Címkék: Jeep

2022. szeptember 11. vasárnap, 15:17

 

A Jeep® márka a mai napon közzétette új generációs, tisztán elektromos 4xe járműveire vonatkozó, átfogó terveit, mint annak a fenntartható átalakulási folyamatnak az elemét, amelynek eredményeként a márka a világ első számú villamosított SUV gyártójává válik.

 

 

A  márka 2025-ig négy tisztán elektromos szabadidőjárművet vezet be Észak-Amerikában és Európában. A jelenleg is zajló, átfogó termékterv értelmében 2030-ra a Jeep márka eladásai az Egyesült Államokban 50, Európában pedig 100 százalékban tisztán elektromos modellekből állnak majd. A terv teljes mértékben támogatja azokat a nettó zéró szénkibocsátási célkitűzéseket, amelyeket a Stellantis csoport a Dare Forward 2030 hosszú távú stratégiai tervében megfogalmazott. „A villamosított 4xe modellcsalád észak-amerikai és európai sikereiből építkezve minden idők legjobb terepképességekkel rendelkező, ugyanakkor leginkább fenntartható Jeep szabadidőjárművein dolgozunk, hogy a világ első számú gyártójává válhassunk a zéró károsanyag-kibocsátású szabadidőjárművek piacán.” – mondta Christian Meunier, a Jeep márka vezérigazgatója. „Olyan előre tekintő stratégiáról van szó, amelynek jóvoltából Jeep-rajongók millió számára biztosíthatjuk világszerte, hogy fennmaradjon a Földünk, hogy legyen mit felfedezniük, szeretniük és védelmezniük. A villamosítás nagyszerű lehetőség a márkánk számára, hiszen még jobb terepképességeket, még izgalmasabb vezethetőséget, még fenntarthatóbb jövőt, és még több örömöt hoz el számunkra.”
A Jeep márka ugyancsak bemutatta két tisztán elektromos szabadidőjárművének – a vadonatúj Jeep Recon modellnek, és a vadonatúj Wagoneer-nek, az egyelőre Wagoneer S kódnéven emlegetett típusnak – első fotóit. Ezek az újdonságok Észak-Amerikában és a világ számos pontján elérhetők lesznek. Ezzel egy időben azt is megerősítették, hogy 2023-tól Európában forgalomba kerül a vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Avenger modell.

 

 

 

A Jeep márka villamosított észak-amerikai portfoliója
Az USA legkeresettebb plug-in hibrid járművének (PHEV), a Jeep Wrangler 4xe, valamint a közelmúltban bevezetett Grand Cherokee 4xe modellnek a sikereiből kiindulva a márka egy olyan teljes körű, villamosított termékstratégiát indított útjára, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy az támogassa a márka legendás terepalkalmasságát, és még szélesebb ügyfélkört szólíthasson meg Észak-Amerikában.

„Folyamatosan bővítjük a 4xe technológia elérhetőségét modellkínálatunkban, és ezzel újraalkotjuk a szabadság és a kalandvágy fogalmát, ahogy csak a Jeep márka teheti.” – mondta Jim Morrison, a Jeep márka észak-amerikai vezetője. „2025 végére teljes modellpalettánkat villamosítjuk, beleértve a négy tisztán elektromos változatot is, amelyek a piac legfontosabb szegmenseiben képviselik majd márkánkat.”
A villamosítási terv a Wagoneer portfolióra is kiterjed. A márka vadonatúj, tisztán elektromos Wagoneer jelentkezik a prémium középkategóriás szegmensben, míg a felső kategóriás SUV-k között a Wagoneer olyan hajtásláncokkal jelennek meg, amelyek hozzávetőlegesen 800 kilométeres kombinált hatótávolságot kínálnak.
2030-ra a Jeep márka új akkumulátoros elektromos (BEV) teljes kínálatát mutatja be, vezető szerepet vállalva a szabadidőjárművek piacán a modellek számát, a szegmensben való részesedést, illetve az értékesítési darabszámokat tekintve. Ennek eredményeként a márka Egyesült Államokbeli eladásaiból 50%-ban részesülnek majd a tisztán elektromos modellek.

 

 

 

Vadonatúj Jeep Recon: 100% Jeep; 100% zéró károsanyag-kibocsátás
Az észak-amerikai piacon a Jeep Recon lesz a frissen megjelenő vadonatúj, tisztán elektromos szabadidőjárművek egyik legelső képviselője.
A vadonatúj modellt azoknak szánja a márka, akik örömmel élnének át extrém kalandokat egy strapabíró, tisztán elektromos jármű fedélzetén, csaknem teljes csendben.
A minden porcikájában új Jeep Recont eleve 100%-ban Jeep 4x4 modellnek, és 100%- ban zéró károsanyag-kibocsátású járműnek terveztük. Ez az új SUV kizárólag akkumulátoros elektromos modellként (BEV) lesz elérhető, terepképességeit pedig a következő funkciók erősítik:
▪ Hamisítatlan Trail Rated terepalkalmasság Jeep Selec-Terrain rendszerrel, elektronikusan zárható differenciálművekkel, alsó védőlemezekkel,
vonószemekkel, valamint agresszív off-road gumiabroncsokkal.
▪ A Jeep hamisítatlan nyitott tetős szabadságérzete egy mozdulattal nyitható, motoros tetővel, leszerelhető oldalajtókkal, illetve ablakokkal
▪ A legújabb generációs Uconnect rendszer, benne a legfontosabb terepútvonalak részletes leírásával

„A vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Recon képes végigmenni a félelmetes Rubicon ösvényen, az USA egyik legkeményebb terepszakaszán, ráadásul miután célba ért, akkumulátorában marad annyi töltés, hogy visszafelé is megtegye az utat, mielőtt töltőre csatlakoztatjuk.” – mondta Meunier.

A globális piacokra szánt SUV-t először 2023-ban láthatja majd a nagyközönség, gyártása 2024-ben veszi kezdetét Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokbeli ügyfelek már 2023 elején lefoglalhatják új Jeep Recon elektromos szabadidőjárművüket. A Jeep Recon a világ legnagyobb piacain, így Európában is elérhető lesz.
A vadonatúj, tisztán elektromos Wagoneer – az amerikai prémium művészete
A Wagoneer modellcsalád egy vadonatúj szabadidőjárművel bővül. Az egyelőre Wagoneer S kódnéven ismert, tisztán elektromos jármű még erőteljesebbé teszi a márka jelenlétét a prémium SUV szegmensében: a különleges, kecses, áramvonalas formavilág és az alapkiépítésben kínált összkerékhajtás mellé közúti és terepüzemmódok, előremutató, Jeep-centrikus technológia és lenyűgöző menetdinamikai képességek társulnak.
A vadonatúj, tisztán elektromos, globális modell kizárólag akkumulátoros elektromos hajtással lesz elérhető. Egyetlen feltöltéssel akár 640 kilométert lesz képes megtenni, és álló helyzetből mintegy 3,5 mp alatt gyorsul 96 km/óra sebességre.
Külső megjelenését karakteres, LED-megvilágítású hűtőmaszk határozza meg; a Wagoneer legendás, függőleges orrkialakítású sziluettjéhez határozottan áramvonalas, energiatakarékos formavilág társul.
„Ügyfeleinket lenyűgözzük ezzel a prémium, takarékos SUV-vel, amely bővelkedik a modern technológiákban és a kiváló minőségű részletekben, összkerékhajtásához kiemelkedő menetdinamika és gyorsítóképesség társul, hatótávolsága pedig a tervek szerint eléri a 640 kilométert.” – tette hozzá Meunier.

A vadonatúj tisztán elektromos Wagoneer szintén jövőre lép a nagyközönség elé, gyártása 2024-ben kezdődik Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokbeli ügyfelek már 2023 elején lefoglalhatják tisztán elektromos Wagoneer szabadidőjárművüket, amely a világ legnagyobb piacain, így Európában is elérhető lesz.

 

 

 

A vadonatúj Jeep Avenger, a Jeep első tisztán elektromos szabadidőjárműve, 2023-ban érkezik Európába.
Európában a Jeep márka eddig is komoly lépéseket tett a villamosítás irányába: egyes piacokon, például Németországban vagy Franciaországban például kizárólag villamosított szabadidőjárműveket forgalmaz. 2022 végére a Jeep márka európai SUV portfoliója csaknem az összes európai piacon 100%-ban villamosítottá válik. A nyilvánosságra hozott tervek értelmében, a 4xe modelleknek a piaci lendületét folytatva fejlesztik a kifejezetten az európai piaci igényekre tervezett és méretezett, kiváló terepalkalmasságú, tisztán elektromos Jeep modellek új családját. A márka 2025-ig bezárólag négy zéró károsanyag-kibocsátású típust vezet be Európában, amelyek a legfontosabb piaci szegmensekben képviselik majd a márkát. A termékoffenzíva eredményeként 2030-ra a Jeep összes, Európában forgalmazott járműve tisztán elektromos hajtást kap.
Az offenzíva első tagja a vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Avenger, egy kompakt SUV, amelyet 2022-ben, a Stellantis „Dare Forward” hosszú távú stratégiai terveinek ismertetésekor mutattak be.

A vadonatúj Jeep Avenger, amely Európán kívül számos egyéb piacon, így Japánban és Dél-Koreában is kapható lesz, a Jeep Renegade alá kerül pozícionálásra, és a lengyelországi Tychy városában működő, környezetbarát gyártóüzemben készül. A 640 kilométeres tervezett hatótávolságú új szabadidőjármű a méretosztályban kiemelkedően kedvező szabad hasmagassággal, valamint középső és hátsó terepszögekkel rendelkezik majd, amihez modern, fejlett technológiai tartalmat felvonultató belsőt, továbbá tágas utas- és csomagteret társít.
„A vadonatúj Avenger kifejezetten az európai piacra optimalizálva kínálja a Jeep márkára jellemző terepalkalmasságot.” – mondta Antonella Bruno, a Jeep európai tevékenységeiért felelős igazgatója, „Ez a modern, élvezetes, magával ragadó SUV egy olyan, egyre növekvő ügyfélkör tagjait szólítja meg, akik nincsenek megelégedve a jelenlegi piaci kínálattal, és helyettük egy kiváló terepalkalmasságú, kompakt, modern, tisztán elektromos Jeep-re vágynak.”
A Jeep Avenger 2022. október 17-én, a Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét, amely aznaptól előrendelhető. A vadonatúj Jeep Avenger 2023 elején jelenik meg a márkakereskedésekben.

A 4xe az új 4x4
A Jeep márka folyamatosan bővíti globális 4xe kínálatát, és ennek kapcsán villamosított technológiákkal tökéletesíti legendás terepalkalmasságát. A most ismertetett tervek elsősorban az észak-amerikai és európai piacokra vonatkoznak; az egyéb térségeket érintő, konkrét elképzeléseket a későbbiekben teszi közzé a Jeep.
„A mai napon csupán résnyire nyitottuk ki a függönyt a tisztán elektromos szabadidőjárműveink új portfoliója elől, ám ezzel is kézzel foghatóan érzékeltettük, hogy mire számíthatnak tőlünk az érdeklődők az elkövetkező 24 hónap során, és hogy miért mondjuk, hogy a 4xe az új 4x4.” – mondta Meunier. „A Jeep dizájn, a legendás 4x4-es terepalkalmasság és a villamosítás ideális kombinációja újrarajzolja az SUV-k piacát. Még több országban, még több piaci szegmensben, még több ügyfél számára teszi lehetővé,
hogy csatlakozzanak hozzánk a zéró károsanyag-kibocsátású szabadság megvalósítása felé tartó úton.”

A Jeep márka
A 80 évre visszanyúló, legendás hagyatékkal bíró Jeep márka SUV járművei kategóriaelső terepalkalmasságot, minőséget és sokoldalúságot kínálnak azok számára, akik különleges utazási élményekre vágynak. A Jeep márka az élet határtalan élvezetére csábít, modellkínálatának tagjai bármilyen helyzettel képesek magabiztosan, biztonságosan megbirkózni. A Jeep márka kínálatát a Cherokee, a Compass, a Gladiator, a Grand Cherokee, a Renegade, valamint a Wrangler alkotja.
A márka összes 4x4-es modelljéhez több országban elérhető prémium ügyfélhűség és ügyfélkezelési program, a Jeep Wave olyan előnyöket és exkluzív kedvezményeket biztosít tagjai számára, amelyek felülmúlthatatlan, elhivatott támogatást és védelmet szavatolnak a nap 24 órájában. A Jeep márka legendás terepalkalmasságát az a globális villamosítási kezdeményezés emeli új szintre, amelynek keretében a 4xe válik az új mértékadó összkerékhajtási rendszerré, hozzásegítve a márkát a zéró károsanyag kibocsátásra vonatkozó célkitűzés megvalósításához.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER