Címkék: Michelisz Norbert

2019. október 27. vasárnap, 19:47

 

 

Michelisz Norbert zsinórban a negyedik versenyhétvégén is győzelmet aratott a WTCR-ben Szuzukában, ahol a harmadik záró futamon még egy kilencedik helyet is szerzett.

 

 

 Szombaton elveszítette a bajnoki első helyét Michelisz Norbert az első szuzukai futamon, amelyet a Honda színeiben hazai pályán versenyző Esteban Guerrieri nyert meg, de a magyar idő szerint vasárnap éjjeli folytatáson volt lehetősége a visszavágásra. A második versenyt a pole pozícióból kezdte a Hyundai magyarja, aki az időmérő tizedik helyén végezve szerezte meg a fordított rajtrácsos futam első rajtkockáját.

 

 

 Nem volt könnyű dolga Michelisznek, ugyanis a második helyről induló Rob Huff keményen, de sportszerűen támadta az első kanyarban. Sikerült kivédekezni a korábbi világbajnok akcióját, és innentől kezdve igyekezett biztonságos előnyt kiépíteni a rövidített szuzukai körön a Volkswagennel szemben.

A páros az élen meg tudott lépni a harmadik helyért harcoló Gabriele Tarquini, Kevin Ceccon duótól - Michelisz olasz csapattársának meggyűlt a baja az Alfa Romeóval, de nagy csatában megtartotta a pozícióját, így a végén felállt a dobogóra Michelisz mellé. A magyar versenyzőre Huff már nem tudott igazán veszélyes lenni, így zsinórban a negyedik versenyhétvégén aratott futamgyőzelmet, amivel ideiglenesen vissza is vette a vezetést a bajnokságban a tizedik helyen befutó Guerrieritől.

 Rövid szervízidőszakot követően a japán hétvégét lezáró harmadik verseny következett, amelyen Michelisz a tizedik helyről rajtolt. Mikel Azcona lefulladt az indulásnál, így Norbi fellépett a kilencedik helyre, de aztán rögtön jött be a biztonsági autó egy rajtbaleset miatt. Miután kiment a safety car, Jean-Karl Vernay támadta Micheliszt, de a magyar versenyző állta a sarat.

Végül a biztonsági autó mögött zárult a futam, miután az egyik szabadkártyás pilóta kicsúszott. Michelisz a kilencedik helyével újabb hét pontot szerzett, a bajnokságban pedig a második helyen áll hétpontos hátránnyal Guerrieri mögött. Az élmezőny állása: 1. Guerrieri 288, 2 Michelisz 281, 3. Björk 243, 4. Muller 238.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER