Címkék: Hungaroring | kupa | Suzuki

2014. február 16. vasárnap, 07:53

 

Csütörtökön Francois Ribeiro, a Túraautó Világbajnokság vezetője megerősítette, hogy a 2014-ben bemutatkozó RCM Kupa betétfutamként a hungaroringi és a szlovákiaringi WTCC hétvége fő programjában is ott lesz.

Az eddigi szokásoktól eltérően idén a magyarországi WTCC futam megelőzi a szlovákiait. A Hungaroringi versenyre május első hétvégéjén (3-4.), a felvidéki fordulóra pedig egy héttel később (május 10-11.) kerül sor. A két esemény egyaránt a WTCC legsikeresebb versenyei közé tartozik. Ehhez idén az RCM Kupa mezőnye is igyekszik majd hozzájárulni a márkakupákra jellemző kiélezett, test-test elleni csatákkal fűszerezett futamaival.



A WTCC-s részvétel bejelentésével egy forduló híján véglegessé vált az RCM Kupa 2014-es versenynaptára. A szezon április utolsó hétvégéjén a Hungaroringen rajtol majd, ezt követi a két világbajnoki verseny, illetve egy pannóniaringi futam. Az idényzáróra októberben szintén a Hungaroringen kerül sor, ezt megelőzően a nyár végén még lesz egy verseny, várhatóan a horvát kikötővárosban, Rijekában.

Az RCM Kupa 2014-es előzetes versenynaptára:

* Április 26.-27.    Hungaroring     (Közép-Európai Zóna Kupa)        (2 futam)
* Május 3.-4.        Hungaroring    (WTCC)                (2 futam)
* Május 10.-11.    Szlovákiaring    (WTCC)                (2 futam)
* Június 21.-22.    Pannóniaring    (Közép-Európai Zóna Kupa)        (2 futam)
* TBA            Rijeka        (?)                    (2 futam)
* Október 11.-12.    Hungaroring     (Gyorsasági OB)            (3 futam)

A hivatalos versenynaptár mellett a 2014-es mezőny is formálódik. Biztosan az RCM Kupában folytatják pályafutásukat az elmúlt három év suzukis bajnokai, Nagy Dániel és Bárkovics Zoltán az RCM Motorsportot, Tim Gábor pedig az Apex Racinget erősíti majd. A magyarok mellett külföldről is érkeznek pilóták, az RCM Kupában versenyez például Tom Coronel egyik fiatal tanítványa, Mika Morien is.

Az RCM Motorsport műhelyében hónapok óta folyamatosan zajlik a munka, épülnek az új 1500 köbcentis RCM Swift Racer-ek. A bajnokság iránti érdeklődés miatt akár a 20 főt is elérheti az első szezon mezőnye.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER