Címkék: BMW | BMW 2 | BMW Tourer | gyár | Lipcse

2014. október 28. kedd, 14:20

 

Október 24-én a másfélmilliomodik BMW is legördült a BMW lipcsei gyárának szerelőszalagjáról. A jubileumi példány egy alpinfehér BMW 2-es Active Tourer. Dr. Milan Nedeljkovic, a BMW lipcsei gyárának igazgatója a dolgozók érdemeit méltatta ez alkalomból.

„Igazán büszke vagyok csapatunkra. Nem egészen tíz esztendővel üzemünk megnyitását követően immár másfélmilliomodik autónk elkészültét ünnepelhetjük. A jövőbe is bizakodva tekinthetünk, hogy munkatársainkkal közösen írhatjuk tovább a lipcsei gyár sikertörténetét.”



A jubileumi autó egy baden-württembergi ügyfél megrendelésére készült. A BMW 2-es Active Tourer csupán július eleje óta, s az egész világ számára kizárólag a BMW lipcsei üzemében készül, európai piaci bevezetése szeptember végén indult. Jens Köhler, a lipcsei üzemi tanács elnöke a gyár kiváló perspektíváit emelte ki: „Nagy örömmel tölt el, hogy itt, Lipcsében, jelentősen kibővült kollektívánkkal készíthetünk jövőbemutató járműveket.”

A lipcsei gyárban naponta összesen mintegy 750 gépkocsi gördül le a szerelőszalagról. A BMW 2-es Active Tourer mellett jelenleg a BMW 2-es Coupé, a BMW X1, valamint a BMW 1-es ötajtós változata készül itt, illetve 2013 szeptemberében az elektromos hajtású BMW i3, 2014 májusában pedig a hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású BMW i8 sportkocsi gyártása is megkezdődött.

A BMW lipcsei gyára a világ legkorszerűbb és hosszú távon leginkább fenntartható üzemű létesítményei közé tartozik. A termelés 2005. márciusi beindítása óta a BMW Group több mint kétmilliárd eurót invesztált e létesítményébe, s az elmúlt három év során több mint 1400 új munkatársat alkalmazott, akik létszáma mára a négyezer főt is meghaladja.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER