Címkék: BMW | elektromos | tartozékok

2014. augusztus 26. kedd, 18:40

 

A BMW i modelljeihez ötletes megoldású, sokoldalú és fenntartható tartozékokból álló kollekciót készített a BMW. A termékek már elérhetők a hivatalos BMW i márkakereskedésekben és az interneten.

 

A multifunkciós, környezetbarát és meglepően könnyű eredeti BMW i tartozékok innovációjával a BMW a legkisebb részletekre is kiterjeszti a BMW i almárka fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. A kifejezetten a tisztán elektromos BMW i3 modell specifikációi szerint tervezett eredeti BMW i tartozékokat a fenntarthatóság lehetősége és a sokoldalú, ötletes felhasználhatóság magasan a piacon lévő tartozékok fölé emeli. A kollekció tervezésekor egyértelmű cél volt, hogy olyan innovatív és a mindennapok során használható termékek szülessenek, amelyek letisztult kidolgozásukkal, tartósságukkal, könnyűségükkel és multifunkcionalitásukkal igazolják létjogosultságukat. Az eredeti BMW i tartozékokat a tervezők leselejtezett fogyasztási cikkekből kinyert anyagokból – így többek között újrahasznosított PET-palackokból – és megújuló nyersanyagokból dolgozták ki, aminek köszönhetően a termékek nagy része száz százalékban újrahasznosítható. Ezen felül a termékek csomagolásának kiválasztásakor „a kevesebb több” alapelv volt az irányadó, a szállítási logisztika optimalizálásának köszönhetően pedig a károsanyag-kibocsátás is a lehető legalacsonyabb.„A kollekció minden egyes darabját a környezettudatosság és a maximális fenntarthatóság jegyében terveztük meg és gyártjuk le. Célunk, hogy megőrizzük erőforrásainkat és – ahol lehetséges – újrahasznosított anyagokat alkalmazzunk. Kifejlesztettünk például egy négy évszakos, időjárásálló szőnyeget, amely most először száz százalékban újrahasznosítható” - magyarázta Susanne Wüst, a BMW i tartozékok termékmenedzsere.

A kollekció darabjai ugyanakkor könnyűek és ötletesek is, így tökéletes illenek a BMW i modellek könnyűszerkezetes struktúrájához. A csomagtérvédő például néhány mozdulattal, könnyedén egy vízálló szállítóeszközzé alakítható, a multifunkciós takaró pedig négy különböző területen is felhasználható – a csomagtértől kezdve egészen a piknikezésig.

A kollekciót – amely elnyerte a 2014-es iF terméktervezési díjat – a BMW Group és leányvállalata, a DesignworksUSA közösen készítette el. „Az eredeti BMW i tartozékok megalkotásakor a fenntarthatóság üzenetét egyesítettük az ötletes termékmegoldásokkal” - mondta Rudolph Moosmeier, a DesignworksUSA kreatív igazgatója. „Az olyan témákat, mint a könnyedség és a fenntartható anyagok alkalmazása dizájnos formában fogalmaztuk meg, egységes megjelenést kölcsönözve a kollekció mindegyik darabjának, miközben tökéletesen harmonizálnak a BMW i3 négyféle belső színösszeállításának mindegyikével” - fogalmazott az igazgató.

Az eredeti BMW i tartozékok már elérhetők a hivatalos BMW i márkakereskedésekben és az interneten, a www.bmw-i.com oldalon.

Az eredeti BMW i tartozékok
BMW i összecsukható doboz: Két nagy és két kisebb rekesz gondoskodik róla, hogy minden elférjen benne, de ne csúszkáljon, miközben az üléskárpittal megegyező borítás tökéletesen illeszkedik a BMW i modellhez. Mivel a doboz összecsukható, üresen még kevesebb helyet foglal.BMW i csomagtérvédő: Kihajtott állapotban védi a BMW i modellek csomagterét a szennyeződésektől, zsinóros kialakításának köszönhetően pedig egy másodperc alatt vízálló szállítóeszközzé alakítható.

BMW i takaró: Minden helyzetben megvédi a szennyeződésektől a BMW i modellek utasterét és csomagterét, le- és felhajtott ülésekkel egyaránt, kellemes időben pedig még piknikezés közben is tökéletesen használható.

BMW i kulcsborítás: A puha okostelefon-tokokhoz hasonlóan öleli körbe a BMW i modellek kulcsát, amely ennek ellenére mit sem veszít funkcionalitásából. Foszforeszkáló tulajdonságának köszönhetően világít a sötétben.

BMW i vízálló bőrönd: A BMW i modellek motorháztető alatti csomagterének kialakítása szerint tervezték meg, összecsukható belső betétekkel.

BMW i klímaponyva: Nyáron visszaveri a napsugarakat és árnyékban tartja az elektromos kisautót, míg télen távol tartja a havat és a jeget, fényvisszaverő anyagának köszönhetően pedig éjszaka is jól látható.BMW i kábeltáska: Vízlepergető hatásának és speciális kialakításának köszönhetően egy másodperc alatt elcsomagolhatók a BMW i modellek töltéséhez használt kábelek, akár nedvesen is.

BMW i négy évszakos szőnyeg: Időjárásálló, szennyeződéstaszító, vízálló és száz százalékban újrahasznosítható, amely tökéletesen illeszkedik a BMW i3 utasteréhez, csúszásgátló alsó felülettel és megemelt oldalfalakkal.BMW i szállítóháló:  A rögzítőfüleknek, illetve a rugalmas és erős műanyagnak köszönhetően bármekkora tárgyak pillanatok alatt rögzíthetők vele a BMW i modellek csomagterében, akár a plafonra erősítve is.

BMW i napellenző: Kifejezetten a BMW Group számára fejlesztette ki egy német fonalgyártó, egy szempillantás alatt fel- és lepattintható, használaton kívül pedig helytakarékosan, összehajtogatva tárolható.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER