2012. február 03. péntek, 16:28

 

A Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autószalonon, március 6-án bemutatkozó 500L-nek az első, hivatalos fotóit. Az 500L (L, mint ’large’, azaz ’nagy’) az 500-as modellcsalád legújabb tagja tovább erősíti a márka azon stratégiáját, hogy az eltérő vásárlótípusok elvárásait kielégítő modellekkel bővítse kínálatát.

Az egyterűeket idéző helykínálat, a kompakt szabadidőjárművekre jellemző vezethetőség és a városi kisautók apró méreteit és takarékos üzemét egyesítő, új Fiat modell dacol a hagyományos kategorizálással, és eltérő szegmensek jellemző tulajdonságait ötvözve kínál markáns alternatívát a tradicionális kisautók és kompaktok vásárlóinak.

fiat-500-l

Az 500L bemutatásával a Fiat ismét megcsillogtatja kreatív vénáját: a funkcionalitás és az érzelmek párosításával egy olyan ötszemélyes, egyterű konstrukciót állított négy kerékre, amely 414 cm hosszú, 178 cm széles és 166 cm magas. A jármű továbbgondolja azt a ’cab forward’ (előretolt utascella) koncepciót, amelyet a Fiat annak idején a modern kompakt utazógépek elődje: a 600 Multipla révén ismertetett meg a világgal.

A Fiat szerbiai Kragujevácban működő üzemében készülő 500L mindazon vásárlók első számú autója lehet, akik ragaszkodnak az olasz stílushoz, a funkcionális kialakításból fakadó sokoldalúsághoz, és a mértékadóan takarékos motortechnológiákhoz.

A Fiat 500L európai forgalmazása 2012 utolsó negyedévében veszi kezdetét. A bevezetéskori motorkínálat két benzinmotorból (TwinAir és 1,4 literes) és egy turbódízel erőforrásból (1.3 MultiJet II) áll majd; a modell a Fiat Group Automobiles legfejlettebb, legmodernebb technológiáit hasznosítja.

fiat-500l


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER