2011. június 10. péntek, 10:25

 

Ifjabb Tóth János szombaton, a legendás Le Mans-i versenypályán száguld. Nem kell megijedni, a hétszeres abszolút ralibajnok nem vált profilt és nem nyergel át a 24 órás megbízhatósági versenyek világába, egyszerűen csak elfogadott egy meghívást.

 

Ifj-Toth-Janos

Kilenc társával – akik közt olyan kiválóságok vannak, mint a brit Guy Wiks, a korzikai IRC futamot megnyerő Thierry Neuville vagy éppen a portugálok menője, Bruno Magalhaes – „Janika” arra vállalkozott, hogy ízelítőt ad a Peugeot-csapat meghívottjainak a száguldásból. „A huszonnégy órás verseny rajtja előtt, szombaton léphetünk pályára. Tíz európai importőr versenyzőit hívta meg a Peugeot, hogy versenyzésre átalakított RCZ-k volánja mögött autóztassuk a vendégeket. Biztosan nagy kihívást, ezen felül pedig hatalmas élményt jelent majd számomra is a tizenhárom kilométer hosszú, misztikus versenypályán száguldani, hiszen Le Mans a gyorsasági autósportban olyan, mint a raliban Monte-Carlo – vagyis legendás” – mondta a Peugeot-Total-Hungária Rallye Team pilótája, aki a mai napon utazik Franciaországba.

janika peugeot rcz

Érdekesség egyébként, hogy sok évvel ezelőtt „Janika” egyszer már járt Le Mans-ban: öthat éves lehetett, amikor a szülei elvitték a legendás versenyre. Sátorban aludtak, s még ma is élénken él az emlékezetében a rajt, valamint az, hogy éjszaka is száguldoztak a pilóták. Emlékszik, már akkor is arra gondolt, de jó lenne, ha egyszer ő is kipróbálhatná magát ezen a pályán. Most alkalma nyílik rá.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER