Címkék: KIA | UVO Connect

2020. június 12. péntek, 19:15

 

A Kia Motors jelentősen kiterjeszti az európai vásárlók által elérhető UVO Connect szolgáltatásainak kínálatát.

 

 

 A második generációs rendszer újdonságai a legtöbb modellben már a következő hónapokban megjelennek. A hatékonyabb konnektivitás révén nem csak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi az autózást.
Az UVO Connect második generációja számos újdonsággal bővült, amelynek köszönhetően például pontosabban megbecsülhető egy-egy utazás időtartama, pontosabb lehet a „Last- mile navigation assistance”, a konnektivitás kibővítésével pedig jelentősen egyszerűsödik a használat. Az UVO okostelefonos applikációja szintén megújult, és ezzel párhuzamosan az autók fedélzeti infotainment rendszere is alaposan felfrissült.

 


 Pablo Martinez Masip, a Kia Motors Kia UVO Connected fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: “Elkötelezetten fejlesztjük azon technológiáinkat, amelyek megkönnyítik a vezetők dolgát, és élvezetesebbé is teszik az autózást. Az UVO Connect, - amely már számos modellünkben megtalálható – kulcsfontosságú céljaink eléréséhez. A most bemutatott második generáció minden korábbinál egyszerűbbé és élvezetesebbé teszi autóink használatát.”
Az első, új UVO Connect rendszerrel felszerelt modellek (köztük az új Sorento) 2020-ban érkeznek az európai piacokra, típusaink modellév-váltásával párhuzamosan.

Pontosabb forgalombecslés A friss rendszer egyik legfontosabb újdonsága az online navigáció. A valós idejű (felhő alapú) forgalmi adatokkal, és korábbi, eltárolt információkkal egyszerre dolgozó és kalkuláló szolgáltatás a korábbinál jóval pontosabban számol a forgalom várható alakulásával, aminek hatására az érkezés becsült időpontjának meghatározása is jelentősen precízebb az eddiginél.

 Így az új rendszer megbízhatóbb azoknál a navigációknál is, amelyek különböző algoritmusok, és valós idejű forgalmi információk alapján becsülik meg az érkezés várható idejét.
Kiterjesztett navigáció A Kia navigációinak új, “Last Mile Navigator” funkciója akkor is segít megtalálni az úticélt, ha a vezető már leparkolt, és gyalog, vagy más módon közeledik célja felé. Ez a szolgáltatás különösen hasznos lehet olyan belvárosi célpontok esetében, amelyek autóval csak nehezen, vagy egyáltalán nem elérhetők, illetve ilyen esetekben a parkolók általában jelentősen távolabb esnek a városközpontoktól.

Amint az autó motorja leállt, ez az új szolgáltatás automatikusan üzenetet küld a vezető telefonjára abban az esetben, ha a végcél a parkolás helyétől 200 méternél távolabb, de 2 kilométernél közelebb található. Az app gyorsan elérhetővé teszi a Google Maps navigációját, így a vezető gyalogosan, egyszerűen megtalálhatja célját. Kiterjesztett valóság funkció is elérhető az ‘AR Guidance’ üzemmód elindításával; ilyenkor a telefon kameráját működtetve a valós utcaképre is rávetíthetők az információk.

Autók közötti profilátvitel Mostantól az új profilátviteli szolgáltatás (User Profile Transfer) is a felhasználók rendelkezésére áll, ennek használatával egyszerűen és gyorsan megváltoztathatják az autó beállításait (a navigációét, a Bluetooth-ét, vagy akár a rádióét is) a távolból. Az autó következő indításakor automatikusan az új beállítások fognak működni.

 


A szolgáltatás képes a felhasználók UVO-beállításainak felhőben történő tárolására is, így onnan bármikor előkereshetők és az autóra tölthetők, vagy akár átküldhetők egyik másik Kia fedélzeti rendszerébe. Ez a megoldás a gyakran autót váltó (flottát, vagy kulcsos autókat használó) ügyfeleknek lehet különösen hasznos.
Új funkciók a teljesebb konnektivitás és az egyszerűbb használat érdekében A Kia fejlesztői folyamatosan dolgoznak az UVO Connect új szolgáltatásain, pl. a “parkolófiú üzemmód”. Ezzel akkor is nyomon követhető az autó mozgása, ha valaki más vezeti, ugyanakkor a személyes adatok biztonsága (például a korábbi úticélok) érdekében az infotainment rendszer le is zárható. A szolgáltatás megmutatja az autó helyét, a használat idejét, a megtett utat és a “parkolófiú” üzemmódban elért legnagyobb sebességet - így az autó távolról is biztonságban tudható.
A második generációs UVO Connect a legjobb minőségű adatszolgáltatók széles körét használja valós idejű szolgáltatásaihoz. Így a rendszer nem egyetlen szolgáltató információira támaszkodik, biztonságosabb és pontosabb adatszolgáltatásra képes (parkolóhelyek, üzemanyagárak, villanyautó-töltők, időjárási információk, traffipax információk, stb.)

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER