Címkék: BMW | racing

2020. február 03. hétfő, 15:25

 

A bajor prémiumgyártó privát színekben induló ügyfeleinek épített versenyautó gyártást megelőző tesztelési és finomhangolási munkálatai a végükhöz közelítenek, elérkezett hát az idő, hogy a BMW Motorsport új belépő szintű reménységét a nagyközönség és a potenciális ügyfelek testközelből is megismerjék.

 

 

 A BMW M2 CS Racing január utolsó hétvégéjén mutatkozott be Észak-Amerikában.

 A BMW M235i Racing és a BMW M240i Racing nyomdokaiba érkező BMW M2 CS Racing első ízben az IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2020-as szezonnyitó megmérettetésén, a január utolsó hétvégéjén megrendezett Daytona-i 24-órás futamon mutatkozott be a nagyközönség és a privát színekben induló ügyfelek előtt. Miközben az idei első 24-órás megmérettetés győztese, a BMW M8 GTE, a BMW M6 GT3 és a BMW M4 GT4 versenyautók egymás után rótták a Daytona International Speedway köreit, a BMW M2 CS Racing egyelőre csak a paddockban álló BMW M Experience kamion mellett pózolt a fényképezőgépek előtt.

 

 

 

 „A ’70-es évek óta a BMW versenyautói sorra gyűjtik be a nemesebbnél nemesebb győzelmeket Észak-Amerikában, és immár lassan fél évszázada tartják izgalomban a vezetés szerelmeseit. Ugyanez igaz a GT versenyautóinkra és a BMW M2 CS Racing elődmodelljeire is, amelyekkel privát színekben versenyző ügyfeleink számtalan győzelmet zsebeltek be az elmúlt években. 2021-ben megnyitjuk a sikertörténet új fejezetét” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója Daytonában.

 Idéntől a BMW versenyautóinak értékesítését és népszerűsítését a BMW M GmbH végzi, a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió értékesítési- és marketingigazgatója, Thomas Felbermair pedig így nyilatkozott: „Észak-Amerika a BMW M modellek legjelentősebb piaca, így kifejezetten fontos volt számunkra, hogy új belépő szintű versenyautónkat, a BMW M2 CS Racing modellt az Egyesült Államokban mutassuk be először. Rengeteg hűséges rajongónk van a tengerentúlon, akik érzelmileg is kötődnek a márkához. Mint ilyen, óriási potenciált látunk az itt versenybe szálló ügyfeleinkben. Kitörő lelkesedéssel várjuk, hogy az elkövetkező hetekben látványos események keretében mutassuk be rajongóinknak, ügyfeleinknek és márkakereskedőinknek a BMW M2 CS Racing versenyautót. Biztos vagyok benne, hogy imádni fogják.”

 A Daytona-i világpremier után a BMW M2 CS Racing egy miami konferencián is bemutatkozott a bajor prémiumgyártó észak-amerikai márkakereskedői előtt, március elején pedig a modell már a TC America versenysorozat Austin-i szezonnyitó futamán gurul versenypályára 2021-es riválisai ellen.

 

  

 

A BMW M2 CS Racing, mint egy sikertörténet új fejezete

A BMW M2 CS Racing versenyautó elődmodelljei fantasztikus sikereket értek el Észak-Amerikában: a 2016 óta eltelt négy évben a BMW privát színekben versenyző ügyfelei három csapattrófeát és két egyéni bajnoki címet zsebeltek be a tengerentúlon a BMW M235i Racing és a BMW M240i Racing versenyautókkal. A BMW M2 CS Racing célja, hogy méltóképpen folytassa a történetet.

Amelyhez a bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei minden képességgel felvértezték: a modell meghajtásáról az S55 kódjelű, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amelynek 3.0 liter hengerűrtartalmából a teljesítményszint beállításával, a versenyosztály szabályai szerint 205 kW / 280 lóerő és 268 kW / 365 lóerő közötti maximális teljesítményt nyerhetnek ki a pilóták. A motor csúcs forgatónyomatéka 550 Nm, amelyet egy hétfokozatú, motorsport-szoftverrel optimalizált duplakuplungos automataváltó továbbít a kerekek felé. A BMW M2 CS Racing másik kimagasló innovációja a motor vezérlőelektronikája, amely a BMW M4 GT4 versenyautóhoz hasonlóan, több lépcsőben képes beállítani az erőforrás maximális teljesítményét.

Sőt mi több, a BMW Motorsport tervezőmérnökei már dolgoznak a BMW M2 CS Racing versenyautó teljesítményfokozó csomagján is: a 450 lóerősre növelt clubsport-kivitel valósággal letaglózza majd az észak-amerikai rajongókat.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER