2011. február 25. péntek, 17:13

 

A Ford Magyarország közösségi oldalán közétett egy rövid felmérést, vajon elnevezzük-e autóinkat. Meglepő eredmények születtek!

 

autonevek


autonevA reprezentatívnak nem tekinthető felmérés meglepő eredményekkel zárult. Még a szakemberek sem számítottak ugyanis arra, hogy a válaszadók elképesztően magas aránya, mintegy 76,5%-a válaszol igennel a kérdésre. Az online kérdőívet kitöltők 11,8%-a nemmel felelt, további 8,8%-nak még nincs autója, de ha lesz, mindenképpen elnevezi, 2,9% pedig még nem autótulajdonos, de ha az lesz, sem kívánja elnevezi. Amennyiben csak az autóval már rendekező válaszadókra szűrünk, a kedvecüket elnevezők aránya elére a 87%-ot, ami rendkívül magas emocionális kötődést feltételez.

autok neveiA válaszok értékelését végző elemzőket méginkább meglepte ugyanakkor az, hogy az autójukat elnevezők között nagyobb arányban szerepelnek a férfiak (57,7%), a leendő autójukat elnevezni kívánók között pedig nemhogy túlsúlyban vannak, hanem egyenesen 100%-ot értek el, ebben a kategóriában ugyanis minden igennel felelő férfi volt.
Természetesen felmerült, hogy ez a kiugró eredmény származhat abból is, hogy a a válaszadó autótulajdonosok többsége férfi volt (59%), ezért a szakemberek elvégezték a kifejezetten nemekre vonatkozó szűrést is. Itt már a nők esetében is a 'papírformához' közelibb eredmények születtek: a kérdőívet kitöltő nők 83,3%-a nevezi el autóját. Továbbra is kifejezetten magas maradt ugyanakkor az autójukat elnevező férfiak aránya: az erősebbik nem válaszadó képviselőinek 75%-a ad nevet kedvencének.

auto elnevezesekAz autók által kapott nevek egyébiránt rendkívül színes skálát mutatnak, a legtöbben a modell elnevezéséből eredeztetett névvel róják az utakat (pl.: Mondeo – Mondi, Focus – Fóka, C-Max – Maxi), de egészen különleges nevek, sőt valódi férfi és női nevek is előfordulnak. Érdekes lett volna azt is megtudni, hogy hányan tartják fiúnak illetve lánynak autójukat, a felmérés azonban terjedelme okán erre a kérdésre nem keresett választ.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER