2012. január 06. péntek, 00:35

 

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 29. helyen végzett a Dakar első igazi szakaszán, amely immár dűnék között zajlott Chilecito és Fiambalá között. Az Opel Dakar Team kettőse rendkívüli módon élvezte a száguldást, hiszen a pilóta a homokdombok között érzi igazán otthon magát, hát még mennyire otthon érezte volna magát, ha nem áll le megint az autója?!

De leállt, körülbelül hatvan kilométerrel a cél előtt. Se kép, se hang. Ahogy két napja, s ahogyan három napja is. Egyvalami tehát biztossá vált: a problémát nem sikerült megoldani, bár ez akkor, abban a pillanatban aligha vigasztalta a versenyzőket. "Huszonnyolc percet álltunk ott, pedig a szakasz eleje megint nagyon jól sikerült.

Bár most a mezőny elejében rajtoltunk, így is sikerült ötöt előzni és remekül haladtunk, amíg meg nem állt az autó. Igazából már a szemünk se rebbent, hiszen tudtuk, mi következik. Vártunk fél órát és újraindultunk. A cél után néhány méterrel aztán újra megállt, még szerencse, hogy csak ötszáz méterre volt a tábor, így be tudtak húzni minket" - mondta Szalay Balázs, aki ha nincs a majd félórás ácsorgás, a 22. pozíció körül ért volna célba Bunkoczi Lászlóval.
Persze, az efféle mateknak az autósportban nincs értelme. Kérdés: vajon sikerül-e megoldani az Opel-párost napok óta hátráltató problémát? A csapaton nem múlik, a fiúk minden éjszaka hajnalig szerelik az Antarát, újabb és újabb ötleteket próbálnak ki, hátha az segít, de egyelőre nem találták meg a megoldást. Most megint kiagyaltak valamit, úgyhogy ismét hosszú éjszakának néznek elébe.

opel-antara-dakar

Ami magát a csütörtöki pályát illeti, Szalay szerint ez volt az első igazán komoly szakasz az idei Dakaron. "Homokos, nehéz szakasz volt, s bár igazán komplikált dűnéket nem kellett megmászni, éppen elég volt, hogy a homokban fel-le autóztál a dűnéken, és sohasem tudtad, mi vár rád a következő mögött. Ilyenkor hiába nem magasak a homokdombok, a kiszámíthatatlanságuk megnehezíti az ember dolgát. Ám azt kell mondanom, még így is, a bosszantó veszteglés ellenére is nagyon élveztem a szakaszt - mondta a 11. Dakar-raliján száguldó Szalay.

Forrás és fotó: Opel Dakar Team/DPPI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER