Címkék: Jeep Renegade

2019. október 17. csütörtök, 15:03

 

 A 2020-as modellévi Jeep Renegade az FCA csoport első olyan, Európában forgalmazott típusa, amelyet felszerelnek a UConnect szolgáltatások és az új My UConnect mobil alkalmazás elérésére szolgáló UConnect Box-szal.

 


 Az új UConnect Box fedélzeti online csatlakozást biztosít, valamint más hordozható készülékekkel is képes megosztani az internetkapcsolatot.
 A digitális berendezésekhez hasonlóan, online bővíthető és fejleszthető UConnect Box októbertől elérhető három (alap, normál és opciós) szolgáltatási szinten.
 Az egyre sokszínűbb modellpaletta új személyre szabhatósági opciókat kínál, köztük egy vadonatúj Blue Shade karosszériaárnyalatot, négy felszereltségi szintet, nyolcféle hajtáslánckombinációt, háromféle sebességváltót, valamint első- vagy összkerékhajtást.
 Több mint egymillió, világszerte eladott példány után töretlenül fejlődik tovább az olasz gyártású Jeep szabadidőjármű, és a 2020-ban piacra lépő Renegade PHEV vadonatúj hálózatról tölthető hibrid technológiával bővíti a modellcsalád kínálatát.

 

 

 

 A UConnect Box rendszerrel felszerelt, 2020-as modellévi Jeep Renegade a hálózatba kapcsolt járművek azon új, globális ökoszisztémájához csatlakozik, amelyet idén áprilisban hirdetett meg az FCA csoport.
Az új, 2020-as Jeep® Renegade már rendelhető; a modell frissített csatlakozási és adatmegosztási funkciókkal elégíti ki az egyre nagyobb elvárásokat támasztó, mind inkább online életet élő ügyfelek igényeit.
Az új, 2020-as Renegade-hez kínált, vadonatúj UConnect Box a 7,0 és a 8,4 colos navigációs rendszereken keresztül egyaránt hozzáférést biztosít az új UConnect szolgáltatásokhoz, valamint az új My UConnect mobil applikációhoz. Az Európában most először elérhető, új UConnect Box szolgáltatások széles skáláját kínálja – szériaként vagy opcióként –, amelyek a legkülönfélébb felhasználói felületeken keresztül elérhetők, a My UConnect mobil alkalmazástól kezdve az
okosórákon és az interneten át a tetővilágítás kapcsológombjáig vagy a rádióig.


Ez a fejlesztés egybevág azzal a folyamatos evolúciós törekvéssel, amelynek szellemében a márka már csaknem nyolcvan éve hűséges a Jeep génjeiben meghatározott, alapvető értékekhez. A Jeep márka mindig is úttörőként teremtett új szegmenseket, dolgozott ki új technológiákat. Nem véletlen, hogy az idei évben a Jeep plug-in hibrid (PHEV) technológiával felszerelt új típusokat mutatott be. A villamosítás felé vezető úton ezúttal is a Renegade jár elöl. A Renegade az első olyan FCA modell az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika), amelyet hybrid technológiával
szerelnek fel, megteremtve a lehetőséget a Jeep szabadidőjárművek műszaki szerkezetének és a PHEV technológiának a tökéletes integrációjára. Extra biztonságos, a szabad kalandozás érdekében A UConnect infotainment rendszerekhez társuló, októbertől elérhető új UConnect Box fejlett fedélzeti csatlakozási lehetőséget kínál, számos hasznos szolgáltatással fokozva a típus biztonsági és kényelmi színvonalát.

 Ezeket a szolgáltatásokat három kategóriába csoportosíthatjuk: Az Alap szolgáltatásokat már a gyárban aktiválták, a Normál szolgáltatásokat az ügyfélnek kell aktiválnia. Az előbbi kettő az alapcsomag részét képezi, míg az Opciós funkciók csak külön megrendelésre hozzáférhetőek.
Mindhárom kategóriában különböző szolgáltatási csomagok találhatók. A My Assistant (Alap kategória) csomag része az az SOS vészhívó funkció, amivel baleset vagy egyéb vészhelyzet esetén az utasok segítséget kérhetnek. A tetővilágítás konzoljában vagy a rádión elhelyezett gomb megnyomásával, illetve a mobil alkalmazásból aktiválható funkció egy diszpécsernek továbbítja a jármű azonosítóját és tartózkodási helyét. Baleset esetén a rendszer automatikusan indítja a
vészhívást. Ha a jármű elromlik, a vezető a jármű koordinátáit megadva hívhatja az asszisztencia szolgálatot. A hívás kezdeményezéséhez meg kell nyomni a tetővilágítás konzolján található Assist gombot, vagy megérinteni a rádió kijelzőjén megjelenő gombot. A vészhívás az okostelefonos alkalmazásból is kezdeményezhető.

Az utasok ugyanígy az ügyfélszolgálatot is közvetlenül elérhetik, és segítséget kérhetnek. A csomagnak szintén része az a jelentés, amely havonta e-mailben tájékoztatja a Renegade tulajdonosokat autójuk állapotáról. A Normál kategóriába tartoznak a My Remote, My Car és My Navigation csomagok (kizárólag 8,4 colos érintőképernyővel szerelt modelleknél). Ezek a csomagok nem felárasak, ám az ügyfélnek kell aktiválnia őket.

 My Remote – ez a csomag számos szolgáltatást tartalmaz. Többek között lehetővé teszi az autó néhány funkciójának (pl. ajtózárak, világítás) okostelefonról vagy okosóráról történő távvezérlését, a digitális asszisztensekkel (Alexa, Google Home) való kommunikációt, a jármű helyzetének megállapítását, valamint bizonyos paraméterek beállítását (sebesség és 'geo-fence' virtuális sorompó). Amennyiben a vezető nem tartja be ez utóbbi korlátozásokat, a rendszer értesítést küld a tulajdonosnak.


 My Car – a jármű műszaki állapotát és paramétereit folyamatosan felügyelő és ellenőrző alkalmazás.
My Navigation (csak UConnect 8,4 colos navigációs rendszerrel) – a célállomások és turisztikailag érdekes úti célok (POI) távoli keresését lehetővé tévő alkalmazások mellett valós idejű tájékoztatást ad a forgalomról, az időjárásról és a traffipaxokról. A csomagnak része az a Send & Go rendszer is, amin keresztül az autóvezető okostelefonjáról vagy weboldalról a jármű navigációs rendszerébe továbbíthatja egy úti cél címét.
Az UConnect szolgáltatások ajánlatát azok az Opciós szolgáltatási csomagok teszik teljessé, amelyeket a Connectivity weboldalon vásárolhatnak meg az ügyfelek. Olyan funkciók tartoznak ide, mint a My Wi-Fi, a My Theft Assistance vagy a My Fleet Manager csomagok.

 My Wi-Fi – a főbb piacokon elérhető szolgáltatás révén egyszerre akár nyolc készülék csatlakoztatható a fedélzeti Wi-Fi Hotspothoz, így az utasok menet közben szabadon böngészhetik az internetet. A szolgáltatás a UConnect szolgáltatások bevezető ajánlatának részét képezi, három hónapon át 1 GB adatforgalommal ingyenesen tesztelhető.

 My Theft Assistance – a szolgáltatás riasztja a tulajdonost, ha lopási kísérletet észlel, ha a jármű megmozdul, vagy ha valaki megpiszkálja a UConnect Box egységet. A szolgáltatás a jármű felkutatásában is segítséget nyújt.

 My Fleet Manager – Kis járműflották kezelésére szolgáló funkció. A UConnect szolgáltatások teljes listáját – a későbbi fejlesztéseket és bővítéseket is beleértve – a piaci bevezetést követően hozzuk nyilvánosságra.

 

 

 A 2020-as Jeep Renegade UConnect Box funkciójának bevezetése része a csatlakoztatott járművek azon új, globális ökoszisztémájának, amelyet az FCA áprilisban hirdetett meg azzal a céllal, hogy világszerte fokozott online képességekkel vértezze fel modelljeit. Testre szabott, mindig hamisítatlanul Jeep A Jeep Renegade kategóriájának első számú képviselője, ami a testre szabhatóságot illeti. Számtalan olyan opciót kínál, amelyekkel az ügyfelek egyedivé tehetik, személyes ízlésükhöz és igényeikhez igazíthatják járművüket, amely így tökéletesen megfelel az életvitelük által diktált szükségleteiknek és elvárásoknak.

 Októbertől a vadonatúj Blue Shade karosszériaszín is csatlakozik a közelmúltban bevezetett Sting Grey és Bikini fényezési opciókhoz. A 2020-as modellévi Jeep Renegade így összesen 12 különböző opciót (Alpine fehér, Solid fekete, Colorado piros, Omaha narancs, Glacier ezüst, Carbon fekete, Gránit kristály, JetSet kék, Matt zöld – egyes árnyalatok feketére fényezett tetővel is társíthatók) kínál, tovább gazdagítva a négyféle felszereltségi szintből (Sport, Longitude, Limited és Trailhawk) és a három különkiadásból (S, Upland és Night Eagle) álló kínálatot. A testre szabhatóság azonban
ezekkel a lehetőségekkel még nem ér véget. Az ügyfelek nyolcféle hajtáslánc-kombináció közül választhatnak, azokat első- vagy összkerékhajtással társítva.

 Az egyliteres, háromhengeres turbómotor 120 lóerős csúcsteljesítménnyel és 190 Nm maximális forgatónyomatékkal, míg az 1,3 literes, négyhengeres turbómotor 150 lóerővel és 270 Nm forgatónyomatékkal áll rendelkezésre. Az előbbi erőforrás hatfokozatú kézi sebességváltóval, az utóbbi DDCT duplakuplungos sebességváltóval, valamint elsőkerékhajtással rendelhető. Választható még egy dinamikus, 180 lóerős, 270 Nm nyomatékú 1,3 literes erőforrás is, összkerékhajtással és kilencfokozatú automata sebességváltóval. A motorválasztékot a 120 lóerős, 320 Nm forgatónyomatékú, 1,6 literes MultiJet II turbódízel erőforrás (hatfokozatú kézi vagy DDCT duplakuplungos sebességváltóval, elsőkerék-hajtással), illetve a két teljesítményszinten kapható 2,0 literes Multijet II dízelmotor teszi teljessé. Utóbbi 140 lóerős, 350 Nm nyomatékú kivitelében hatfokozatú kézi vagy kilencfokozatú automata sebességváltóval, a 170 lóerős / 350 Nm-es kivitelben pedig kilencfokozatú automata sebességváltóval rendelhető. 

Globális sikertörténet, több mint egymillió eladott példánnyal

 A 2014 szeptemberében bevezetett Jeep Renegade minden más típusnál többet tett azért, hogy a Jeep márka rekord eladásokat érjen el az európai piacokon. Szintén a Renegade volt az első olyan Jeep modell, amelyet az Egyesült Államokon kívül gyártottak. Az autó három kontinensen készül: az olaszországi Melfiben, a SATA üzemben, a kínai Kanton városában működő GAC FCA gyárban, valamint a brazíliai Pernambucóban.
A Renegade sikertörténete máig nem ért véget: a 2014-es bevezetés óta világszerte több mint egymillió példányban talált gazdára. 2019 első félévében a Renegade tette ki a márka európai eladásainak 45 százalékát, megerősítve pozícióját, mint a legkeresettebb Jeep modell. A Renegade 2018 azonos időszakához képest 10 százalékkal növelte forgalmát ebben az évben.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER