Címkék: bemutató | Jeep | Jeep Renegade

2014. november 25. kedd, 17:22

 

A Jeep Renegade az idei Genfi Autószalonon tartotta a világpremierjét, áprilisban megjelent az USA-ban a New York-i autószalonon, majd visszatérve Európába ősszel a Párizsi Autószalonon is kiállították, illetve közzé tették a magyarországi árait.

Jeep Renegade bemutató
Képgaléria
Jeep Renegade bemutató
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

A Renegadet amerikai és olasz tervezők közösen fejlesztettek, az autót Olaszországban gyártják. A kompakt szabadidőjárművet több, mint 100 országban, világszerte forgalmazzák majd.



Formaterv
Az új Jeep Renegade formaterve a fiatalos lelkű, kalandkedvelő ügyfeleknek a tetszését hivatott elnyerni. Az autó régi terepjárós formájába beépítették a márka meghatározó elemeit: a kerek fényszórók, a jellegzetes, hetes osztású hűtőmaszk, a trapéz alakú kerékívek.
A vásárlók kétféle nyitható tetőszerkezet között választhatnak: a nagyméretű, eltolható üvegtető mellett elérhető a kategóriában példa nélküli ’My Sky’ tető, amelynek két panelje könnyen és kényelmesen eltávolítható, majd a csomagtartóban elhelyezhetőek.
A Renegade utastere modern, mégis összhangban áll a márka génjeivel. Az ajtón lévő könyöklőt jó lenne feljebb tenni, illetve szélesebbre venni, mivel sokan felemelik az ülést, ekkor viszont nem lehet elérni kényelmesen.









Fedélzeti komfort- és a szórakoztató rendszerek
Minden felszereltségi szinten alapkivitel az 5 colos érintőképernyővel szerelt UConnect rendszer, illetve elérhető a 7 colos prémium multiview képernyő is.
Biztonság tekintetében a Renegade 60 különböző funkciót kínál alap- vagy extrafelszerelésként, a hat légzsáktól az elektronikus borulásgátlással (ERM) kiegészített ESC-ig, a tolatókamerától a ráfutásos ütközésre figyelmeztető Forward Collision Warning-Plus rendszerig, az adaptív sebességtartó automatától a sávelhagyásra figyelmeztető LaneSense Departure Warning-Plus berendezésig.


Motorok, váltók, meghajtás
Benzinmotor: 140 lóerős 1,4 MultiAir 6 fokozatú kéziváltóval 2WD meghajtással (Vegyes fogyasztás, Gyorsulás 0-100 km/h-ra, Végsebesség: 6 l, 10,9 s, 181 km/h) /Első, hátsó, középső terepszögek: 17,9°/29,7°/21,2°/, hasmagasság: 175 mm.
Dízelmotorok: 120 lóerős 1,6 Mjt 6 fokozatú kéziváltóval 2WD meghajtással (4,6 l, 10,2 s, 178 km/h), / 17,9°/29,7°/21,2°/, hasmagasság: 175 mm.
                     140 lóerős 2,0 Mjt 6 fokozatú kéziváltóval Jeep Active Drive meghajtással (5,1 l, 9,5 s, 182 km/h), /21°/32,1°/23,5°/, hasmagasság: 198 mm vagy 9 fokozatú automata váltóval Jeep Active Drive Low meghajtással (5,7 l, 10,2 s, 182 km/h), / 21°/32,1°/23,5°/, hasmagasság: 198 mm.
                     170 lóerős 2,0 Mjt 9 fokozatú automata váltóval Jeep Active Drive Low meghajtással (5,8 l, 8,9 s, 196 km/h), / 30°/34°/24°/, hasmagasság: 210 mm.


Kilencfokozatú automata sebességváltó
Az új Renegade kategóriájában elsőként kínál kilencfokozatú automatikus sebességváltót. A 2,0 literes MultiJet II dízelmotorhoz csatlakoztatható, kilencfokozatú váltómű számos előnyt kínál, a kiváló rugalmasságtól kezdve a nagy sebességnél mutatott, finom erőleadáson át a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztásig. A vadonatúj, teljesen elektronikus vezérlésű, kilencfokozatú automatikus sebességváltó adaptív váltóprogrammal és AutoStick kézi kapcsolhatósággal rendelkezik.

Jeep Active Drive és Jeep Active Drive Low 4x4 rendszerek
A Renegade kétféle, új fejlesztésű összkerékhajtási rendszert kínál a Jeep Active Drive, illetve a 20:1 áttételű kúszófokozattal ellátott Jeep Active Drive Low. Az adott menetkörülményekhez igazodva mindkét rendszer optimális hajtóerőt juttat a kerekekhez.
A menetpróbán főleg sáros földutakon használtuk, ezért max. a sár üzemmódot volt érdemes bekapcsolni, az instruktőrök viszont elmondták az autókat próbálták crosspályán és igen jól teljesítettek, még a meredek lejtőn való felfelé-hátrafelé indulást és menetet is.



A Jeep Active Drive és Active Drive Low összkerékhajtási rendszerekhez társuló, négyféle (automatikus, hó, homok, sár) üzemmódot választhat a vezető, a Trailhawk kivitelben ’szikla’ üzemmóddal egészítették ki a Jeep Selec-Terrain kipörgésgátló rendszert.Az akár 205 mm rugóutat biztosító, független kerékfelfüggesztés és a 210 mm-es szabad hasmagasság révén a Jeep Renegade a szegmens legkiválóbb terepalkalmasságát nyújtja.

A modell 4x4 rendszereinek része, hogy a hátsó tengely  lekapcsolható a hajtásláncból. Ez lehetővé teszi, hogy a vezérlés négykerékhajtásból zökkenőmentesen válthasson át elsőkerékhajtásba, így üzemanyag-takarékosabban közlekedést biztosít. A hátsó tengely kiiktatásával a rendszer zökkenőmentesen vált az első- és összkerékhajtás között, anélkül, hogy a vezetőnek bele kellene avatkoznia a folyamatba.



Az autó méretei:
Magasság tetősínekkel: 1,667 m
Hosszúság: 4,236 m
Szélesség: 1,805 m
Tengelytáv: 2,570 m
Nyomtáv: 1,541 m

Tömegek:
Max. menetkész tömeg: 1356 kg
Max. vontatható fékezett tömeg: 1000 kg

Üzemanyagtarály: 48 l
Csomagtér mérete: 351 l



Felszereltségek, árak
Az autót 4 féle felszereltségben kínálják Sport, Longitude, Limited és Trailhawk, illetve Európa számára egy bevezető Opening Edition összeállítást is készítettek.

A Renegade belépő ára 6.250.000,-Ft Longitude felszereltségben 1,4 literes MultiAir 140 lóerős benzinmotorral, 6 sebességes kéziváltóval. 2015 áprilisában kezdik el gyártani az induló Sport felszereltségű 1.6 E-Torq 110 lóerős benzinmotorral szerelt autót, melynek ára 5.250.000,-Ft lesz. A kínálat csúcsán a Trailhawk felszereltség áll 2.0 Mjet 170 lőerős dízelmotoros, 9 sebességű automata váltós modell, mely 9.450.000 forinttól elérhető.


Az Opening Edition
Az exkluzív Opening Edition korlátozott példányszámban értékesítésre kerülő modell kizárólag az autót az elsők között megrendelő ügyfelek számára érhető el. A csúcskivitelű Renegade modellen alapuló „Opening Edition” első- vagy összkerékhajtással egyaránt megrendelhető. A kizárólag kéttónusú fényezéssel (fekete tetővel kombinált Alpine-fehér vagy fekete tetővel kombinált Omaha-narancs) kínált „Opening Edition” egyedi megjelenését 18 colos, gyémánt hatású keréktárcsák teszik teljessé.

A belső tér fekete bőrüléseinek kontrasztos öltései még látványosabbá teszik a kényelmes, fejlett technológiai tartalommal teli belső teret. A szórakoztató, tájékoztató és biztonsági technológiák terén az „Opening Edition” kivitel alapfelszerelésként kínálja a 6,5 colos érintőképernyővel kombinált UConnect navigációs rendszert, a kétzónás digitális klímaberendezést, a kulcs nélküli passzív ajtónyitást, a tolatóradart, a sebességtartó automatát, a ködfényszórókat, valamint a motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket.

Az „Opening Edition” modell háromféle motorral rendelhető: a 120 lóerős, 1,6 literes MultiJet II dízelmotorral, hatfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerékhajtással; a 140 lóerős 2.0 MultiJet II dízellel hatfokozatú kéziváltóval és összkerékhajtással.





 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER