2014. december 12. péntek, 10:44

 

Bemutatkozik a BMW 218i Coupé a BMW Group új motorpalettájának háromhengeres benzinmotorjával és a BMW 220d xDrive Coupé – új és változatos felszereltségi kiegészítők az Advantage, a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport modellváltozatokban.

2015 márciusától új belépő szintű motorok, egy újabb összkerékhajtású modell és számos további felszereltségi kiegészítő színesíti a BMW 2-es Coupé-hoz elérhető opciók változatosságát. Az új BMW 218i Coupé piaci debütálásával a BMW Group legújabb erőforrás-családjának háromhengeres benzinmotorja első ízben válik elérhetővé a bajor gyártó egyszerre sportos és elegáns kompakt kupéjához.
A legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó új erőforrás 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes, miközben példaértékű hatékonyságról tesz tanúbizonyságot (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,1 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 130 – 118 gramm / km)*. Sőt, 2015-től a BMW xDrive intelligens összkerékhajtása a BMW 220d Coupé modellhez is elérhetővé válik. A friss felszereltségi opciók újabb lehetőségeket teremtenek a márka ügyfeleinek arra, hogy minden eddiginél részletesebben személyre szabják kedvencüket. A jövőben az alapfelszereltség alternatíváiként kaphatók lesznek az Advantage, a Luxury Line, a Sport Line és az M Sport névre keresztelt modellváltozatok is.

Sportos karakterével, mi több, egyszerre dinamikus és elegáns megjelenésével a BMW 2-es Coupé abszolút páratlan modell a kategóriájában. Változatos motorpalettájának és sokféle felszereltségi opciójának köszönhetően a kompakt kétajtós modell a márkára jellemző vezetési élmény ideális hírnöke. 2015 tavaszától négyféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás lesz elérhető a 2-es BMW-hez, köztük az új belépő szintű motor is, amelynek a márkára jellemző teljesítmény-karakterisztikája a prémium kompakt szegmensben egyedülálló módon négykerék-meghajtású hajtáslánc-koncepcióval párosul, különösen intenzív vezetési élményt garantálva. A vérpezsdítő benyomást a BMW xDrive intelligens összkerékhajtása fokozhatja tovább, amely a BMW M235i Coupé-hoz már elérhető, a jövőben azonban a BMW 220d Coupé modellhez is opcionális extra lesz. A 2-es sorozathoz elérhető motorváltozatok mindegyike társítható extrafelszereltségként a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval is, amelyet a BMW 220d xDrive Coupé modellhez és a sorozat legerősebb képviselőjének számító BMW 225d Coupé modellhez az alapfelszereltség részeként kínál a bajor gyártó. * Az üzemanyag-fogyasztási adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.
A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó új háromhengeres benzinmotor a BMW 218i Coupé modellben
Fáradhatatlanság, észrevétlen járáskultúra és kiemelkedő hatékonyság jellemzi a háromhengeres benzinmotorral szerelt új BMW 218i Coupé modellt. Az 1.5 literes hengerűrtartalomból az új fejlesztésű erőforrás 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményt állít elő már 1250 percenkénti főtengely-fordulatnál jelentkező 220 Nm csúcsnyomaték mellett. A modell BMW TwinPower Turbo technológiája egy kipufogócsonkra integrált turbófeltöltőt, továbbfejlesztett közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert, a Valvetronic változó szelepvezérlés legújabb verzióját és dupla VANOS vezérműtengely-állítást vonultat fel. Az újfajta motort hagyományos módon hosszirányban építették be a motorháztető alá. Az egység alacsony tömege kifejezetten előnyös a jármű első és hátsó tengelye közti szinte tökéletes, közel 50:50 arányú, kiegyensúlyozott terhelés-elosztása szempontjából.

Az új BMW 218i Coupé 8,8 másodperc alatt (automataváltóval 8,9 másodperc alatt) gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Végsebessége minden esetben 212 km/óra. Az intenzív gyorsulás közbeni intenzív teljesítmény-leadást jellegzetesen sportos motorhang kíséri. Mi több, a háromhengeres benzinmotort a márkára jellemző, észrevétlenül sima járás jellemzi, amely vibráció szempontjából a BMW soros hathengeres erőforrásához hasonlóan viselkedik, köszönhetően a kovácsolt acél görgőcsapágyas kiegyenlítő tengelynek, amely csökkenti a járáskultúrából adódó rezgéseket.

A továbbfejlesztett váltó szintén hozzájárul az új modellváltozatok kiemelkedő hatékonyságához. Az alapfelszereltségként kínált hatsebességes manuális váltóval szerelve az új BMW 218i Coupé átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,6 – 5,1 liter 100 kilométeren, miközben károsanyag-kibocsátása 130 – 118 gramm kilométerenként. A nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítva ezek az értékek 5,5 – 5,1 liter 100 kilométeren, illetve 129 – 118 gramm kilométerenként (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Az új BMW 220d xDrive Coupé
A BMW 220d Coupé modell orrában a BMW új motorcsaládjához tartozó és BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt 2.0 literes, négyhengeres dízelmotor dolgozik. 2015 márciusától a hátsókerék-meghajtás alternatívájaként elérhetővé válik eme modellhez a BMW xDrive intelligens összkerékhajtása is. Az új BMW 220d xDrive Coupé-ban az intelligens összkerékhajtás nem csupán optimalizált tapadást és nagyobb járműstabilitást biztosít mindenféle útviszony és időjárási körülmény közepette, de nagyobb sebességű, megnövelt kanyarodási dinamikát és optimális gyorsulást is garantál.

A 140 kW / 190 lóerő teljesítményű négykerék-meghajtású modell mindössze 6,8 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/órás sprintet. Átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,7 és 4,3 liter között mozog 100 kilométeren, károsanyag-kibocsátása pedig 124 és 113 gramm közötti kilométerenként (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).Új, Advantage, Sport Line, Luxury Line és M Sport modellváltozatok
A BMW 2-es Coupé már alapkivitelben is a legelőnyösebb génekkel rendelkezik ahhoz, hogy prémium kategóriájú vezetési élményben részesítse utasait, többek között olyan felszereltségekkel színesítve, mint az automata klíma, a BMW Professional rádió, a nagy felbontású, 6,5 collos színes képernyővel társított iDrive rendszer, a bőrborítású kormány, az USB-csatlakozós kihangosító tartozék, az esőszenzor, az állítható kartámasz és a motorváltozattól függő könnyűfém felnik 16, 17 vagy (a BMW M235i Coupé esetében) 18 collos méretben. 2015 márciusától az alapfelszereltség négy alternatívája válik elérhetővé a modellhez, dizájn és felszereltség tekintetében egytől egyig harmonikusan a BMW 2-es Coupé modellhez tervezve, amelyek tovább növelik a jármű funkcionalitását, kényelmét, kifinomult eleganciáját és sportosságát.

Az Advantage változat az alapfelszereltségen túl multifunkciós kormánygombokat, fékező funkcióval ellátott tempomatot, tolatóradarokkal dolgozó parkolássegítő rendszert, okos megoldásokban bővelkedő „tároló” csomagot és ködlámpákat kínál. A BMW 2-es sorozathoz 2015 tavaszától első ízben elérhető Sport Line és Luxury Line modellváltozatok ezen felül kifejezetten ehhez a modellhez tervezett, 17 collos könnyűfém felniket, „világítás” csomagot, változó színekkel operáló kísérő fényt, valamint különleges küszöbléceket, üléskárpitokat, betéteket és slusszkulcsot tartogatnak.

Sőt, az új Luxury Line modellváltozat könnyedén felismerhető az olyan Chrome Line külső kiegészítőkről, mint a hátsó lökhárító króm kereszt-betétje, a vese alakú hűtőrács lamelláinak krómozott elülső élei, a króm kipufogóvégek és a króm légbeömlő-keretek. Az utastérben az Oxide Silver ezüst-behatású, kiváló minőségű Fineline Stream fabetétek, a bőrborítású sportkormány, a fekete, sötét homok és sötétosztriga-kiegészítőkkel párosított osztriga színekben választható Dakota bőrkárpit, valamint a fűtött első ülések varázsolják kategóriájában egyedülállóan exkluzívvá a belső környezetet.

Sport Line modellváltozat esetén a Luxury Line krómozott külső kiegészítői, valamint a külső visszapillantó-házak egytől egyig magasfényű fekete színben készülnek. A modellváltozat sajátosságaként a Sport Line felszereltségű BMW 2-es Coupé-k vese alakú hűtőrácsa csupán nyolc lamellát kap, amely a fekete külső kiegészítőkkel együtt a kétajtós modell dinamikus karakterét hangsúlyozza. A szövet / Alcantara borítású első sportülések, a matt korallvörös-behatású, magasfényű fekete betétek, az egyedülálló stílusú műszeregységek és a középkonzol vezetőoldali részén található térdtámasz együttesen vérpezsdítően sportos hangulatúvá varázsolják az utasteret. A vezetési stílushoz igazodó Driving Experience Control kapcsoló a Sport Line modellváltozat része, amellyel a SPORT+ vezetési mód is elérhetővé válik a sofőr számára.

Az M Sport modellváltozat az alapfelszereltség és az Advantage csomag összes opcióját magába foglalja, ezen felül pedig számos kiegészítőt tartogat, amelyek nem csupán gazdagítják a modellt, de optikailag is jelentős mértékben növelik a BMW 2-es Coupé-ra jellemző átfogó vezetési élményt. Ilyen kiegészítő a 10 milliméteres ültetést biztosító M Sport futómű, a 17 collos, duplaküllős M könnyűfém kerékgarnitúra, az M aerodinamikai csomag nagy első légbeömlőkkel, jellegzetes küszöbtoldatokkal és hátsó diffúzor-betéttel, a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltség, valamint a speciálisan ehhez a modellváltozathoz igazított hűtőrács és a króm kipufogóvég. A jellegzetes BMW M-hangulatot az utastérben többek között az M logót viselő küszöblécek, az exkluzív BMW M-kialakítású, szövet / Alcantara borítású első sportülések, az Estoril Kék behatású, hatszög-mintázatú alumínium betétek, az M sportkormány, a műszeregység egyedi számlapjai, az antracit BMW Individual tetőkárpit, a vezetőoldali térdtámasz, az M vezetőoldali lábtámasz és a Driving Experience Control kapcsoló SPORT+ opciója együttesen pezsdíti fel.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER