Navigációalapú adaptív sebességtartó automatika (NSCC) - az autópályák kanyargós szakaszain segíti a vezetőt azzal, hogy már a kanyarba érkezés előtt automatikusan a megfelelő értékre csökkenti a sebességet, majd a kanyar után újra felgyorsít a korábban beállított értékre.
∙ A Hátsó keresztirányú ütközéselkerülés asszisztens (RCCA) - tolatáskor segít elkerülni az esetleges balesetet (korábban a rendszer csak figyelmeztette a vezetőt).

A következő ADAS funkciók most először jelennek meg a Stingerben:

∙ A Biztonságos kiszállásra figyelmeztető asszisztens - Safe Exit Warning (SEW) - parkolás és megállás közben figyeli a hátulról érkező járműveket, és hang illetve vizuális jellel figyelmezteti a vezetőt, ha ki akarná nyitni az ajtót.
∙ A Kia fejlett Holttérfigyelő kamerarendszer (BVM) - a vezető második szempárjaként működik, belátva a jobb- és baloldali holtteret is. Magas felbontású videót jelenít a műszerfal digitális kijelzőjén, ha a vezető sávot kíván váltani és egy másik jármű van a holtterében. A képet a külső visszapillantó tükrök házába épített nagy látószögű kamerák szolgáltatják.
∙ A Sávkövető rendszer (LFA) - segít a Singert a sáv közepén tartani.
∙ Az Autópályán vezetést támogató asszisztens (HDA) - segít megfelelő távolságot tartani az előttünk haladótól, és az autót a sáv közepén tartja még kanyargós úton is. ∙ A Hátsó utasra figyelmeztetés (ROA) - figyelmezteti a vezetőt, ha valakit vagy valamit, pl. gyermeket vagy háziállatot az autóban felejtene kiszálláskor.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER