Címkék: holttérfigyelő | KIA

2020. május 08. péntek, 17:35

 

 A Kia bemutatta az új Sorentóban megjelenő csúcstechnológiájú holttérfigyelő rendszert (Blind-Spot View Monitor, BVM), amely “vigyázó szempárként” óvja a Sorento utasait és a többi közlekedőt is azzal, hogy eltünteti a holtteret az autó mindkét oldalán.

 

 

 Az európai piacokon a Sorentóban jelenik meg elsőként az új rendszer, a 12,3 colos képátlójú vetített, és teljesen digitális Supervision műszeregység új funkciójaként. A holttérfigyelő autópályán az autó mindkét oldalára ügyel, és az irányjelző használatával hozható működésbe.
A vezető előtti kijelző jobb vagy bal oldalán élőkép mutatja, ha sávváltás közben jármű tartózkodik a Sorento holtterében. A kép az oldaltól függően a sebességmérő, vagy a fordulatszámmérő (illetve a hibrid hajtású modellekben a hibridrendszer kijelzője) helyén jelenik meg, de a sebesség értéke ilyenkor sem tűnik el. A képeket a Sorento külső visszapillantó tükreinek házába épített nagyfelbontású, nagylátószögű kamerák szolgáltatják. A kamerák látószöge jóval szélesebb, mint a tükröké.

 

 

 

Az új vezetősegéd a holttérfigyelő-ütközéselkerülőt, a körbelátó kamerarendszert, a parkolássegítőt (PCA) és a Bose Performance Series audiorendszert is tartalmazó csomagban jelenik meg Európában. A csomag része a holttérből adódó balesetek elkerülését támogató aktív rendszer (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist - BCA) is. A BCA a holttérben tartózkodó járművet, vagy járműveket észlelve avatkozik be, kifejezetten az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

A teljesen digitális műszeregység A Kia Supervision kijelzője a lehető legérthetőbben szolgáltat információkat a vezetőnek. A nagyfelbontású képernyő (1920x720 pixel) egyetlen képernyője teljesen leváltja a

hagyományos, analóg műszereket, és tűéles grafikával mutatja az összes szükséges menetinformációt.
A hagyományos adatokon (sebesség, fordulatszám) kívül a kijelző képes a navigációs instrukciók, az úti adatok, valamint a diagnosztikai és egyéb műszaki-, vagy biztonsági értesítések gyors és pontos megjelenítésére is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER