Címkék: autóbérlés | BMW | i3 | London | Mini

2014. december 08. hétfő, 15:39

 

A DriveNow, a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó (carsharing) vállalkozásának rugalmas szolgáltatása december 4-én Londonban is elindult. A szolgáltatás kezdetben 210 darab 1-es BMW és MINI Countryman modellel kínál spontán autóbérlési lehetőséget az ügyfeleknek.

Miközben a DriveNow londoni járműflottája a tervek szerint már 2015 tavaszán 30 darab teljesen elektromos BMW i3 modellel bővül, a jövő év folyamán háromszázra nő a szolgáltatásban elérhető autók száma. A carsharing-szolgáltatás a brit főváros mintegy 65 négyzetkilométernyi területét lefedi, amely Islington, Haringey és Hackney városrészeket is magába foglalja, mindeközben a DriveNow folyamatosan igyekszik növelni a London körüli agglomeráció területi lefedettségét.



„A DriveNow az európai és az amerikai kontinensen összesen több mint 360 000 tagot számláló állandó ügyfélkörével máris tényleges nemzetközi sikernek mondható, így nagy öröm számunkra, hogy a szolgáltatás most Londonban, az öreg kontinens legnagyobb városában is elindult. A DriveNow nagyvárosi környezetbe tervezett, hőn áhított autómodellek azonnali használatának lehetőségét nyújtja a londoniaknak, forradalmian innovatív és páratlanul rugalmas módon. A program a BMW Group megoldás-stratégiájának, a szüntelenül növekvő városiasodás problémáira és az autómegosztás kérdéskörére adott válaszainak fontos alkotóeleme. Célunk, hogy a jövőben további mintegy tizenöt európai és tíz észak-amerikai nagyvárosban is elindítsuk a DriveNow carsharing-szolgáltatást” – fogalmazott Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának mobilitási szolgáltatásokért felelős tagja.

A DriveNow szolgáltatás díjazása perc alapú, minden egyes vezetéssel töltött perc Londonban 39 pennybe kerül. A szolgáltatás óradíja azonban maximum 20 font lehet, így az ügyfelek 60 percenként 3,40 fontot takaríthatnak meg. Parkolás közben a kibérelt autó díja percenként mindössze 19 penny. Mindemellett a DriveNow, ahogyan Németországban, úgy Londonban is különféle költséghatékony bérleti csomagokat kínál ügyfeleinek, amelyekben lehetőségük van úgynevezett óra-egységeket és perc-egységeket vásárolni, utóbbit mindössze percenként 32 pennyért. Az óra-egységek 35 fonttól 120 fontig terjednek, s amíg előbbi három órát és 40 díjmentes mérföldet kínál az ügyfeleknek, addig utóbbival 24 órán át 125 költségmentes mérföldet tehetnek meg a kiválasztott járművel. A londoni díjakban benne van az üzemanyag, az adók, a biztosítások és a parkolási díjak költsége is. A szolgáltatás használatához szükséges egyszeri regisztrációs díj a brit fővárosban 29 font.

A DriveNow jelenleg öt németországi nagyvárosban – München, Berlin, Düsseldorf, Köln és Hamburg -, valamint Bécsben és San Francisco-ban érhető el. A szolgáltatás ezekben a nagyvárosokban mintegy 3000 prémium BMW és MINI modellhez kínál rugalmas elérhetőséget a DriveNow több mint 360 000 visszatérő ügyfelének.


A DriveNow a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó vállalkozása, amelyben mindkét nagyvállalat egyenlő arányú részesedéssel van jelen. A BMW Group a járművekkel és a korszerű autóipari technológiák biztosításával, míg a Sixt SE a szolgáltatás működtetésével, az autókölcsönzés terén szerzett szakértelemmel, a rendszert működtető informatikai hálózat biztosításával, illetve az ügyfélkezelő központok széleskörű hálózatával járul hozzá a sikeres vállalkozáshoz. A DriveNow előremutató mobilitási koncepciója jelenleg Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban, Kölnben, Hamburgban, Bécsben, San Francisco-ban és Londonban érhető el. A brit fővárosban a DriveNow három városrészt is lefed: Islingtont, Hackney-t és Haringey-t. A mobilis, díjmentesen foglalható szolgáltatás flottája az Egyesült Királyságban 210 járműből áll, a szolgáltatást több mint 360 000 ügyfél veszi igénybe rendszeresen világszerte.

A DriveNow legfőbb előnye a rugalmas és spontán, helytől függetlenül elérhető autóbérlés és –leadás, valamint a széles modellpalettát kínáló prémium flotta. A DriveNow kizárólag kiváló minőségű BMW és MINI modelleket működtet. A legtöbb bérelhető jármű minimum négy üléssel, teljes extra-felszereltséggel (köztük parkolást segítő rendszerrel, automata klímával és fűtött ülésekkel), illetve kiemelkedően hatékony motorokkal rendelkezik. A BMW ActiveE modelleknek köszönhetően a DriveNow Berlinben és Münchenben mindezek mellett tisztán elektromos, emisszió-mentes mobilitást is kínál. A járműveket DriveNow logó jelöli és egytől egyig könnyedén felismerhetőek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER