Címkék: Kia Motors

2020. április 14. kedd, 18:20

 

A Kia Motors két modellje is kiválóan szerepelt az idei Világ Év Autója választáson: a tisztán elektromos hajtású e-Soul a városi autók kategóriájában lett első helyezett, a Telluride SUV pedig megnyerte a fődíjat, azaz a Világ Év Autója címet.

 

 

 Az e-Soul Európa számos országában elérhető. A zsűri véleménye szerint ma a világ legjobb városi autója, hiszen tisztán elektromos hajtása révén teljesen emisszió mentes, és hatótávja is különösen hosszú. Kompakt karosszériája nem csak látványos, de kellően tágas és praktikus kialakítású is, tökéletesen az európai utakra tervezve. Az e-Soul akkumulátoros-villanymotoros hajtáslánca az európai piacokon kétféle (64, vagy 39.2 kWh-s) akkumulátor-csomaggal választható; a nagyobbal (WLTP szabvány szerinti vegyes) hatótávja eléri a 452 kilométert, amivel vetélytársai többségét is lekőrözi – így nem csak a városi közlekedésben lehet kiváló partner. Hatótávnövelő technikák egész sora (köztük a regeneratív fékezés) segíti a vezetőt az egy töltéssel megtehető táv lehető leghosszabbra nyújtásában.

 

 

 

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: “Az e-Soul a Kia kulcsfontosságú modellje Európában, hiszen a tisztán elektromos hajtást látványos megjelenéssel kombinálja. Az előző Soul-sorozat elektromos verziója modellciklusa során évről-évre jobban szerepelt a piacon, sőt, utolsó évében, európai eladási számai meghaladták a belsőégésű motorral hajtott változatokét. A Soul legújabb sorozata immár kizárólag elektromos hajtással kapható Európában. Büszkék vagyunk arra, hogy az e-Soul lett a legjobb városi autó egy olyan világban, ahol különösen fontos a környezetbarát közlekedés.

A Kia Telluride, amely elsősorban Észak-Amerikának készül, de a világ számos más piacán is kapható, a Világ Év Autója verseny idei fődíjasa lett; a szakújságírókból álló zsűri főleg praktikuma és formai megoldásai miatt ítélte neki a díjat. A Telluride 2019-es bemutatása óta már több mint 70 elismerést gyűjtött be, köztűk az “Észak-Amerika Legjobb Családi Autója” címet, és a MotorTrend magazin “Az Év Szabadidő-autója”díját is.
A Telluride a határozott külső formákat minőségi (akár nyolcülésesként is elérhető) utastérrel kombinálja. Technológiai töltete is komoly, hiszen a vezetéstámogató rendszerek teljes arzenálja mellett akár összkerékhajtással is megrendelhető, mellyel tökéletes választás a családi és távoli kalandokhoz.

“A Kia minden munkatársa boldog, hogy a márka két díjat is begyűjtött a Világ Év Autója zsűrijétől,” mondta Thomas Schemera, a Kia Motors alelnöke. “A Világ Év Autója a piac egyik legkomolyabb megmérettetése, így díjaink is ékesen bizonyítják, hogy az e-Soul és a Telluride is kiváló autó. Ugyanakkor szakembereinknek, kollégáinknak is szól e két elismerés, bizonyítva, hogy minőségi, praktikus és élvezetesen vezethető autókat alkottak.” A Világ Év Autója díjait 24 ország 86 elismert autós újságírójából álló független zsűri ítéli oda minden évben.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER