Címkék: BMW | BMW i8 | év autója | magazin | Top Gear

2014. december 08. hétfő, 16:08

 

A világszerte elismert Top Gear magazin a forradalmian innovatív BMW i8 modellt választotta meg a 2014-es Év Autójának. A plug-in hibrid sportautó szoros versenyben, számos más prémium- és luxusautó-gyártó modelljét maga mögé utasítva hódította el az abszolút győzelmet.

A Top Gear magazin szerkesztősége a BMW i8 kiugróan széleskörű képességeivel indokolta döntését. A 231 lóerős, turbófeltöltővel lélegeztetett, 1.5 literes háromhengeres benzinmotor és a 131 lóerős elektromos motor kettőse vérpezsdítően intenzív gyorsulást, és mint ilyen, lélegzetelállító vezetési élményt garantál, mindezt a BMW EfficientDynamics filozófia alapelvei szerint, rendkívüli, kilométerenkénti mindössze 49 grammos emissziós és 100 kilométerenkénti csupán 2,1 literes átlagfogyasztási értékekkel párosítva.„A BMW az autóipar történetének meghatározó mérföldköve, egy izgalmas és pozitív jövő hírnöke. Az i8 nem csupán egy autó – sokkal több annál. Az a fajta jármű, amit ünnepelnünk kell, hiszen egy csodálatos látomás a jövőből, itt, a jelenben. Átütő erejű sikertörténete és a szerkesztőség egyöntetű döntése alapján ez évben a BMW i8 a Top Gear magazin Év Autója” – mondta Charlie Turner, a Top Gear magazin főszerkesztője.

A Top Gear a világ egyik legbefolyásosabb és legelismertebb nemzetközi autós- és életmódmagazinja, amely az eredeti brit kiadással párhuzamosan 31 nemzetközi formában jelenik meg világszerte. A magazin honlapját 5,5 millió látogató keresi fel hónapról hónapra, miközben hivatalos YouTube-csatornájára 3,9 millióan iratkoztak már fel, Facebook-oldalát pedig közel 24 millió rajongó kedveli.

„Mindig is tudtuk, hogy a BMW i8 új fordulatot hoz majd az iparág történetében, a modellre folyamatosan érkező megrendelések pedig jól mutatják, hogy mennyire vonzó az autó az ügyfelek szemében.

Az olyan nagy presztízsű elismerések, mint Top Gear magazin mostani díja is az iparágon belüli elsöprő, nemzetközi elismerést igazolják. 2015-ben mind a BMW i3, mind a BMW i8 egyaránt kiveszi majd a részét abból, hogy piacvezető pozíciónkat erősítsük, mint a világ legsikeresebb és leginnovatívabb prémium autógyártója” – nyilatkozta Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER