Címkék: Kia Sportage

2020. november 21. szombat, 16:55

 

A Kia Motors ma bemutatta a Sportage Black Edition-t, mely látványos, fényes fekete külső elemekkel érkezik.

 


 A Black Edition gyártása már elindult a Kia szlovákiai, zsolnai üzemében, az európai értékesítés pedig még idén decemberben megkezdődik. Természetesen a Sportage Black Edition is a márka egyedülálló 7 év vagy 150 000 kilométeres garanciájával érkezik.
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: “A kifejezetten az európai piacra szánt Black Edition látványos külső elemekkel teszi még feltűnőbbé és vonzóbbá a Sportage megjelenését, miközben új lehetőségeket is kínál arra, hogy a vásárlók ízlésük szerint alakíthassák autójukat. A Sportage európai kínálatunk egyik sikermodellje, s mint ilyen, tökéletesen képviseli a hagyományos Kia értékeket: látványos megjelenés, innovatív technológiák, és magas minőség.”

 


A Black Edition fényes fekete kiegészítőkkel teszi még látványosabbá a Sportage lendületes vonalait. Új a hűtőmaszk kerete és rácsozata is, más a lökhárítók betétje, és átalakultak az első fényszórók, a ködfények, és a tetősínek is. Mindezeken kívül az orr és a küszöbök hagyományosan fényes elemei itt szintén feketék.
A Black Edition Kia emblémái sötétek, és a hagyományosan krómozott Sportage felirat is fényes feketére változott, ráadásul a teljes csomagtérajtón keresztülhúzódik. A 17 colos könnyűfém keréktárcsák színe fekete, középen sötétített Kia jelvénnyel, az ajtókilincsek pedig a karosszériával azonos színűek, nem pedig krómozottak, mint a többi modellen.
Az új limitált kiadás ötféle színben elérhető, valamennyi tökéletesen passzol a külső “sötétített” hangulatához: Pearl Black, Deluxe White, Infra Red, Lunar Silver és Blue Flame. A Black Edition üléskárpitja szövet, kormánya, váltógombja és könyöklői pedig bőrhuzatúak.

Bőséges kényelmi és biztonsági felszereltség
A Black Edition felszereltsége a Sportage EX kivitelére épül, így a tolatóradar is a felszereltség része.
A vezetőülés combtámasza elektromos állítású, a LED-es irányjelzőkkel felszerelt külső tükrök villanymotorosan behajthatók, a belső visszapillantó automatikusan sötétedik, és a kétzónás automata légkondicionáló mellett az esőérzékelő is része a Black Edition alapfelszereltségének.
Az UVO Connect második generációjával felszerelt infotainment rendszer a középkonzol 8,0 colos érintőképernyőjén fut, az Apple CarPlay és az Android Auto alapáras. A rendszer a közeli benzinkutak üzemanyagárainak valós idejű lekérdezésére éppúgy alkalmas, mint az elérhető parkolóhelyek adatainak elérésére, vagy a forgalmi információk online frissítésére.

A Black Edition a Kia legmodernebb biztonsági felszereléseit kínálja, köztük a Sávtartó asszisztenst (LKAS), a Távolsági fényszóró asszisztenst (HBA), az Intelligens sebességkorlátozásra figyelmeztető asszisztenst (ISLW) és a Vezetőéberség figyelmeztetést (DAW) is.

Motorizáltság
Magyarországon a Sportage Black Edition az 1,6 literes T-GDi (turbós, közvetlen befecskendezéses) 177 LE-s benzinmotorral elérhető, melynek forgatónyomatéki csúcsa 265 Nm.
Itthon a Sportage Black Edition manuális váltóval érhető el.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER