Címkék: 2014 | BMW | győztes | Mini | motor

2014. június 26. csütörtök, 11:35

 

Az idei versenyen elért kettős győzelemmel a BMW Group tovább növelte a tekintélyes Nemzetközi Év Motorja választásokon megszerzett díjainak számát. A két legújabb elismeréssel két olyan erőforrást díjazott a szakmai zsűri, amelyek egyedülálló módon egyesítik a sportos teljesítményt a példaértékű hatékonysággal.

 

A BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt, 3,0 literes, soros hathengeres benzinmotor idén negyedik alkalommal végzett kategóriája élén. Eközben a MINI 1,6 literes, négyhengeres turbómotorja, amely többek között a MINI Cooper S Countryman és a MINI Cooper S Paceman modelleket hajtja, sorozatban nyolcadik győzelmét szerezte meg idén.

A BMW Group az Év Motorja 2014 választáson aratott kettős diadala újfent alátámasztja az Efficient Dynamics stratégia égisze alatt végzett fejlesztőmunka hatékonyságát, amelynek célja évek óta az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésével párhuzamosan növelni a teljesítményt, így a vezetési élményt.

A Nemzetközi Év Motorja Díjat 1999-ben adták át először, azóta 63 alkalommal díjazták a BMW és MINI modellekbe fejlesztett erőforrásokat az egyes kategóriákban vagy abszolút győztesként. A díjakat egy 35 ország 74 autós újságírójából álló szakmai zsűri ítélte oda a győzteseknek minden egyes kategóriában. A díjazottak június 25-én vették át az elismeréseket a stuttgarti Motor Expo vásáron.

A soros hathengeres motor esetében, amely idén ismét győzedelmeskedett az Év Motorja választáson, a BMW TwinPower Turbo technológiája döntő szerepet játszik a bajor márkát fémjelző vezetési tulajdonságok biztosításában: azonnali gázreakció már a pedál legenyhébb érintésére is, igen magas fordulatszám-tartomány, rendkívüli precizitás és kifinomultság, valamint kiemelkedő hatékonyság jellemzi az erőforrást. Az innovatív technológia magába foglalja a Twin Scroll turbófeltöltést, a nagypontosságú közvetlen üzemanyag-befecskendezést, a VALVETRONIC változó szelepvezérlést és a dupla VANOS változó vezérműtengely-szabályzást. Mindezekkel felvértezve a 3,0 literes erőforrás 306, illetve 320 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes a BMW 6-os és 7-es sorozatának egyes modelljeiben.

Az idei évben újfent a BMW és MINI modellekbe fejlesztett 1,6 literes turbómotor uralta a Nemzetközi Év Motorja Díj 1,4 liter és 1,8 liter hengerűrtartalom közti kategóriáját. A négyhengeres benzinmotort Twin Scroll turbófeltöltéssel, közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel, valamint a BMW Group által szabadalmaztatott VALVETRONIC alapelv szerinti változó szelepvezérléssel szerelték. Legújabb formájában – amely 2014 nyarától elérhető az új MINI Cooper S Countryman és az új MINI Cooper S Paceman modellekhez – az új négyhengeres erőforrás már 190 lóerős csúcsteljesítményre képes. Páratlanul fürge, magas fordulatszámú, kiválóan hatékony jellemzőinek köszönhetően az 1,6 literes erőforrás ismét új mércét állít fel kategóriájában, amely bebiztosította számára sorozatban a nyolcadik győzelmet az Év Motorja választáson.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER