Címkék: Akio Toyoda | TOYOTA GAZOO Racing | Toyota Yaris | WRC

2018. augusztus 23. csütörtök, 16:09

 

 

A TOYOTA GAZOO Racing WRC csapata Finnország után Németországban sem elégedett meg a futamgyőzelemmel, ismét dupla dobogót szerzett, amelynek révén a gyártó reális eséllyel szállhat be a konstruktőri világbajnoki címért folytatott küzdelembe. 

Míg Finnországban az Ott Tänak - Martin Järveoja kettős állt fel a dobogó legfelső fokára és a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila páros végzett a harmadik helyen (az Esapekka Lappi - Janne Ferm duó pedig a verseny feladására kényszerült), addig Németországban amellett, hogy Ott Tänak és Martin Järveoja ismét diadalt aratott, Esapekka Lappi és Janne Ferm lett a harmadik és a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila páros esett ki.

A maga is szenvedélyes versenypilóta hírében álló Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke, és a TOYOGA GAZOO Racing csapatának elnöke rendkívül elégedett volt az eredménnyel, mégis személyes hangú közleményt adott ki az eredménnyel kapcsolatban, amelyből, a sorok között olvasva kiderül, felelősnek érzi magát azért, hogy Latvalának fel kellett adnia a versenyt, és egyértelművé teszi, hogy nem szeretné, hogy a jövőben bármelyik Toyota pilóta azért ne tudja kihozni magából és az autójából a maximumot, mert ebben műszaki hiba hátráltatja. Toyoda kétségkívül eltökélte magát arra, hogy az utcai autókhoz hasonlóan a WRC versenygépek terén is olyan kompromisszumok nélküli megkérdőjelezhetetlen, megbízható minőséget produkáljanak, amely akár képessé teheti a csapatot a tripla pódiumra is – az autókon legalábbis biztosan nem múlik majd.

„A Finn Rallyt követően ezen a hétvégén Ott Tänak és Martin Järveoja megnyerte a Németországban megrendezett rally világbajnoki futamot. Mindemellett Esapekka Lappi és Janne Ferm – akik számára sajnos szerencsétlenül alakult a Finn Rally – felállhattak a dobogó harmadik fokára, így két egységünk is dobogósként végzett. A Yaris WRC motorját a németországi székhelyű TMG (Toyota Motorsport GmbH) fejlesztette ki. A motort kifejlesztő németországi szakemberek számára – akik végignézték a versenyt – igen megható és hatalmas öröm volt a dobogón látni pilótáinkat, ahogyan nekem is. Ezúton is szeretnék köszöntet mondani minden csapattagunknak, akik lehetővé tették ezt az izgalmas hétvégét. Emellett szeretném kifejezni hálámat az összes szurkolónak, akik a futamon a TGR-ért szorítottak.” – fogalmaz Akio Toyota, a Toyota világszintű elnöke és egyben TOYOTA GAZOO Racing WRC csapatának elnöke.

„Őszintén sajnálom Jari-Matti Latvalát és Miikka Anttilát, amiért ezen a hétvégén műszaki probléma miatt nem sikerült végigcsinálniuk a futamot. Valamelyik nap Jari-Matti azt mondta nekem: ’A Yaris remek autó, amit könnyű vezetni.’ A rally közben azt is megemlítette, hogy tényleg szereti a Yarist vezetni, de sajnos egy műszaki hiba miatt vissza kellett lépnie a futamból.
A mi felelősségünk, hogy olyan autót építsünk, amivel a pilóta teljes magabiztossággal indulhat a versenyen. Ezt egyelőre nem sikerült elérni. Erős meggyőződésem, hogy nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk, és minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy egyre jobb autókat készíthessünk. Folytatjuk a munkát azzal a töretlen céllal, hogy olyan autót alkotunk, amiben a pilóták a bajnokságok során teljes magabiztossággal élvezhetik a versenyzést. Köszönjük önöknek, hogy továbbra is nekünk szurkolnak!” – teszi hozzá Toyoda.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER