Címkék: Bunkoczi László | Hoffer Zsolt | Opel Kadett | Rally Legend

2018. október 12. péntek, 17:54

 

A Rally Legend nem csupán egy raliverseny a sok közül, hanem maga a rali. Annak íze, illata, esszenciája. 

 

Ez a verseny a sportág aranykorát idézi, s nem csupán az indulók személye és a résztvevõ legendás autók miatt, hanem azért is, mert elképesztõ figyelem övezi a versenyt. Nem túlzás azt állítani, hogy San Marinóban ezen a hétvégén minden a rali körül forog.
Elõször áll rajthoz a Rally Legend elnevezésû versenyen a Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs, méghozzá egy harmincéves „hajadonnal", egy 220 lóerõs, tolókerekes váltóval felszerelt, elsõkerékhajtású Opel Kadett E Gsi-vel.

„Izgalmas kihívás lesz számunkra ez a viadal, hiszen az autó az utolsó pillanatban készült el, olyannyira, hogy a hivatalos teszten tudjuk elõször kipróbálni - nyilatkozta Hoffer Zsolt. - A környék egyszerûen varázslatos, elképesztõ, hogy itt minden a raliról szól: mindenhol a versenyt hirdetõ plakátok láthatók, az utakon meg versenyautók vagy szervizjármûvek. Nem is raliverseny ez, hanem inkább valami elképesztõ motorsport-fesztivál, igazi csoda, amit legalább egyszer az életben muszáj átélni. Ahogy hallottam, itt a régi idõket idézve emberfalban közlekedik a mezõny, s mindenki odavan a raliért és a versenyzõkért. Gyerekként ez volt az, ami a rali közelébe vonzott, most egy kicsit visszakapom. Érdekes körülmények között tesszük tehát meg az elsõ kilométereinket a Kadettel, amellyel hosszú távú terveink vannak, úgyhogy van bennem izgalom rendesen."

Az Opel Dakar Team navigátora, Bunkoczi László, aki a sivatagban legalább annyira otthon érzi magát, mint a ralis gyorsaságikon, ezúttal utóbbi szakágban teszi próbára tudását Hoffer mellett.
„Nem tudom mire számíthatunk, de most sétáltam el négy darab gyári Lancia mellett még a martinis idõszakból, úgyhogy elõre csak tátom a számat és próbálom befogadni az élményeket - mondta Bunkoczi László. - Elképesztõ értékek vannak itt a szervizparkban, kíváncsi vagyok, hogy vezetik majd a fiúk ezeket a pótolhatatlan versenyautókat, amelyekbõl nincs több a világon. Nagyon érdekes, hogy elõször vagyunk itt, de tudják, hogy kik vagyunk, ezt többször is tapasztaltuk a szervizparkban."
A Rally Legend péntek este rajtol két esti/éjszakai gyorsasági szakasszal.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER