Címkék: BMW

2015. január 08. csütörtök, 14:59

A BMW minden tekintetben sikeres autógyártóként zárta a 2014-es évet, félszáznál is több nemzetközi kitüntetéssel. A díjazottakat legtöbb esetben a neves szakmagazinok olvasóközönsége vagy az autós szakújságírókból álló zsűri választotta meg, akik számos különböző témakörben és kategóriában szavazták a legjobbnak a márka modelljeit. Az elismerésekkel a dizájnt, a fenntarthatóságot és a sportosságot éppúgy díjazták, mint az innovációt és az intelligens járműkapcsolatot.

Nemzetközi siker
A BMW legfontosabb nemzetközi elismerései között megtalálható többek között a világhírű Nemzetközi Év Motorja Díj (International Engine of the Year Award), amelyet egy 34 ország 82 autós szakújságírójából álló szakmai zsűri ítél oda a győztesnek. A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó 3.0 literes soros hathengeres benzinmotort kategóriájában immáron negyedik alkalommal tüntették ki a hőn áhított díjjal. Ugyanez a zsűri duplán díjazta a BMW i3 modellt a világ év zöld autójának járó „World Green Car of the Year” díjjal, a tisztán elektromos prémium kisautó divatteremtő dizájnját elismerendő pedig a „World Car Design of the Year” kitüntetéssel. A Chicago Athenaeum építészeti- és dizájn-múzeum, illetve a művészeti dizájn-alkotásokat és nagyvárosi tanulmányokat kiállító European Centre for Architecture építészeti központi múzeum a BMW 3-as GT modellt és a BMW Pininfarina Gran Lusso Concept tanulmányt is kitüntette egyesített „Good Design Award” díjával.



A BMW ConnectedDrive vezetést támogató rendszerek terén mutatott technológiai iránymutatását számos országos és nemzetközi elismerés igazolja. A bajor gyártó a tavalyi évben elnyerte a „Euro NCAP Advanced Award” díjat a BMW ConnectedDrive City Braking automata fékező funkcióval ellátott, gyalogosokra figyelmeztető rendszerével, amely nagymértékben csökkenti a gyalogosgázolás veszélyét a városi forgalomban. Mi több, a BMW vadonatúj lézerfény-technológiáját az AutoScout24 magazin az „Internet Autó” díj (Internet Auto Award) kategóriában a szerkesztőségi „Editorial Award for Technology 2014” elismeréssel tüntette ki Európa legnagyobb nyilvános internetes autóipari-díjátadó ünnepségén.

Végül, de nem utolsósorban, a Top Gear ikonikus angol szakmagazin a „Top Gear Év Autójának” (Top Gear Magazine’s Car of the Year) választotta meg a BMW i8 modellt. Értékelésében a magazin úgy fogalmaz, hogy „a BMW i8 az autóipar történetének meghatározó mérföldköve, egy izgalmas és pozitív jövő hírnöke”. Németországban az auto, motor und sport autós szakmagazin olvasói is azok között voltak, akik kategóriájában a BMW i3 modellt, a BMW 4-es Coupé-t, valamint a BMW 5-ös sorozatot is a legjobb autóknak járó „Best Cars” díjjal ismerték el.

BMW dizájn a legmagasabb szinten
2014-ben számos BMW modell megkapta a „Red Dot” elismerést. A „Red Dot Design Award” dizájn díjat a kiemelkedő dizájnminőségű termékek számára megrendezett versenyen ítéli oda a győzteseknek egy szakértőkből álló nemzetközi zsűri az Észak-Rajna-Vesztfáliai Dizájn Központban. Az elismeréssel a BMW 2-es Coupé-t, a BMW 3-as GT modellt, a BMW 4-es Coupé és Cabrio kivitelt, valamint a BMW i3 modellt is kitüntették, utóbbit ráadásul a legjobbak legjobbjainak járó „Best of Best” díjjal. Azon felül pedig, hogy a „Red Dot Award” díját a BMW plug-in hibrid sportautója is elnyerte, innovatív stílusa elismeréseként az Industrie Forum Design a 2014-es „iF terméktervezési díjjal” (iF product design award 2014) is kitüntette a BMW i8 modellt.



Rangos elismerések a fenntarthatóságért, a hatékonyságért és a minőségért
A BMW az Auto Zeitung autós szakmagazin zöld mobilitást díjazó „Green Mobility Trophy” versenyén elért sikere felülmúlhatatlan módon hangsúlyozza a márka rendíthetetlen elkötelezettségét a környezetvédelmi és fenntarthatósági kérdések terén: a 2014-es versenyen a bajor gyártó hétből hat díjat bezsebelt. A magazin közel 14 000 olvasója adta le szavazatát a fenntartható és hatékony autómodellekre és autóipari technológiákra. A BMW i3, az első teljesen elektromos prémium kisautó kétszer is felgurulhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a könnyűsúlyú anyagokból előállított legjobb elektromos autóként. A BMW i8-at a legjobb hibrid modellnek választották (Best Hybrid Car). Továbbá a BMW 320d EfficientDynamics Edition lett a leggazdaságosabb dízel modell (Best Economy Diesel), a BMW 2.0 literes, négyhengeres motorja pedig a „Legjobb Downsizing Erőforrás” (Best Downsizing Engine). Mi több, az Auto Zeitung „Green Mobility Trophy” versenyén a BMW egyedülálló fenntarthatóságával elnyerte a „Leginkább környezetbarát márkának” (Environmentally Friendliest Brand) járó díjat is. Ezen felül a BMW járműtechnológiájának és szolgáltatásainak kiemelkedő minőségével a tavalyi évben a járművek átfogó műszaki vizsgálatát végző, németországi Gesellschaft für Technische Überwachung szervezet minőségdíját, a „GTÜ Quality Trophy 2014” díjat is megkapta. A díjat mintegy ötmillió átvizsgált jármű alapján ítélték oda a bajor gyártónak.

Az ultrakönnyű, ugyanakkor roppant erős karbon utascellával szerelt BMW i3 forradalmian új járműkoncepciója, amelyet a legapróbb részletekig az elektromos mobilitás igényei szerint fejlesztettek ki a mérnökök, autós szakújságírók ezreit ejtette rabul a világ minden táján. A számtalan országos és nemzetközi elismerés után például a modell az auto, motor und sport autós szakmagazin „Paul Pietsch Prize” díját is elnyerte, amellyel a magazin rendre a leginnovatívabb járműkoncepciókat tünteti ki. A BMW i almárka második modellje, a páratlanul egyedülálló BMW i8 plug-in-hibrid sportautó szintén számos elismerést begyűjtött az évben, köztük az Auto Zeitung szakmagazin „Auto Trophy” díját. A magazin olvasói a legjobb új járműnek (Best New Vehicle) és a legjobb elektromos/hibrid modellnek (Best Electric/Hybrid Car) is a BMW i8-at választották meg.

Dupla diadalt ünnepelt a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé
A BMW sportos modelljei mindig is a kiemelkedő vezetési élmény szimbólumai voltak. 2014. júniusi piaci debütálásukat követően a két nagyteljesítményű modellt, a BMW M3-at és a BMW M4-et (kombinált üzemanyag-fogyasztásuk: 8,8 – 8,3 liter/100 km, kombinált károsanyag-kibocsátásuk: 204 – 194 gramm/km) azonnal a dobogók csúcsára szavazták az autós szakmagazinok olvasóközönségei. Mindkét modell elnyerte a sport auto magazin „sport auto Award 2014” díját és az Auto Bild Sportscars magazin „Év sportautója” (Sportscars of the Year) kitüntetését. Sportautókat díjazó olvasói szavazáson az olvasók még soha nem értettek ennyire egyet. Mindkét modellt a BMW M GmbH új fejlesztésű, soros hathengeres erőforrása hajtja, M TwinPower Turbo technológiával szerelve, magas fordulatszám-karakterisztika szerint kalibrálva, 317 kW-os/431 lóerős csúcsteljesítménnyel. Mindössze 1497 kilogrammos önsúlyával a BMW M4 Coupé a leghatékonyabb csúcsteljesítmény, a vérpezsdítő vezetési dinamizmus és a mindennapi használhatóság tökéletes kombinációját nyújtja. Az alacsony tömeg elsősorban a karbon nagy mennyiségű felhasználásának köszönhető, amely megerősíti a BMW globális úttörő szerepét eme magas szilárdságú, egyben ultrakönnyű anyag sorozatgyártása terén.


Ismét beigazolódott a BMW járműkapcsolat terén mutatott technológiai iránymutatása
2013 után 2014-ben ismét „Arany Computer” (Golden Computer) díjjal ismerte el a BMW ConnectedDrive intelligens járműkapcsolati megoldásait a Computer Bild-et, Európa legnagyobb példányszámban megjelenő számítógépes magazinját, a Computer Bild Spiele-t, az Audio Video Foto Bild-et, valamint a computerbild.de online magazint egyesítő olvasóközönség. Mi több, a BMW ConnectedDrive a connect szakmagazin olvasóinak legtöbb szavazatát is begyűjtötte, elnyerve ezzel a magazin 2014-es közönségdíját (connect Community Award 2014) a „Járműkapcsolat” kategóriában. A beszámoló szerint a BMW rendszere divatteremtő és iránymutató szerepe következtében diadalmaskodott. Ez a siker, amely megközelítőleg 100 000 szavazó olvasó véleményén alapszik, újfent igazolja a BMW járműkapcsolat terén mutatott technológiai iránymutatását és vezető szerepét.

Az olvasóközönség autóipari és számítástechnikai kompetenciájában rejlő különleges kombináció a díjakat kivételesen előkelő pozícióba emeli. Az auto, motor und sport autós szakmagazin és a CHIP számítástechnikai szakmagazin 42 700 szavazó olvasója meghozta döntését: a „vezetést támogató rendszerek” kategóriában a BMW Driving Assistant Plus rendszere, míg a „működtetési koncepciók” kategóriában a BMW Head-Up kijelző nyerte el a „Járműkapcsolat Díjat” (Car Connectivity Award). Az Auto Bild és a Computer Bild közös „Járműkapcsolati Díjával” (Connected Car Award) a BMW ConnectedDrive multimédiás és szórakoztató megoldásait ismerték el, a trendteremtő és iránymutató innovációkat kitüntető „Úttörő Díjjal” (Pionier Award) pedig a BMW valós idejű forgalmi információkat szolgáltató vezetést támogató rendszerét díjazták.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER