Címkék: BMW | rendőrautó | rendőrmotor | X5

2014. augusztus 28. csütörtök, 09:47

 

A BMW Group Lipcsében, Európa legnagyobb szolgálati kiállításán újfent bemutatja a közbiztonsági szolgálatot ellátó szervezetek speciális igényei szerint módosított járműpalettájának legnépszerűbb képviselőit.

 

A kétévente megrendezett Rendőrségi Felszerelések Szakkiállítását (General Police Equipment Exhibition & Conference) idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Lipcsében, szeptember 9-11. között. A legutóbbi eseményen, amelyre összesen 59 országból érkeztek érdeklődők, öt kontinens 29 országának mintegy 500 országos és nemzetközi kiállítója vett részt.
Idén a BMW újfent bemutatja gyakorlati szempontok szerint módosított és speciális igények kielégítésére tervezett sürgősségi és biztonsági járműveinek változatos modellpalettáját, amelynek képviselői nem csupán teljesítményükben és funkcionalitásukban, de a biztonság, a hatékonyság és az üzemanyag-fogyasztás terén is megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak. A Rendőrségi Felszerelések Szakkiállításán a BMW összesen hét autót és motorkerékpárt mutat be a nagyközönségnek, köztük a BMW X5 Security Plus és BMW X5 Security modelleket, valamint a BMW R 1200 RT és BMW F 800 GT motorkerékpárokat.Az erőszakos támadások, emberrablások és szervezett bűnözés elleni teljes körű, minden eddiginél fejlettebb védelem érdekében a bajor gyártó elkészítette a legújabb BMW X5 modell alapjaira épített speciális Security kiadások harmadik generációját. A VR 6 védelmi szabványnak is megfelelő BMW X5 Security Plus páncélozott utascellájának köszönhetően még a világ egyik legelterjedtebb lőfegyvere, az AK-47-es ellen is megvédi utasait, miközben különleges eljárások során edzett ablaküvegei a tompa fegyvereknek is ellenállnak. A BMW TwinPower Turbo technológiával működő, 450 lóerő teljesítményű V8-as benzinmotorral szerelt BMW X5 Security Plus módosított futóművével, elektronikai rendszerével és fékrendszerével a megerősített karosszéria és vázszerkezet okozta többletsúly ellenére is ugyanolyan dinamikusan vezethető és éppoly könnyedén kezelhető, mint szériagyártott testvérei, miközben kívülről még a szakavatott szemek sem tudják megkülönböztetni tőle.A lipcsei kiállításon mutatkozik be a VR 4 védelmi szabványt teljesítő és sürgősségi orvosi ellátások esetén is tökéletesen használható BMW X5 Security modell felszereléseként az az innovatív hordágy, amely lehetővé teszi a mentőcsoportok számára, hogy gyorsan és biztonságosan szállítsanak egy esetleges gerincsérültet a baleset helyszínéről a legközelebbi mentőpontig vagy helikopterig. A kiállításon a rendőrségnél immáron több mint tíz esztendeje szolgálatot teljesítő BMW X3 legújabb módosított változata is bemutatkozik, fényhíddal és jobban látható stroboszkópokkal, amelyek a megkülönböztető jelzéssel közlekedő rendőrök biztonságát is növelik. A BMW mindezeken felül a ProViDa 2000 moduláris sebességmérő videórendszerrel felszerelt BMW 530d limuzint is bemutatja a szeptemberi kiállításon, amely mind külsőleg, mind belsőleg szinte megkülönböztethetetlen a hétköznapi BMW 530d modellektől. A távirányítóval, billentyűzettel, első és hátsó kamerával, digitális videórögzítő rendszerrel és kiegészítő központi monitorral szerelt különleges jármű elől egy szabálytalan autós vagy bűnöző sem menekülhet el, hála a motortérben dolgozó nagy teljesítményű erőforrásnak és az autó alá szerelt sport futóműnek.

A BMW a gyárban speciálisan módosított, hatósági szolgálatra felkészített motorkerékpárok képviselőit is kigurítja a lipcsei kiállításon a nagyközönség elé, számos motoros kiegészítő és biztonsági felszerelés mellett. A különleges kétkerekűeket LED-es stroboszkópokkal, teleszkópos LED-es villogókkal, szirénákkal, időjárás elleni speciális védelemmel és a hatóságilag kért rendőrségi fényezéssel kínálja a BMW. Jelenleg négy különféle motorkerékpár érhető el speciálisan módosított kiadásban: a BMW F 700 GS, a BMW F 800 GS, a BMW F 800 GT és a BMW R 1200 RT modellek, amelyek közül az utóbbi kettőt állítja ki a lipcsei kiállításon a bajor gyártó.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER