2012. január 09. hétfő, 00:43

 

A Dakar-szünnapot megítélni nehéz ügy. Persze, jókor jön. Persze, várják a versenyzők, hiszen hét napnyi száguldás után és ugyanennyi előtt, szükség van egy kis szusszanásra. Csak hát utána egy kicsit még nehezebb újra lendületet venni. Legalábbis a legtöbben így gondolják. Technikai szempontból viszont nagyon nagy szükség volt erre a vasárnapi szünnapra, méghozzá azért, mert nemcsak a versenyzők, a járművek is "elfáradtak" a gyötretésben, s muszáj volt õket egy kicsit helyrepofozni.

Úgyhogy amíg a versenyzők Szalay Balázs és Bunkoczi László megpróbáltak egy kicsit pihenni, addig a szervizesek serényen dolgoztak (igaz, annyi engedményt azért ők is tettek, hogy nem hatkor, csak nyolckor ébredtek), hogy újjáépítsék az Opel Antarát, amely bizony megszenvedte az elmúlt napokat. Főleg a szombatit - ami az idei Dakar eddigi legnehezebb napja volt. Szalay Balázs bement a városba, hogy szétnézzen egy kicsit ("A Dakar során a sivatagon és a hegyeken kívül nem sokat látunk, nem érintkezünk a helyi emberekkel, ezért szerettem volna megnézni, hogy miként élnek errefelé" - mondta a 11. sivatagi show-ján induló magyar versenyző), Bunkoczi László közben vásárolt egy vadonatúj, dakaros bőrdzsekit (Mire jó a Dakar-shop) és elkezdett dolgozni a hétfő itinerrel.

A fiúk meg dolgoztak. Darázsi Zsoltnak egy kicsit hosszabb pihenőt engedélyezett a csapat, ugyanis a versenykamion pilótája nagyon nagy tettet hajtott végre éjszaka: itteni idő szerint hajnali fél háromkor célba hozta a kamiont. Ami pedig nem volt könnyű, úgy éjfél tájban ugyanis a sportbírók azt tanácsolták, az utolsó húsz kilométernek, amely során hatalmas homokhegyek állták a mezőny útját, senki se vágjon neki éjszaka. Inkább várjanak hajnalig és világosban. Nos, Darázsi nem fogadta meg a tanácsot. "Egy ideig együtt botorkáltunk a többiekkel, de azután magunkra maradtunk és saját nyomot követve mentünk a cél felé. Nem volt könnyű, mert az alkatrészektől olyan nehéz a MAN, hogy nemigen akart felmenni a magaslatokra. A végén meg már azért is izgulni kellett - bár hatszázötven litert tankoltunk, hogy ki ne fogyjon az üzemanyag. Végül azt a megoldást választottuk, hogy a két tankból egybe folyattuk át a gázolajat, hogy ne lehessen gond. Nem volt, de azért maga a szakasz eléggé fárasztó volt" - mondta Darázsi. A Sebestyén Sándor, Bognár József kettős is célba ért, úgyhogy mindhárom magyar egység folytatja a száguldást a Dakar-rali második nagy menetében.

szalay-opel-dakar-team


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER