Címkék: biztonság | BMW | EuroNCAP

2014. december 12. péntek, 13:43

 

Az új autókat és járműtechnológiákat vizsgáló európai intézet független biztonsági szakértői előremutató innovációként értékelték a kamera-alapú biztonsági berendezést a baleset-megelőzés területén. 2010 óta a BMW immáron második alkalommal nyerte el a különleges díjat.

A BMW ConnectedDrive automata fékező funkcióval (City Braking function) ellátott, gyalogosokat figyelő baleset-megelőző rendszere (Pedestrian Warning system) immáron a második vezetést támogató rendszer, amely elnyerte a Euro NCAP Advanced díjat.
A jelenlegi BMW-paletta számos modelljéhez elérhető kamera-alapú biztonsági berendezés nagymértékben csökkenti a gyalogossal történő balesetek veszélyét a nagyvárosi forgalomban. Az új autókat és járműtechnológiákat tüzetesen átvizsgáló európai intézet, a Euro NCAP kitüntetését 2010 óta minden évben odaítélik a baleset-megelőzés és az utasvédelem területén előremutató újítást hozó biztonságtechnikai innovációk elismeréseként. 2010-ben, a Euro NCAP Advanced díj megalapításának évében az elismeréssel a BMW ConnectedDrive intelligens segélyhívó rendszerét (Intelligent Emergency Call) tüntették ki, amely automatikusan érzékeli a baleset helyét és súlyosságát.A díj az Európa-szerte elismert Euro NCAP ötcsillagos értékelési rendszerének kiegészítése, amelyet azon biztonságtechnológiai innovációknak ítélnek oda, amelyek messze túlmutatnak a Euro NCAP töréstesztje által támasztott követelményeken. A müncheni székhelyű prémium autógyártó-vállalat modellpalettájának legújabb képviselője, a BMW 2-es Active Tourer (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 3,8 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 152 – 99 gramm / km)* a közelmúltban kapta meg a Euro NCAP töréstesztjének maximális, ötcsillagos minősítését, amit most a Euro NCAP Advanced díj odaítélése követ. Számos BMW-modellhez hasonlóan a 2-es Active Tourert már az alapfelszereltség részeként egy, az első szélvédő mögé, a középső visszapillantó konzoljába integrált kamerával szereli fel a bajor gyártó, automata fékező funkcióval ellátott, ütközésre figyelmeztető rendszerrel (Collision Warning system). Az extrafelszereltségként elérhető vezetést támogató opció (Driving Assistant) mindezt automata fékező funkcióval ellátott, gyalogosokat figyelő baleset-megelőző rendszerrel – amely ugyancsak kamera-alapú biztonsági berendezésként működik -, valamint sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning system), távolsági fényszóró asszisztenssel (High Beam Assistant) és „előzni tilos” jelzéseket is figyelő (No Passing Info) sebességkorlátozás-kijelzéssel (Speed Limit Info) egészíti ki.

Az opcionális vezetést támogató rendszer számtalan konfigurációban elérhető a jelenlegi BMW-paletta modelljeihez. A Euro NCAP által elismert, automata fékező funkcióval ellátott, gyalogosokat figyelő baleset-megelőző rendszer a 10 és 60 km/óra közti sebességtartományban működik, és mint ilyen, ideális a nagyvárosi forgalom balesetveszélyes szituációiban rejlő kockázatok csökkentésére.

A rendszer az első szélvédő mögé szerelt kamera képe alapján elemzi a jármű körüli forgalmi helyzeteket, és amint ütközés veszélyét érzékeli, első körben egy, a műszerfalon felvillanó szimbólummal figyelmezteti a jármű vezetőjét a veszélyre. Az első jelzést egy hangjelzés követi, amellyel egy időben a berendezés felkészíti a fékrendszert a maximális erejű lassításra. Az intelligens baleset-megelőző rendszer automatikusan fékezni kezdi a járművet közepes erejű fékhatással, amely a legtöbb forgalmi szituációban önmagában elegendő a balesetveszély elhárításához. Az automata fékezéssel a jármű vezetője egyértelmű jelzést kap arról, hogy balesetveszély áll fenn és közbe kell avatkoznia, így amint megérinti a fékpedált, az előre felkészített fékrendszer akár maximális erejű lassulásra is készen áll, ezáltal biztosítva a lehető legrövidebb úton történő megállást.

Az automata fékező funkcióval ellátott, gyalogosokat figyelő baleset-megelőző rendszert alapos vizsgálatnak vetették alá a Euro NCAP független biztonsági szakértői az intézet laboratóriumában. A Euro NCAP Advanced 2014 díj odaítélése nyomatékosan alátámasztja a biztonsági berendezés hatékonyságát és megbízhatóságát. Az innovatív biztonsági felszerelés szinte a teljes BMW-portfólióhoz elérhető – a BMW 1-es sorozattól egészen a BMW 7-es sorozatáig.
  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER