Címkék: 2014 | elektromos | Genfi Autószalon | GT-R Nismo | Nissan | NV200 | Qashqai | X-Trail

2014. február 26. szerda, 08:53

 

A Nissan a 84. Genfi Autószalonon a központi standon a márka crossover-családját mutatja be. A teljesen új X-Trail és a legújabb Qashqai nagyszerűen példázza a Nissan folyamatos fejlesztéseit a crossover szegmensben, és mindezt tovább erősíti egy új generációs modell érkezése, amelyet Genfben fognak bemutatni a nagyközönségnek.

A 2014-es Genfi Autószalon a Nissan sokoldalú innovációjára is nagy hangsúlyt fektet. Itt mutatkozik be a világon először a zéró-emissziós e-NV200, és a vállalat itt tartja a GT-R Nismo európai premierjét: mindez jól demonstrálja a Nissan elkötelezettségét a formatervezés, a technológia és az innováció iránt.

A korszerű technológiával felszerelt, fejlett típusok iránti rekordszintű keresletnek, valamint a számos új vagy átdolgozott modellnek köszönhetően a Nissan 2014-ben minden eddiginél több személyautót, crossovert és kishaszongépjárművet szeretne gyártani európai üzemeiben. Már most is nagyon nagy igény mutatkozik a Nissan Qashqai és a 100%-ban elektromos Nissan LEAF, valamint a márka második elektromos járműve, az e-NV200 iránt, ezért a Nissan még jobban ki fogja használni az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Oroszországban lévő üzemeinek kapacitását. A Nissan tavaly Európában értékesített Nissan modellek 80%-át Európában gyártották. A Nissan 30 évvel ezelőtt kezdte meg autóinak gyártását a régióban, és az európai üzemekben azóta több mint 10 millió Nissan készült.

Új Nissan X-Trail
A Nissan crossover-családjába illeszkedő, új X-Trail a fejlett négykerék-meghajtás mellett számos - a Nissan crossoverek védjegyévé vált - formatervezési és technikai megoldást kínál vásárlóinak. Az új modellben több olyan felszerelés is megtalálható, amelyeket itt alkalmaznak a kategóriában elsőként: ilyenek például a bi-LED fényszórók, a Nissan Aktív Biztonsági Pajzs és a teljesen integrált, harmadik generációs NissanConnect navigációs és szórakoztató rendszer.


 
A Renault-Nissan vállalatszövetség Common Module Family (CMF) padlólemezére épített, teljesen új X-Trail praktikusabb is elődjénél: erről a „nézőtér stílusú" üléselrendezés, a csúsztatható hátsó üléssor és a nagyobb fej- és lábtérrel rendelkező, teljesen integrált harmadik üléssor gondoskodik.
A komplett formai és műszaki megújulás eredményeként az új X-Trail nagyszerűen illeszkedik az autóipar legsokoldalúbb és legjobb képességű szabadidőautó és crossover modellpalettájába.


A sorozatgyártású Nissan e-NV200 bemutatása
A többszörösen díjnyertes járművek (a tavalyi évben az Év Autója címet elnyert Nissan LEAF és az Év Haszongépjárműve címmel jutalmazott NV200) legjobb tulajdonságait ötvöző e-NV200 készen áll a városi kihívásokra.
Az e-NV200 nagy teljesítményű, tisztán elektromos hajtáslánca (amely a sikeres Nissan LEAF-ben is alkalmazott hajtásláncon alapul) a kategória legnagyobb rakterét kínáló NV200 karosszériájával párosítva egy sokoldalú, személy- és áruszállításra egyaránt tökéletesen alkalmas járművet eredményez, káros kipufogógázok és zaj kibocsátása nélkül. Az értékesítés májusi kezdetekor az e-NV200 kisteherautó vagy ötszemélyes személyszállító változatban és Combi, vagy a magasabb kényelmi fokú Evalia kivitelben lesz kapható. Bár az e-NV200 fő célcsoportjai a vállalkozások, a modell a nagyobb családok számára is vonzó alternatíva lehet.


Nissan GT-R Nismo
A sorozatgyártású formájában Európában most először látható, lenyűgöző GT-R Nismo minden idők leggyorsabb és legfejlettebb Nissan-személyautója. A legendás Nürburgring Norsdschleifén tökéletesített új GT-R Nismo nagyszerűen testesíti meg a Nismo márka szellemiségét: ez a lélegzetelállító teljesítményű modell tartja a nagy sorozatban gyártott személyautók köridő-rekordját a híres versenypályán.




Az új GT-R Nismo meghajtásáról egy 600 lóerős, 3,8 literes ikerturbó feltöltéses V6-os motor gondoskodik, amelyen a Nismo mérnökei jelentős módosításokat hajtottak végre. A további 100 kg leszorítóerőt biztosító, átdolgozott aerodinamikai csomagnak és a kifejezetten az európai vásárlók számára hangolt felfüggesztésnek köszönhetően a legújabb változat minden idők legmegkapóbb GT-R modellje.
 
 
BladeGlider tanulmányautó
Az európai közönség számára elsőként Genfben látható, merész, új BladeGlider tanulmányautó átértelmezi a nagy teljesítményű autók formatervének hagyományos kereteit. A Nissan innovatív ZEOD RC (Zero Emission on Demand Race Car, vagyis igény szerint akár zéró-emissziós, és a tervek szerint a 2014-es 24 órás Le Mans-i versenyen az 56-os bokszból induló versenyautó) által inspirált BladeGlider a radikális keskeny elülső nyomtávú kialakításnak köszönhetően felülnézetből egyedi deltaszárny formát ölt. A lítium-ion akkumulátorok és a beépített villanymotorok a hátsó kerekek között helyezkednek el, ami tökéletes súlyeloszlást biztosít, ezáltal az optimális erőátvitel mellett jelentősen csökken a BladeGlider orrára jutó terhelés.


Új Nissan Qashqai
A Nissan történetének egyik legsikeresebb modellbevezetésére utalva a teljesen új Qashqai főszerepet kap a márka standján a Genfi Autószalonon. A crossoverek formatervezésének új korszakát képviselő, második generációs modell a világ minden táján elsöprő érdeklődést váltott ki az autósok és a szaksajtó részéről. A Nissan immár teljes kapacitással működő sunderlandi (Egyesült Királyság) üzemében gyártott új Qashqai számos új, a kategóriában elsőként alkalmazott technológiával, valamint egy sor innovatív és praktikus részlettel bizonyítja, hogy a márka továbbra is vezető szerepet tölt be a crossover szegmensben. Az újdonságok között megemlíthető a számos biztonsági rendszer kombinálásával az iparág egyik legátfogóbb védelmi csomagját kínáló Nissan Aktív Biztonsági Pajzs és az okostelefonokkal teljes körűen integrálható, legújabb NissanConnect rendszer.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER