Címkék: iF formadíj | KIA XCeed

2020. február 14. péntek, 18:13

 

A Kia XCeed crossover és a márka ‘Imagine by Kia’nevű tanulmányautója is iF Design díjat nyert 2020-ban. Mindkét  modell  kiváló  példája  a  Kia  dizájn-központú  termékfejlesztési gyakorlatának, és egyszersmind a márka elektromobilitás iránti elkötelezettségének is.

 

A ‘Professzionális  Koncepció’ kategóriában győzedelmeskedő ‘Imagine by Kia’ tanulmány remekül példázza a Kia   elektromos   hajtások iránti elkötelezettségének. A 2019-ben bevezetett XCeed a ‘Termék’ kategóriában győzött. A kettős siker a Kia formatervezői és formaalkotói tudásának és képességeinek elismerése.

A Kia 2010-ben nyert először iF Design díjat, és azóta minden egyes  évben  legalább egy modelljével  az  élen  végzett  valamelyik kategóriában. Az idei elsőségekkel együtt a márka immár 20 iF Design díjat tudhat magáénak. “A Kia régen  elkötelezte  már  magát  a  folyamatos  minőségjavítás és a minél teljesebb vásárlói élmény   megvalósítása mellett.” MondtaKarim Habib, a Kia formatervező központjának vezetője.
“AzXCeed crossover és az‘Imagine by Kia’ is eszemlélet eredménye. Nagyon büszkevagyok a csapatunkra és arra,  hogy erőfeszítéseinket világszerte piaci sikerek koronázzák.



”‘Professzionális Koncepció’díj az Imagine by Kia tanulmánynak Az ‘Imagine by Kia’ tisztán elektromos hajtású négyajtós tanulmánymodell,amely egyszerre hordozza magán a lendületes szedánok, a sportos szabadidő-autók és   a többcélú crossoverek vonalait. A tervezők szándéka egy a megszokott kategóriák felett állóforma megalkotása   volt,ugyanakkor a tanulmány megjelenését komolyan meghatározza hajtásláncának milyensége: az új-generációs  elektromos hajtás akkumulátora ugyanis indukciós töltésű, ezért mélyen ül, az autót tengelyenként egy-egy  villanymotor hajtja. Az‘Imagine by Kia’tanulmányt a tavalyi Genfi Autószalonon láthatta először a nagyközönség.

2020-ban a Kia még inkábbaz emisszió mentes, elektromos hajtás felé fordul. A 21. század motorizációjának képviselőjeként az ‘Imagine  by  Kia’ tovább viszi a márka több jellegzetes formaelemét ugyanakkor műszaki tartalma nem csak tiszta és modern, de izgalmas is.

Kia XCeed–újabb sikeres sorozatmodell A ‘Termék’ kategóriában díjazottKia XCeed crossover  (CUV) a  sportos szabadidő-autókpraktikumát  hozza össze a szintén sportos ötajtósok élvezetes kezelhetőségével. Így tökéletes választ ad azon európai vásárlók igényeire, akik a hagyományos szabadidő-autóknál  több  élvezetre  éstöbbdinamikára vágynak a használat és a megjelenés szintjén egyaránt.
A  hagyományos SUV-k alternatívájaként az új CUV hasonló helykínálat mellett nyújt jóval több vezetési élményt. Sportosanvezethető, ugyanakkor komfortos, és emelt üléshelyzetéből adódóan jobban átlátható belőle a forgalom, mint egy hagyományos ötajtósból. Az XCeed kifejezetten az európai vásárlók igényeinek figyelembevételével  született a Kia frankfurti fejlesztőközpontjában; újat, frisset, különlegeset kínál az európai piacokon. Az XCeed hagyományos  hajtásláncú változatai már 2019 óta kaphatók, az első elektromoshajtással is kiegészített változat (a Plug-In Hybrid) még 2020 első félévében megérkezik. Az XCeed győzelmével, a ‘Termék’ kategóriában, immár az új Ceed család minden tagja iF Design díjazott, hiszen 2019-ben az ötajtós, a Sportswagon, és ProCeed is díjat nyert.



iF Design díjak 2020: 7298 pályamű 56 országból Az iF-et 1953-ban alapították, s ma  a  világ egyik legnagyobb  presztízsű  (és  egyben legrégebbi)  független  formadíja. Minden évben a hannoveri iF (International  Forum  Design GmbH)78 tagú, elismertnemzetközi szakértőkből állózsűrije ítéli oda.

2020-ban a világ 56 országából érkező cégek indultak az iFDesignelismeréseiért, összesen 7298 pályaművükkel. Az iF-nek hét kategóriája van: Termék, Kommunikáció, Csomagolás, Építészet, Belsőépítészet, Szolgáltatási  dizájn, és Professzionális Koncepció. A pályaművek az iF kiállításán lesznek megtekinthetők a berlini Friedrichstadt-Palast-ban,  UNESCO City of Designkeretében május 4-én. A győzteseket a berlini Cafe Moskau-ben is kiállítják május 2. és 10. között.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER