Címkék: hibrid | Jeep

2022. január 21. péntek, 19:21

 

Az új hibrid modellváltozatok márciusi piaci bevezetése izgalmas belépési pontot jelent a Jeep ügyfelei számára a márka villamosított modellkínálatába.

 

 

 Az új modellek ahhoz a sikeres plug-in hibrid 4xe modellszériához csatlakoznak, amely jelenleg a márka európai összeladásainak több mint 25 százalékát teszi ki. A Jeep 4xe modellek egyes piacokon, így Franciaországban több mint 50 százalékkal részesedtek a márka eladásaiból, míg Olaszországban, a márka legnagyobb európai piacán a Jeep vezette a könnyű elektromos járművek (beleértve az akkumulátoros és plug-in hibrid járműveket) eladásait.
„A 4xe plug-in hibrid portfolió sikerét követően új fejlesztéseinkkel ismét fontos lépést teszünk európai modellkínálatunk átfogó villamosítása felé.” – mondta Antonella Bruno, a Jeep márka európai igazgatója. „A Jeep Compass és Renegade e-Hybrid modellek új belépési pontot jelentenek a Jeep villamosított modelljeinek kínálatába. Bevezetésük tovább erősíti a márka piaci lendületét, hiszen minden eddiginél több európai vásárló számára biztosít szélesebb körű hibrid lehetőséget. A termékkínálat idén nyáron tovább bővül: ekkor mutatkozik be a vadonatúj Jeep Grand Cherokee 4xe verziója.”

 

 

 

Új hibrid elektromos opció
A friss modellekben bemutatkozó, fejlett hibrid rendszer alapját egy új fejlesztésű, 1,5 literes, négyhengeres benzines turbómotor adja. A Global Small motorcsalád ezen tagja
130 lóerőt és 240 Nm maximális forgatónyomatékot ad le, az erőforráshoz szintén új fejlesztésű, hétfokozatú 7HDT300 duplakuplungos automata sebességváltó társul.
A hajtáslánc beépített 48V-os, 15 kW (20 LE) teljesítményű villanymotorja 55 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes (ez a sebességváltón mérve 135 Nm bemeneti nyomatéknak felel meg), a villanymotor akár álló belső égésű motor mellett is képes a kerekek hajtására. Az új modellváltozatok 15%-kal kedvezőbb üzemanyag fogyasztást és CO2-kibocsátást nyújtanak, mint a korábbi benzinmotoros verziók.
Az új hibrid technológia jóvoltából a Jeep Renegade és Compass e-Hybrid modellek friss alternatívát biztosítanak a kétkerék-hajtású piaci szegmensben. Az ügyfeleknek nem szükséges új vezetési stílust elsajátítaniuk, mégis valódi hibrid vezetési élményben lehet részük: a rendszer képes tisztán elektromos üzemben haladni elinduláskor, alacsony vagy állandó sebességű haladás során, illetve parkolási manőverek végrehajtásakor.

Hibrid teljesítményre tervezve
Az új négyhengeres turbómotort kifejezetten hibrid felhasználásra, optimális termodinamikai teljesítményre tervezték, ezért különösen takarékosan üzemel. A motor a Miller-ciklus szerint üzemel, ami jobb termikus hatásfokot és nagy sűrítési viszonyt (12,5:1) tesz lehetővé. Új kialakítású hengerfeje kompakt égéskamrát eredményez, a szelepvezérlés a szívó- és a kipufogó oldalon egyaránt változó, míg a szívócsatorna kialakítása fokozott gázörvénylést hoz létre az égéstérben. Szintén új a nagynyomású – akár 350 baron üzemelő – közvetlen befecskendezési rendszer. A benzinmotor maximális teljesítménye 130 LE, legnagyobb forgatónyomatéka 240 Nm. A motorhoz ékszíjjal kapcsolódó indítómotor/generátor gyors és csendes újraindítást tesz lehetővé.
Az új Renegade és Compass e-Hybrid modellek intelligens fékrendszere automatikus töltési funkcióval rendelkezik. A regeneratív és az üzemi féket vegyesen alkalmazva a lehető legnagyobb mértékben képes visszanyerni a lassításkor felszabaduló mozgási energiát, és ezzel csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást.

Továbbfejlesztett vezetési élmény
Az új hajtási rendszer jóvoltából a hibrid modellek sokoldalú, stresszmentes vezetési élményt nyújtanak, amelyben számos funkció teszi lehetővé, hogy a jármű tisztán elektromos üzemben közlekedjen (EV funkcionalitás). Olyan funkciókról van szó, mint:
Csendes elindulás: az álló helyzetből történő elinduláshoz nincs szükség a belső égésű motorra: ilyenkor a jármű tisztán elektromos hajtással, csendes üzemben közlekedik.
Energia-visszanyerés: a rendszer visszanyeri a lassulás (e-coasting) és fékezés (regeneratív fékrendszer) során máskülönben kárba vesző energiát.
Teljesítménynövelés & terhelésipont-váltás: az ‘e-Boosting’ funkció a villanymotorral besegít a benzinmotornak, megnövelve a kerekekre jutó nyomatékot; a funkció a villanymotor (hajtó vagy lassító) nyomatékát kihasználva képes optimalizálni a benzinmotor működési tartományát;
Elektromos hajtás: a jármű képes kizárólag villanymotorja segítségével, csendesen és zéró károsanyag-kibocsátással közlekedni. Ilyenkor a benzinmotor áll.

Az új Jeep Renegade és Compass e-Hybrid modellek különböző menethelyzetekben képesek leállítani a benzinmotort, és kizárólag villanymotorjukra hagyatkozva haladni. Ezt az olyan elektromos üzemmódok (EV működés) teszik lehetővé, mint:
e-indítás: a jármű kizárólag villanymotorja segítségével indul el álló helyzetből
e-kúszás: az automata járműveknél megszokott funkciót a villanymotor biztosítja. A kúszás sebességtartománya 0 km/órától a belső égésű motor alapjárati fordulatszámához, első sebességfokozatban tartozó sebességig tart. Az e-kúszás funkció hátramenetben is működik (pl. manőverezés során.)
e-dugó: a jármű sűrű, meg-megtorpanó forgalomban képes tisztán elektromos üzemben közlekedni
e-parkolás: a gépkocsi képes kizárólag villanymotorja segítségével, praktikusan és csendesen parkolni, ezzel leegyszerűsítve a manőverezés feladatát
Az EV funkciók az akkumulátor töltöttségi szintjétől, illetve az adott helyzetben szükséges motorteljesítménytől függően állnak rendelkezésre.

 

 

 

„Upland” különleges kivitelű bevezető széria: maximálisan elkötelezve a fenntarthatóság iránt
Az „Upland” különkiadás felhívja a figyelmet a Jeep márka környezetvédelmi felelősség vállalására, fenntarthatóság iránti elkötelezettségére. Az egyedi esztétikai megoldásokat felvonultató, fenntartható anyagokból építkező, és környezetbarát festékeket, illetve felületi kidolgozásokat alkalmazó, új limitált kiadás Renegade és a Compass 4xe plug-in hibrid modellként is elérhető lesz.

Az „Upland” modellek azonnal felismerhetők új, exkluzív „Matter Azur” karosszériaszínükről; a széria megjelenését kéttónusú tetőlemez (a Renegade esetében új, még látványosabb, még szélesebb körű kialakításban), valamint fényes fekete kivitelű, 17" (Renegade), illetve 18” (Compass) méretű könnyűfém keréktárcsák teszik még karakteresebbé. Az egyedi megjelenésre az új MetaKrome bronz dekorrészletek teszik fel a koronát. A bronz árnyalatú díszítés a hűtőrács osztásainál, a hátsó lökhárító védőbetétjén, valamint a motorházfedélen elhelyezett, egyedi matricán jelenik meg.
Az „Upland” kiadás utasterének számtalan pontján találkozunk újrahasznosított anyagokkal, a tetőkárpittól kezdve az új, egyedi rajzolatú padlószőnyegeken át az exkluzív SEAQUAL® ülésekig, amelyek kárpitozása a tengerekből kiemelt műanyag hulladékokból készült. Az üléseket karakteres, kontrasztos öltések díszítik, az első fejtámaszokon Jeep logó található, az ülések felső része organikus vinylbetétet kapott.

Mindez modern, egyedi megjelenést eredményez, köszönhetően a szövet fekete alapon elhelyezett, klasszikus V-mintázatának. A Földközi-tengerből, halászok közreműködésével kiemelt műanyag hulladékokból a SEAQUAL® olyan poliészterszálat készít, amelyből teljes értékű textilanyag gyártható. A SEAQUAL® fonalát a szövési folyamat során egyéb
környezetbarát rostokkal keverik: kizárólag természetes eredetű, újrahasznosított vagy visszanyert alapanyagokat alkalmaznak.

A Renegade esetében a beltérben használt fekete műanyag panelek, illetve egyéb alkatrészek egy része újrahasznosított anyagokból – konkrétan járművek fényszóróiból visszaforgatott műanyagokból – készült. Az utastérben számos kezelőszerv keretén köszön vissza a MetaKrome bronzszín. A Compass ajtópaneljeit, valamint műszerfalát ugyanaz az újrahasznosított műanyagokból gyártott anyag borítja; a műszerfal profilját környezetbarát festékeket alkalmazó bronz MetaKrome kidolgozás teszi tetszetősebbé.

Ultramodern kapcsolódási és biztonsági funkciók
A Renegade és a Compass technológiái számos szolgáltatással biztosítanak hiánytalan hibrid vezetési élményt. A hibrid rendszer a Hybrid oldalakról is kezelhető: ez a felület lehetővé teszi a vezető számára, hogy nyomon kövesse a belső égésű és elektromos hajtás megoszlását, valamint ezt visszamenőleg is áttekintse. A módosított tartalmú műszeregységben a hibrid rendszer minden paramétere megjeleníthető, a vezető innen teljes mértékben irányítása alatt tarthatja a jármű vezetését.
A rendszer akár 8,4 colos, illetve 10,1 colos (csak a Compass esetében) Uconnect NAV érintőképernyőt, valamint teljes körű fedélzeti és távoli kapcsolódási lehetőségeket kínál, Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integrációval egyetemben.
Az új Renegade és Compass hibrid modellek olyan kapcsolódási szolgáltatásokat kínálnak, mint az előre telepített Uconnect™ Box, amelynek jóvoltából a felhasználók a legváltozatosabb felületeken keresztül – például a My Uconnect mobil alkalmazásból, okosóráról, a weboldalról, a tetőkonzolon elhelyezett kapcsolókon, vagy hangvezérléssel (Amazon Alexa és Google Assistant) – férhetnek hozzá az Uconnect™ szolgáltatásokhoz, valamint egy sor további funkciókhoz.
A „My Uconnect” alkalmazás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egy sor csatlakoztatott szolgáltatáson keresztül könnyen és gyorsan kezelhessék a jármű állapotát, a tartózkodási hely lekérdezésétől kezdve az ajtózárak és a világítás működtetésén keresztül a segítségkérésig, és így tovább.

 

 

 

Elérhető Uconnect™ szolgáltatások:
My Assistant: földrajzi helymeghatározással támogatott segítségkérés vészhelyzetben vagy szükség esetén
My Remote: lehetővé teszi a gépkocsi távoli vezérlését, bárhonnan és bármikor My Car: a jármű állapotának felügyeletére és ellenőrzésére szolgál
My Navigation: lehetővé teszi, hogy a vezető az okostelefonos alkalmazásból a fedélzeti navigációs rendszerbe küldje a kiválasztott úti célt, hogy valós idejű forgalmi, időjárás- és traffipax-információkat fogadjon, további alkalmas az érdeklődésre számot tartó helyszínek megjelenítésére, illetve a térképadatok vezeték nélküli kapcsolaton keresztül történő frissítésére (csak Compass.)
My Wi-Fi (opciós): fedélzeti wifi csatlakozási pontot hoz létre, amelyhez egyszerre akár nyolc készülék csatlakozhat, továbbá aktiválja az Alexa hangvezérlési szolgáltatást (csak Compass.)
My Alert (opciós): lopás esetén riasztja az ügyfeleket, valamint támogatást és azonnali segítséget biztosít a számukra.
Jeep gépkocsi vásárlásakor az ügyfelek a „My Uconnect” mobil alkalmazást letöltve azonnal létre hozhatják felhasználói fiókjukat, így már azelőtt felfedezhetik az azzal járó számtalan technológiai és online előnyt, hogy átvennék új járművüket.
Ami a biztonságot illeti, olyan fejlett funkciók képezik az alapfelszerelés részét, mint a forgalmi jelzőtábla felismerés, amely észleli és értelmezi a jelzőtáblákat; az intelligens sebesség asszisztens, amely az érvényes sebességkorlátozáson belül tartja a jármű
sebességét. A vezető éberség-felügyelet, amely figyelmezteti a vezetőt, ha lankad a figyelme, vagy elbóbiskol; vagy a kerékpárosok és gyalogosok észlelésére képes, automatikus vészfékező rendszer (csak Compass), amely a fenyegető baleset elkerülése vagy enyhítése érdekében álló helyzetig fékezi a járművet. Mindezeken túl a Jeep Compass az új autópálya-asszisztens funkcióval is felszerelhető. Az európai forgalmazású Jeep modelleken első ízben megjelenő vezetőtámogató rendszer 2. szintű (L2) autonóm közlekedést tesz lehetővé. Az adaptív sebességtartó automatikára és a sáv középvonalában tartó rendszerre épülő funkció autópályán önműködően szabályozza a jármű sebességét és nyomvonalát.

Hiánytalan modellkínálat
Az új hibrid modellkínálat négy felszereltségi szintből (Longitude, Night Eagle, Limited és S), valamint a speciális bevezető szériából áll. Mindegyik modell elsőkerék-hajtású, alapfelszerelés az új hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó és a 1,5 literes benzines turbómotort alkalmazó hibrid hajtáslánc, amely 130 lóerő csúcsteljesítményre és 240 Nm maximális forgatónyomatékra képes. A testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja az ügyfeleknek, kontrasztos fekete tető opcióval, a Renegade esetén akár nyolc, a Compassnál hét különböző karosszériaszínben, beleértve az új Matter Azur kék fényezést, amely kizárólag az „Upland” limitált szériához rendelhető. Mindkét modell a könnyűfém keréktárcsák széles választékát kínálja a vásárlóknak.

Jeep Renegade árak letöltés

Jeep Compass árak letöltés

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER