Címkék: Miskolc Rallye

2019. április 24. szerda, 13:24

 

Április utolsó hétvégéjén Miskolcon és környékén rendezik az Országos Rallye Bajnokság második fordulóját, melyen a Turán Motorsport kettőse, Turán Frici és Bagaméri Laci újabb bajnoki pontokért száll versenybe.

 

 

 

 Az Eger Rallye-t követően a bajnoki tabella 2. helyén áll Turán Frici és Bagaméri Laci, akinek az idei esztendőben az Országos Rallye-bajnoki cím megszerzése a kimondott céljuk.

 „Szeretjük Miskolcot és a Miskolc Rallye-t, a borsodi pályákat, így nagyon várjuk már, hogy újra versenyezhessünk a Ford Fiesta R5-össel!” – mondta Frici. „Tavaly ez a szeretet kölcsönös volt, akkor a 2. helyen értünk célba, idén ezen pont egyet szeretnénk javítani.” – folytatta a pilóta. „Eger óta nem ültünk a versenyautóban, de a csapat részt vett Ausztriában egy Mitropa Kupa futamon, így a fiúk számára nem volt olyan hosszú a szünet, mint nekünk.” – engedett bepillantást a csapat életébe a versenyző. „Miskolcon is nagy csatákra számítok, mi mindenképp szeretnénk közel lenni a helyi favoritokhoz, pl. Hadik Andrásékhoz, vagy Balogh Janiékhoz. Az biztos, hogy szoros verseny lesz!” – latolgatta az esélyeseket is Frici.

 

 

 

 „Négy pályát kell háromszor is teljesíteni a verseny során, melyek közül nagy kedvencem Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt. Tavaly Mályinkán nem igazán sikerült jól mennünk, ezen idén mindenképp javítani akarunk, amihez jó alapot ad, hogy tavaly nagyon sokat mehettünk a rosszabb minőségű utakon, és ilyenből várhatóan itt is lesz néhány kilométer. Sátát, majd meglátjuk. Két szervizelés között kb. 50 gyorsasági kilométert kell megtenni, egymástól nagyon eltérő jellegű pályákon, így a gumiválasztás, illetve az autó beállítása is nagy kérdés még. A válaszhoz a pályabejárás után leszünk közelebb, de szerintem gyorsasági szakaszok között nem csak kerekeket kell majd cserélgetni, hanem az autón is állítani kell majd. Nem fogunk unatkozni egy percet sem!” – tette hozzá a pilóta.

 „A tavalyi miskolci 2. helyünk után idén is számolniuk kell velünk, a versenytársainknak!” – kezdte Bagaméri Laci. „Jól
kezdtük az évet, sikerült átmenteni a tavaly Nyíregyházán mutatott tempónkat, így a Miskolc Rallye-t is jó nagy lelkesedéssel várjuk. Nagyon pozitív az egész csapat szempontjából, hogy egy év alatt mennyit fejlődtünk, mennyivel jobban, eredményesebben tudunk együtt dolgozni. Ez egyértelműen kiderült az Eger Rallye alatt is, és reméljük látszódni fog Miskolcon is.” – folytatta a navigátor.

 „A Miskolc Rallye különlegessége, hogy egyetlen nap alatt kell teljesíteni a 151 gyorsasági kilométert, ami vb-s szint, itthon ez eddig nem volt jellemző. Állóképesség szempontjából nagy kihívás lesz, aki a harmadik körben is a legjobban tud koncentrálni, legkevésbé fárad el, annak a párosnak ez egy győzelmet is jelenthet majd” – tették hozzá mindketten.

 A 25. Miskolc Rallye 2019. április 26-án a Népkerti salakpályás prológgal veszi kezdetét, majd másnap 12 gyorsasági szakasszal – 4 pálya, 3-3 alkalommal – 154,35 gyorsasági km után 19:01-kor ér véget.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER