Címkék: TOYOTA GAZOO Racing

2019. július 03. szerda, 16:29

 

Meg lehet a Toyota első japán pilótája a Rally Világbajnokságban? A Toyota Gazoo Racing felgyorsítja a globális rallyversenyzés kemény világában szerencsét próbáló, fiatal tehetségeket támogató Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program 2019. évi tevékenységeit.

 

 

 Ennek keretében a Rally Világbajnokságban az R5 kategóriában, a Finn Rally Bajnokságban pedig Yaris WRC-vel többször bizonyító Takamoto Katsuta a Yaris WRC volánja mögött is lehetőséget kap a Rally Világbajnokság hátralévő futamain.

 

 

 A 2019-es idény első felében Takamoto Katsuta hét fordulóban állt rajthoz a FIA Rally Világbajnokság WRC2 osztályában R5-ös autójával, és sikerült is győznie a Chile Rallyn. Emellett - miközben egyenletesen fejlődik - a Yaris WRC-vel két futamból kétszer győzött a Finn Rally Bajnokságban. Tekintettel Katsuta gyors fejlődésére, a Toyota versenyistállója, a Toyota Gazoo Racing módosítja az idény második felére a pilóta számára tervezett programját. A világbajnokság 10. fordulójában, a Német Rallyn, illetve a 13. fordulóban, a Spanyol Rallyn már a legfelső kategóriában indulhat egy Yaris WRC-vel a Rally Világbajnokságban. A Toyota célja, hogy elősegítse a Katsuta folyamatos fejlődését, az indulás ezen a két futamon részét képezi ennek a felkészítésnek. Ha Katsuta itt is beváltja a hozzá fűzött reményeket, még az is lehet, hogy belőle válhat a Toyota Gazoo Racing WRC csapatának első japán pilótája a csúcskategóriában.

„Takamoto idén már tett néhány jelentős előremutató lépést: a WRC2 programjában nagy fejlődést mutatott, mind a vezetés, mint a kiegyensúlyozott szereplés tekintetében. Emellett jól szerepelt első futamain is a Yaris WRC-vel a Finn Rally Bajnokságban. Ezért vagyunk biztosak abban, hogy már készen áll a következő lépés megtételére. Kivártunk az idény második felének megtervezésével, hogy megnézzük, hogyan halad. Nagyon jó érzés volt látni, hogy elindíthatjuk a WRC két világbajnoki futamán is. Tudjuk, hogy ezek rendkívül nehéz versenyek lesznek – Takamotónak pedig nincsenek tapasztalatai a németországi versenyekről, és bizony a spanyol futam is nehéz a változatos útburkolat miatt. Éppen ezért nem tűztünk ki célként konkrét eredményt, a legfontosabb az, hogy fejlődjön, és tökéletesítse vezetéstechnikáját.” – avat be Tommi Mäkinen csapatfőnök.

„Először is szeretnék köszöntet mondani mindenkinek, aki eddig támogatott. Négy éve kezdtem rallyversenyzéssel foglalkozni, keményen dolgozom azért, hogy egyszer világbajnok lehessek. Sok szép pillanatot éltem meg eddig, de voltak csalódást keltőek is. Most a körülöttem dolgozók segítségével komoly lépést tehetek előre. A célomat ugyanakkor még nem értem el, éppen csak a rajtvonalhoz álltam. Lépésről lépésre szerzek értékes tapasztalatokat a Yaris WRC-vel, és rallyról rallyra kitartóan tanulok, hogy a közeljövőben harcba szállhassak a legfelső kategóriában. Az álmom beteljesüléséig még sok a tennivalóm, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Előre is köszönöm értékes támogatásukat!” – fogalmaz Takamoto Katsuta.

 

 

Takamoto Katsuta eddigi pályafutása

 Katsuta Japánban született 1993. március 17-én. Tizenkét évesen indult élete első futamán, majd 18 évesen megnyerte a Formula Challenge Japan (FCJ) bajnokságot. Húszévesen lett második az F3 versenysorozatban, ahol 2014 óta indul a futamokon, emellett 2017-ben a Japán Rally Bajnokság 8. fordulójában megszerezte első győzelmét JN5 kategóriában. A 2017-es FIA Rally Világbajnokság hetedik fordulójában, Olaszországban állhatott első alkalommal dobogóra a WRC2 kategóriában. 2018-ban megnyerte a Svéd Rallyt - a FIA Rally Világbajnokság második fordulójában – a WRC2 kategóriában. 2019-ben megnyerte a Chile Rallyt - FIA Rally Világbajnokság hatodik fordulójában - a WRC2 kategóriában, illetve a Finn Rally Bajnokságban két fordulóban is győzött a Yaris WRC-vel.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER