Címkék: Michelisz Norbert

2019. november 17. vasárnap, 17:59

 

Nehéz helyzetben volt Michelisz Norbert a makaói WTCR-hétvége vasárnapi futamain, de mindkettőn pontszerző helyen hozta be a Hyundait, így pontelőnnyel várhatja a malajziai szezonzárót.

 

 

A WTCR éllovasaként várta a makaói versenyhétvége magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett futamait Michelisz Norbert, miután a szombati első versenyen a második helyen intették le, és ezzel 18 pontos előnyre tett szert Esteban Guerrierivel szemben. A hétvége neheze azonban csak ezután következett a Hyundai magyarjának, hiszen a második időmérőn vétlen félként balesetet szenvedett, ami miatt csak a 12. helyen kvalifikálta magát a második és a harmadik futamra.

 

 

Kedvezett Michelisznek, hogy az időmérő tizedik helyén végző, és ezzel a fordított rajtrácsos futamra pole pozíciót szerző bajnoki rivális Guerrieri három rajthelyes büntetést kapott, amiért a kettes kanyarban feltartotta a felvezető körön őt előzni próbáló hyundaios Nicky Catsburgot, majd be is intett neki. Így az argentin az első rajtkocka helyett csak a negyedikből indult a második futamon.

A mezőny sűrűjéből rajtoló Michelisz a rajtnál elkerülte a Makaóban gyakori baleseteket a futam elején, aminek ára az volt, hogy egy helyet veszítve 13.-ként folytatta. Eközben az élmezőnyben a másik bajnoki rivális Yvan Muller lerajtolta Guerrierit, és mivel a francia előtt ezután már csak két Link&Cós csapattársa, Thed Björk és Yann Ehrlacher volt, hamarosan már az első helyen autózhatott.

A második körben Ehrlacher hibáját kihasználva Guerrieri feljött a harmadik helyre, de egy körrel később Kevin Ceccon visszaelőzte őt az Alfa Romeóval. Michelisz ekkor már két helyet előrelépve a 11. volt, miután csapattársa, Gabriele Tarquini elengedte őt, a Makaó-specialista Rob Huff-fot pedig sikerült megelőznie.

Az utolsó kör elején, az utolsó jó előzési ponton az ötödik helyen haladó hyundaios Nicky Catsburg még egyszer megpróbált Guerrieri elé kerülni, de miután ez nem sikerült, lelassított, hogy elengedje Micheliszt és Tarquinit, akik még a csapatbajnoki címért is harcban vannak. Ennek köszönhetően a magyar versenyző a 10. helyen zárta a második futamot, hat pontot szerezve.

 

 

 

A harmadik futam rajtjánál a 11-12. helyről induló Tarquini, Michelisz páros egyszerre támadta az előlük rajtoló Guerrierit, de csak az olasznak sikerült megelőznie a szűk a pályán, ráadásul a helyezkedés során Tom Coronel is beékelődött a magyar és az argentin közé. Nem sokkal később Tarquini kiállt a boxba, nem tudta folytatni a versenyt, így Michelisz újra 12. volt. Előttük Muller még a rajtnál visszacsúszott hetediknek, miután Catsburg megelőzte őt.

A végéig már csak annyi változott, hogy Thed Björk ötödik helyét feláldozta a Link&Co azért, hogy Muller hatodik lehessen. Michelisz maradt a 12., amivel négy pontot szerzett. A bajnokság élmezőnyének állása: 1. Michelisz 316 pont, 2. Guerrieri 307, 3. Muller 305, 4. Björk 288. A WTCR szezonzárójára december 15-én Malajziában kerül sor, ahová tehát Michelisz Norbert kilencpontos előnnyel utazik a bajnokság első helyén.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER