Címkék: bajnok | Michelisz Norbert

2019. december 15. vasárnap, 19:29

 

 Mindkét bajnokesélyest technikai problémák sújtották a WTCR szezonzáró futamán, így rendkívüli izgalmak közepette dőlt el az első hely sorsa. Michelisz Norbert a WTCR bajnoka lett 2019-ben!

 

 

 Tíz pont maradt Michelisz Norbert előnye a 2019-es szezon utolsó futama előtt a második helyezett Esteban Guerrierivel szemben. Egymás mellé álltak fel a rajtrácsra az első sorban, a Hyundai magyarja a pole pozícióból, a Honda argentinja a második helyről indulhatott. Az időjárás az első két versenyhez hasonlóan trükkös volt, ezúttal sem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy slick vagy esőgumikkal lehet a legjobb eredményt elérni. Michelisz és mérnöke az első futamos győzelméhez hasonlóan a vegyes megoldást választotta.

 

 

 Aggodalomra adott okot, hogy a rajt előtt még a rajtrácson is szerelték Norbi autóját. Helyszíni hírek szerint a váltásoknál késett a gáz, ami váltóproblémára utalt. Ez a rajtnál is érződött, így nemcsak Guerrieri, hanem Mikel Azcona is megelőzte. A harmadik hellyel még mindig Michelisz volt az első az összetettben, de az autója érezhetően nem ment, ráadásul a hátvédje, Gabriele Tarquini is visszacsúszott a hatodik helyre. Feltorlódott Michelisz mögött a mezőny, és Johan Kristoffersson még az első körben megelőzte, amivel már Guerrieri érezhette a kezében a bajnoki címet.

 A negyedik kör végén ment ki a safety car, és a magyar pilóta rögtön támadta Kristofferssont, de a svéd kivédekezte a támadását. Közben Azcona megelőzte az élen Guerrierit, ám az argentin visszajött elé. Még az ötödik kör végén Azcona és Guerrieri csatája során a hondás lecsúszott a pályáról, az élen haladó négy pilóta szinte összeért, és a spanyol elment az első helyen, Guerrieri második, Kristofferson harmadik, Norbi negyedik maradt. Ez az állás újra Michelisz bajnoki címének kedvezett.

A hatodik körben Kristoffersson is megelőzte Guerrierit, így az argentin közvetlenül Michelisz elé került a harmadik helyre. Úgy tűnt, mintha az argentinnak is gondja támadt volna a Hondával. Immáron egymással csatáztak a dobogóért. A hetedik körben Guerrieri autója teljesen lelassult, Norbi feljött a harmadik helyre, az argentin pedig visszazuhant a hetedik helyig hűtőprobléma miatt. Pár körrel később már a 15., utolsó pontszerző helyen haladt, miközben Michelisz tartotta a dobogós helyezését.

Guerrieri kiment a boxutcába, majd egyből ment vissza a pályára, ezzel már a pontszerző helyeken kívülre esett vissza. Michelisz Norbertet így már tét nélkül előzhette meg Kevin Ceccon és Frédéric Vervisch is, mert az ötödik helyen zárta a futamot a nem 100 százalékos Hyundaijal. És ami a legfontosabb: ezzel a WTCR bajnoka lett a magyar autósport történetének első világbajnoki címmel felérő győzelmét megszerezve.

 Forrás: michelisz.hu

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER